Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Rescue Paws Curacao

27 september
x
Wat is dit?

Woof,

Wat heb ik toch geluk gehad met mijn ‘gouden’ leventje in Zuid-Holland. Ik voel me veilig, krijg veel liefde, krijg 2x per dag eten, word uitgelaten, we gaan vaak lekker wandelen en ik mag en kan de hele dag spelen met één van mijn 15 speeltjes. Ik kan zelfs kiezen uit een mandje, orthopedisch kussen en de bank waar ik op wil slapen. Als ik ziek ben zullen mijn baasjes er alles aan doen om mij weer beter te maken. Whoohoof, ik voel me echt een heel blij hondje.

Curaçao

Zelfs als mijn baasjes ergens op vakantie gaan waar ik niet mee naar toe kan, heb ik het nog heel goed. Ik mag dan namelijk naar mijn tante Mariëlle toe, nou dat is pas echt feest! Dit gaat binnenkort ook weer gebeuren, want mijn baasjes gaan naar Curaçao.

Op Curaçao wonen helaas heel veel honden op straat die het zwaar hebben en eenzaam zijn. Er zijn ook heel veel honden die wel bij een baasje wonen maar die echt heel slecht behandeld worden. Ze fungeren als waakhond, maar als ze ziek worden, worden ze afgedankt omdat de baasjes geen geld hebben voor de behandeling of er gewoon geen zin in hebben. Ook worden puppy’s aan de kant van de weg gezet, omdat de ‘baasjes’ er niet voor willen of kunnen zorgen. Dit vinden wij heel erg.

Rescue Paws Curaçao

Gelukkig zijn er meer mensen die dit leed verschrikkelijk vinden en  die de mogelijkheden hebben om zoveel mogelijk hondjes te redden en te verzorgen. In 2014 is de stichting  Rescue Paws Curaçao opgericht. Zij vangen straathondjes op, geven ze eten, liefde en verzorging. Ze gaan met de honden naar de dierenarts als dit nodig is, zorgen dat ze geen teken en vlooien meer hebben, ontwormen de hondjes  en zorgen voor sterilisatie bij teefjes (door de dierenarts) zodat er niet nog meer ‘ongewenste’ pups geboren kunnen worden. Tevens zorgen ze ervoor dat de hondjes geadopteerd kunnen worden, zowel op Curaçao als in Nederland. Zodra het Kluivert Rescue Center op Curaçao klaar is zullen de mensen van Rescue Paws Curaçao deze opvanglocatie gaan runnen, waardoor ze een waanzinnige samenwerking aangaan en nog meer kunnen betekenen voor de zwerfhondjes op het eiland.

#durftevragen

Het leed van deze hondjes gaat mijn baasjes aan het hart. Ze zijn heel blij dat er een stichting is die zich bekommerd om het welzijn van de honden op Curaçao. Daarom hebben ze besloten de stichting te gaan helpen; met goederen, donaties en in het echt als ze op Curaçao zijn. Via mijn blog willen ze aan jullie vragen of jullie mee willen helpen.

Zoals jullie begrijpen is op het eiland de aanschaf van goederen een stuk duurder dan bij ons in Nederland; vandaar dat mijn baasjes spullen mee willen nemen.

Wij willen aan jullie vragen of jullie meehelpen bij de inzameling van spullen die we mee kunnen nemen in onze bagage naar Curaçao. We gaan eind oktober vliegen en we willen graag voor die tijd een mooie lading spullen hebben verzameld. Wat kun je doneren?

  • Medicijnen, vlooienmiddelen, wormmiddelen (ook aangebroken verpakkingen zijn welkom)
  • Dekentjes
  • Speeltjes
  • Voerbakken
  • Hondenkluifjes

Heb jij producten die je wilt doneren aan Stichting Rescue Paws Curaçao? Stuur ze dan op naar The Dog Pen! Daar worden alle producten verzameld en in één keer aan ons verzonden voordat we naar Curaçao gaan. Zo kunnen we jouw spullen meteen op de juiste plek brengen!

The Dog Pen
T.a.v. inzamelactie Lady Rebel
Postbus 165
2210 AD Noordwijkerhout
Nederland

Wil je liever helpen door een donatie te doen in de vorm van geld, zodat wij zelf spullen kunnen kopen om mee te nemen? Neem dan contact op via Ladyrebelsmit@gmail.com

 

Volgende blog

In mijn volgende blog zullen we een tussenstand geven van de stand van zaken; we hopen echt dat jullie willen bijdragen. Laten we met elkaar iets goeds doen voor de zwerfhondjes op Curaçao. We gunnen toch iedere hond ook zo’n goed leven als ik mag hebben en hopen op een gouden mandje voor allemaal.

Kijk voor meer informatie over de stichting, adopteren op afstand of voor honden ter adoptie op de website van Rescue Paws.

Woof

Lady Rebel

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Hondenpuzzel Geef koekje! x

Hondenpuzzel

25 maart Door: Lady Rebel

Woof Een paar weken geleden heb ik een operatie gehad. Hierdoor moest ik me heel rustig houden en mocht ik niet spelen, springen, rennen en al helemaal niet zwemmen. ...

Lees het hele artikel
Castratie bij Lady Rebel Geef koekje! x

Castratie bij Lady Rebel

27 februari Door: Lady Rebel

Woof, Afgelopen dinsdag heb ik mijn eerste operatie gehad. Ze hebben mijn eierstokken weggehaald! Mijn baasjes en ik hopen natuurlijk dat het bij deze operatie blijft… Castratie v.s. sterilisatie ...

Lees het hele artikel
Anti-trektuig van Meola Geef koekje! x

Anti-trektuig van Meola

11 februari Door: Lady Rebel

Woof, Wat ben ik blij met mijn nieuwe leren tuig van Meola Leather! Mijn baasjes hebben heel lang gezocht naar een geschikte halsband of tuig omdat ik zo ontzettend ...

Lees het hele artikel
Top 5 van Lady Rebel Geef koekje! x

Top 5 van Lady Rebel

18 januari Door: Lady Rebel

Woof… Mijn baasje heeft in 2018 heel veel foto’s van mij gemaakt. Ik denk dat het er wel meer dan 1000 zijn geworden…. Deze foto’s heeft ze gebruikt voor ...

Lees het hele artikel