Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Wat mag je hond eten bij diarree?

13 september
x
Wat is dit?

Iedere hond heeft wel eens last van dunnere ontlasting. Pas wanneer de ontlasting waterdun is en je hond meer moet ontlasten dan normaal, spreek je van diarree. Je vraagt je vast af bij diarree wat mag mijn hond nu wel eten?

Gewoon voer

Wanneer je hond echt diarree heeft, moet hij ook vaak naar buiten om te poepen. Op het moment dat jouw hond diarree heeft, is het niet verstandig om zijn gewone voer te blijven geven. Ongeacht welk voer dat is.

Kip met rijst

De darmen van je hond zijn duidelijk van slag. Ze hebben dan ook tijd nodig om te normaliseren. Een advies dat je veel voorbij ziet komen voor honden met diarree, is om ze kip met rijst te geven. De reden dat dit als advies wordt gegeven, is dat rijst stoppend zou werken bij diarree. Daarnaast zou gekookte kip (zonder bot natuurlijk) licht verteerbaar zijn. Hoewel gekookte kip inderdaad licht verteerbaar is, is kip samen met rijst níet de ideale oplossing voor diarree bij honden. Wat dan wel?

Dít moet je jouw hond geven bij diarree

Wanneer je hond diarree heeft, is voldoende vocht binnenkrijgen belangrijk. Je wilt ook dat de ontlasting weer vaster wordt. De ultieme oplossing is dan ook niet kip met rijst, maar verse bouillon met gekookte pompoen. Maak zelf een bouillon (een kant-en-klaar blokje is te zout) door botten te laten trekken in water.

Verse bouillon en gekookte pompoen

Is alleen de supermarkt open? Koop dan een paar pakjes mergpijp. Breng water samen met de botten aan de kook op laag vuur en voeg een scheutje appelazijn toe. Appelazijn helpt om alle goede stoffen uit de botten in de bottenbouillon te krijgen. Wanneer de botten helemaal kaal zijn gekookt, schep je het vet van de bouillon af en gooi je dit weg. De gekookte botten gooi je ook weg. Laat de bouillon afkoelen en geef kleine beetjes bouillon aan jouw hond.

Is er in jouw supermarkt alleen een hele kip of kippenpoten? Kook dan de kippenpoten met het vlees er aan en trek daar een bouillon van. Ook in dit geval schep je het vet van de bouillon af, maar de stukjes gekookt kippenvlees kun je wel in kleine beetjes aan jouw hond geven samen met de bouillon.

Je begint met alleen bouillon. De stukjes pompoen kun je koken en samen met de bottenbouillon geven. Geef niet meteen te veel. Pompoen helpt om de ontlasting weer stevig te maken.

Zoek je nu een middeltje wat helpt om de ontlasting steviger te maken? Denk dan eens aan Iso-gel, dit kan worden ingezet als de ontlasting dun is en de dagen daarna, maar ook bij verstoppingen. Een heel handig middeltje om in huis te hebben.

Wanneer naar de dierenarts?

Heb je nu een puppy met diarree? Bel dan altijd je dierenarts voor overleg. Pups verliezen snel te veel vocht door diarree. Een andere reden om contact op te nemen met je dierenarts is wanneer de diarree meerdere dagen blijft aanhouden of steeds weer terugkomt. Plakkerige vette diarree en diarree met bloed zijn ook redenen om direct de dierenarts te raadplegen.

Wat geef jij jouw hond bij diarree?

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Bloginspiratie Geef koekje! x

Bloginspiratie

22 juli Door: Redactie

Je bent hondenblogger, maar waar haal je eigenlijk inspiratie vandaan? Na een blog of 10-20 begin je jezelf af te vragen; ‘Waar moet ik nu weer over bloggen’. Deze ...

Lees het hele artikel
Kong vullen Geef koekje! x

Kong vullen

20 juli Door: Redactie

Waarmee kun je het beste een Kong vullen? Er zijn ontelbare opties, maar natuurlijk delen we onze tips met je. Heb je nog geen idee wat een Kong is? ...

Lees het hele artikel
Kies de juiste visolie voor jouw hond Geef koekje! x

Kies de juiste visolie voor jouw hond

20 juli Door: Redactie

Kom jij er ook niet helemaal uit welke visolie je moet kiezen voor jouw hond? Of misschien twijfel je nog tussen zalmolie en visolie en weet je niet wat ...

Lees het hele artikel
Wat kost een hond per maand? Geef koekje! x

Wat kost een hond per maand?

18 juli Door: Redactie

Als echte Nederlanders zijn we natuurlijk enorm nieuwsgierig naar wat alles kost. Dus voor deze gezamenlijke blog, vroegen wij onze bloggers: ‘Wat kost jouw hond per maand?’. Na het ...

Lees het hele artikel