Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Lachende Lady Rebel

7 September
x
Wat is dit?

Woof

Mensen en honden zijn al heel lang met elkaar verbonden, er is aangetoond dat dit al langer is dan 5000 jaar. Door de jaren heen is de mens gaan leren dat honden ook emotie hebben, deze emotie kan variëren van angstig tot onzeker, van boos tot beschermend, tevreden tot enthousiast. Het is zelfs ook wetenschappelijk bewezen dat honden naast deze eigenschappen ook blijheid kennen zoals wij, mensen.

glimlachende lady rebel

(Lady Rebel)

Mijn baasjes noemen mij altijd blij ei…. Op het begin wist ik niet zo goed wat ik daarvan moest denken… kijk, blij ben ik wel; maar een ei? Later kwam ik er achter dat het natuurlijk een stom grapje was en kon ik er zelfs wel een beetje om lachen… Maar is dat nu eigenlijk wel echt lachen?  kunnen honden wel lachen?

Uiting van plezier

Onderzoek van de Universiteit van Nevada wijst uit dat honden dezelffde uiting van plezier hebben als wij; mensen. De geluiden die de honden uitten tijdens spel, klinken vergelijkbaar met de geluiden die mensen maken als ze plezier hebben. Dit geluid gaat vaak samen met een ‘blij’ gezicht, waarbij de mondhoeken naar boven getrokken stonden en de mond open staat.

Maar wat gaat er nu eigenlijk in dat koppie om als de mondhoeken naar boven krullen? Dat is een vraag die helaas niet snel beantwoord kan worden, wel weten we dat er 2 momenten wanneer de mondhoeken omhoog krullen,

  • tijdens het spelen of
  • tijdens echte ontspanning
Foto: Hond in Beeld Fotografie

(Lady Rebel)
Ik heb altijd zo veel plezier als ik met mijn baasjes of met andere hondenvriendjes mag spelen. Ik vind verschillende spellen leuk; puzzels, knuffels uit mijn kist pakken, koekjes zoeken, met water spelen en mijn balletje pakken. Het liefst ben ik ook de hele dag buiten, zeker omdat ik daar nu ook een heel lekker kussen heb liggen waar ik na het spelen heerlijk op ga ontspannen. Ik probeer ook altijd mijn baasjes te verleiden om mijn balletje te pakken en nog een keer weg te gooien, ik ga dan altijd voor ze zitten en laat mijn grootste Glimlach zien 🙂

Ook al weten we niet wat er die koppies omgaat, wij denken wat we onze lieve Lady Rebel goed kunnen lezen en willen jullie laten zien dat zij in ieder geval echt kan lachen 🙂

Foto: Hond in Beeld fotografie

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

21 March Door: Lady Rebel

Een dog influencer? Wat is dat? Ik ga het je in deze blog vertellen. Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen Instagram account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Instagram account hond ...

Lees het hele artikel
Rebel van de klas Geef koekje! x

Rebel van de klas

10 May Door: Lady Rebel

Woef, Toen ik een kleine pup was van 10 weken ben ik voor het eerst naar school gegaan. Omdat ik een Golden Retriever ben, dachten mijn mensen dat een ...

Lees het hele artikel
Date met Guus Geef koekje! x

Date met Guus

30 December Door: Lady Rebel

Woof Op zondag 10 november ben ik met mijn vriendje Guus gaan spelen op het hondenstrand in Noordwijk aan Zee. We moesten even naar een parkeerplek zoeken (het was ...

Lees het hele artikel
Zwemhond Geef koekje! x

Zwemhond

3 June Door: Lady Rebel

Woof, Wat is het lekker weer geweest afgelopen paar dagen. Aangezien mijn vrouwtje nog steeds met haar ‘pootje’ omhoog zit en mijn baasje werkt in het weekend, hebben ze ...

Lees het hele artikel