Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Westpointers op Curaçao

9 November
x
Wat is dit?

Woof,

Mijn baasjes zijn op vakantie op Curaçao & ik ben bij mijn tante Mariëlle. Alle avonturen die ik daar heb beleefd lees je in mijn volgende blog. Mijn vrouwtje vertelde mij over haar bezoek aan het Kluivert Dog Rescue Center, dit wil ik graag met jullie delen!

Inzameling

Voordat mijn baasjes naar Curaçao zijn gegaan, zijn ze begonnen met een inzameling van spullen en geld. Hierbij hebben ze echt heel veel opgehaald, het was wel 20 kilo aan spullen. Ik vond het op het begin een beetje raar, een hele tas vol met speeltjes, halsbanden, lekkere koekjes, knuffels & ik mocht er niet eens aan ruiken van de baasjes. Naast de spullen hebben ze ook een hoop geld opgehaald; omgerekend was dat zo’n nafl. 500,-

Donatie kluivert rescue

Curaçao

Op het eiland is het probleem van verwaarloosde honden en ‘zwerfhonden’ groot. Er zijn mensen die niet naar hun hond omkijken, hun hek openzetten zodat ze snel van hun viervoeter ‘af’ zijn zodra hij iets mankeert, hem vastbinden of mishandelen. Het is niet te geloven dat mensen hiertoe in staat zijn. Gelukkig zijn er veel betrokkenen die deze hondjes naar het Rescue Center brengen, zodat ze de hulp krijgen die ze nodig hebben. Op dit moment zijn er zo’n 25.000 ‘zwerfhonden’ op Curaçao.

Westpointer

Ik heb het eerder gehad over de zwerfhonden op Curaçao. Hier is een hele mooie naam voor bedacht: de Westpointer. Zeg nou zelf: Westpointer klinkt toch een stuk vriendelijker dan zwerfhond. Ik weet zeker dat de hondjes zelf ook erg trots zijn op deze coole naam, die verwijst naar het gebied ‘westpunt’ op Curaçao.

westpointers curacao

Kluivert Dog Rescue Center

Wat mijn baasjes vooral opviel tijdens hun bezoek was dat de Westpointers  zo ontzettend lief zijn na alles wat ze meegemaakt hebben, van mishandeling tot verwaarlozing; gedumpt of geboren in een knoek (bossage op het eiland van prikstruiken, cactussen, vetplanten) schurft, hartworm, uitgedroogd, uitgehongerd; noem het maar op. Ze krijgen zoveel liefde, verzorging en aandacht. Iedere Westpointer heeft zijn eigen naam en luistert daar ook naar. Ze zijn zo lief, zo dankbaar, zo vrolijk! En wat zagen de Westpointers die al even in de opvang zitten er al goed uit! Zo opgeknapt, geen ribbetjes te zien, gezonde vachtjes, vrolijke oogjes.

De Westpointers worden opgeknapt, gesteriliseerd, behandeld tegen vlooien, teken, schurft etc. Daarnaast worden ze geknuffeld, wordt er met ze gewandeld en gespeeld.

In het Kluivert Dog Rescue Center hebben ze lekker de ruimte, schaduwplekken genoeg, kleedjes, drinken, eten, speeltjes, ruimte om te rennen of toch even te kunnen schuilen als het allemaal iets te veel wordt.

Adoptie of adoptie op afstand.

Het uiteindelijke doel is om de Westpointers zo gezond te krijgen en aan mensen te laten wennen dat ze geadopteerd kunnen worden; een eigen ‘gouden mandje’. Deze hondjes verdienen ook echt onvoorwaardelijke liefde & een thuis. Voor de hondjes die ‘nog’ niet klaar zijn voor adoptie omdat ze te bang, te zwak, ziek, te oud of nog te jong zijn, kun je baasje op afstand worden. Voor €45,- per maand word je zo’n baasje op afstand en krijg je een adoptiecertificaat. Denk er eens over na! Je kunt natuurlijk ook baasje op afstand worden samen met je familie, collega’s of vrienden.

Als je een Westpointer wilt adopteren, kijk dan op de site, daar staan voor de eerste indruk foto’s en een duidelijke omschrijving van het karakter.

Adoptie honden curacao

Voor meer informatie:

www.kluivertdogrescuecenter.nl

Woof

Lady Rebel

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

21 March Door: Lady Rebel

Een dog influencer? Wat is dat? Ik ga het je in deze blog vertellen. Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen Instagram account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Instagram account hond ...

Lees het hele artikel
Rebel van de klas Geef koekje! x

Rebel van de klas

10 May Door: Lady Rebel

Woef, Toen ik een kleine pup was van 10 weken ben ik voor het eerst naar school gegaan. Omdat ik een Golden Retriever ben, dachten mijn mensen dat een ...

Lees het hele artikel
Date met Guus Geef koekje! x

Date met Guus

30 December Door: Lady Rebel

Woof Op zondag 10 november ben ik met mijn vriendje Guus gaan spelen op het hondenstrand in Noordwijk aan Zee. We moesten even naar een parkeerplek zoeken (het was ...

Lees het hele artikel
Lachende Lady Rebel Geef koekje! x

Lachende Lady Rebel

7 September Door: Lady Rebel

Woof Mensen en honden zijn al heel lang met elkaar verbonden, er is aangetoond dat dit al langer is dan 5000 jaar. Door de jaren heen is de mens ...

Lees het hele artikel