Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Date met Guus

30 December
x
Wat is dit?

Woof

Op zondag 10 november ben ik met mijn vriendje Guus gaan spelen op het hondenstrand in Noordwijk aan Zee. We moesten even naar een parkeerplek zoeken (het was druk) maar toen ik uit de auto stapte merkte ik direct dat dit een leuke dag zou gaan worden.

Eerste ontmoeting

Ondanks dat Guus en ik al bijna een jaar ‘verkering’ hebben, dat heeft hij op Valentijnsdag gevraagd ❤️, hadden we elkaar nog nooit eerder in het echt gezien. Toen Guus kwam aanlopen met zijn baasjes was ik wel erg onder de indruk hoe knap en groot hij in het echt is. We hebben aan elkaar mogen snuffelen en op gepaste afstand omdat we beiden nog aan de lijn zaten, aan elkaar kunnen wennen. Na een kwartiertje werden we op het strand losgelaten. Gelukkig ging dit goed. 

Spelende honden

Ik schrijf, gelukkig ging dit goed… we zijn 2 sociale honden maar het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat samen spelen goed gaat, wat veel mensen denken. In spelen zitten elementen van jacht, vlucht en vechten en het is belangrijk dat dit gedrag ‘gelijk op gaat’.

Speeldate Guus en Rebel

Hondentaal 

Tijdens het spelen communiceren honden met elkaar d.m.v. de hondentaal. Veel bewegingen die honden maken die gelden als communicatie,  gaan voor de meeste mensen te snel. Dit kun je wel oefenen door filmpjes te bekijken en te analyseren. 

Guus en ik beheersen beiden de hondentaal, al waren we beiden wel een beetje onstuimig in het begin. Gelukkig weten onze baasjes wat van de hondentaal af en konden ze ons soms een beetje remmen door ons wat rust te geven.

Baasjes van spelende honden 

Zoals ik al schreef weten de baasjes van Guus en mijn eigen baasjes redelijk veel van de hondentaal en signalen, hierdoor hebben ze ons goed geholpen om er een hele leuke dag van te maken. Ik geef het zelf aan als het even teveel is en ga dan schuilen bij mijn baasje, hier kan ik mijn verhaal doen en even uitrusten. Hierna wilde ik toch weer heel graag gaan spelen en vanaf dat moment ging het heel goed.

Dit signaal zou iedere hondeneigenaar moeten leren kennen vind ik, want je ziet vaak dat het baasje een stap opzij doet en zegt; ga maar lekker verder spelen’ en Zeggen:”die regelen het zelf wel met elkaar” helaas werkt het niet altijd zo, als het spel niet meer gelijk op gaat, neemt mijn baasje me altijd mee. 

Guus en ik hebben nog steeds verkering, het was echt heel leuk samen! Ik kijk uit naar de volgende date met Guus ❤️

X Lady Rebel

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

21 March Door: Lady Rebel

Een dog influencer? Wat is dat? Ik ga het je in deze blog vertellen. Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen Instagram account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Instagram account hond ...

Lees het hele artikel
Rebel van de klas Geef koekje! x

Rebel van de klas

10 May Door: Lady Rebel

Woef, Toen ik een kleine pup was van 10 weken ben ik voor het eerst naar school gegaan. Omdat ik een Golden Retriever ben, dachten mijn mensen dat een ...

Lees het hele artikel
Lachende Lady Rebel Geef koekje! x

Lachende Lady Rebel

7 September Door: Lady Rebel

Woof Mensen en honden zijn al heel lang met elkaar verbonden, er is aangetoond dat dit al langer is dan 5000 jaar. Door de jaren heen is de mens ...

Lees het hele artikel
Zwemhond Geef koekje! x

Zwemhond

3 June Door: Lady Rebel

Woof, Wat is het lekker weer geweest afgelopen paar dagen. Aangezien mijn vrouwtje nog steeds met haar ‘pootje’ omhoog zit en mijn baasje werkt in het weekend, hebben ze ...

Lees het hele artikel