Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Rebel van de klas

10 May
x
Wat is dit?

Woef,

Toen ik een kleine pup was van 10 weken ben ik voor het eerst naar school gegaan. Omdat ik een Golden Retriever ben, dachten mijn mensen dat een jacht-puppytraining voor mij wel heel leuk zou zijn. 

1e schooldag 

Voorzichtig bij mijn vrouwtje op haar armen mocht ik kennis maken met de andere pups, even kort snuffelen en weer door; daar begreep ik echt niks van; ik wilde alleen maar spelen met die andere kleine boefjes. 

Rebel van de klas

Er werd al snel gezegd dat ik mijn naam eer aan deed, ik wilde niet luisteren in de klas (zo werd het gezegd) ik blafte te veel, was te enthousiast  en mijn vrouwtje moest meer haar best doen om een betere band met mij op te bouwen, die was volgens de juf niet sterk genoeg. Dit kwam omdat ik zogezegd, haar (mijn vrouwtje) blijkbaar niet belangrijk vond, omdat ik bij een terugkom oefening naar de overige ‘bende van ellende’ liep om te spelen in plaats van gelijk naar mijn vrouwtje.

Andere hondenschool

Nadat ik ook nog een klein akkefietje had gehad met een Teckel bij het spelen aan het eind van de les (die wilde ik mee naar huis nemen als nieuw vriendje) besloot mijn vrouwtje dat deze hondenschool niet bij ons paste en werd ik van school gehaald. Achteraf had ze dat veel eerder moeten doen want mijn over-enthousiasme/ overprikkeldheid werd alleen maar gevoed op die school en werd steeds erger in plaats van minder.

Rebel en Moon beloning

Hondenschool op maat

Uiteindelijk hebben mijn mensen en ik les gehad in plaats van alleen ik en werd er goed gekeken naar mijn gedrag. Het samen wandelen is hierdoor veel leuker, fijner en relaxter geworden voor ons allemaal. Daar wil ik Sharon en Jordy nog steeds een keer flink voor bedanken; ik twijfel of ik ze een hele flinke lebber geef of misschien toch een doosje lekkers. 

naar de hondenschool ga je niet alleen om de hond iets te leren, maar vooral om als mens te leren hoe je met je hond kunt omgaan, hoe je elkaar leert te begrijpen  en hoe je hem/haar het beste kunt begeleiden. Kies daarom ook een school die bij je past.

Kynologisch instructeur 

Inmiddels heeft mijn vrouwtje 3 modules afgerond op de Martin Gaus Academie en mag ze zelf hondentraining aan hond & mens geven. Ze moet alleen nog het laatste examen doen. Ze geeft ook sport en spel lessen bij de Hondenkaravaan in Ridderkerk waar wij samen ook heel veel hebben geleerd. In mijn volgende blog schrijf ik hoe dat nu voor mij is: ‘help, mijn baasje geeft les aan andere honden en mensen’ 

Woof 

Lady Rebel

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

21 March Door: Lady Rebel

Een dog influencer? Wat is dat? Ik ga het je in deze blog vertellen. Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen Instagram account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Instagram account hond ...

Lees het hele artikel
Date met Guus Geef koekje! x

Date met Guus

30 December Door: Lady Rebel

Woof Op zondag 10 november ben ik met mijn vriendje Guus gaan spelen op het hondenstrand in Noordwijk aan Zee. We moesten even naar een parkeerplek zoeken (het was ...

Lees het hele artikel
Lachende Lady Rebel Geef koekje! x

Lachende Lady Rebel

7 September Door: Lady Rebel

Woof Mensen en honden zijn al heel lang met elkaar verbonden, er is aangetoond dat dit al langer is dan 5000 jaar. Door de jaren heen is de mens ...

Lees het hele artikel
Zwemhond Geef koekje! x

Zwemhond

3 June Door: Lady Rebel

Woof, Wat is het lekker weer geweest afgelopen paar dagen. Aangezien mijn vrouwtje nog steeds met haar ‘pootje’ omhoog zit en mijn baasje werkt in het weekend, hebben ze ...

Lees het hele artikel