Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wat mag jouw hond eten bij diarree?

13 September
x
Wat is dit?

Wat mag jouw hond eten bij diarree? Iedere hond heeft wel eens last van dunnere ontlasting. Pas wanneer de ontlasting waterdun is en je hond meer moet ontlasten dan normaal, spreek je van diarree. Je vraagt je vast af bij diarree wat mag mijn hond nu wel eten?

Welk voer bij diarree

Wanneer je hond echt diarree heeft, moet hij ook vaak naar buiten om te poepen. Op het moment dat jouw hond diarree heeft, is het niet verstandig om zijn gewone voer te blijven geven. Ongeacht welk voer dat is.

Kip met rijst

De darmen van je hond zijn duidelijk van slag. Ze hebben dan ook tijd nodig om te normaliseren. Een advies dat je veel voorbij ziet komen voor honden met diarree, is om ze kip met rijst te geven. De reden dat dit als advies wordt gegeven, is dat rijst stoppend zou werken bij diarree. Daarnaast zou gekookte kip (zonder bot natuurlijk) licht verteerbaar zijn. Hoewel gekookte kip inderdaad licht verteerbaar is, is kip samen met rijst niet de ideale oplossing voor diarree bij honden. Wat dan wel?

Dít voer je jouw hond bij diarree

Wanneer jouw hond diarree heeft, is voldoende vocht binnenkrijgen belangrijk. Je wilt ook dat de ontlasting weer vaster wordt. De ultieme oplossing is dan ook niet kip met rijst, maar verse bouillon met gekookte pompoen. Maak zelf een bouillon (een kant-en-klaar blokje is te zout) door botten te laten trekken in water.

Verse bouillon en gekookte pompoen

Is alleen de supermarkt open? Koop dan een paar pakjes mergpijp. Breng water samen met de botten aan de kook op laag vuur. Wanneer de botten helemaal kaal zijn gekookt, schep je het vet van de bouillon af en gooi je dit weg. De gekookte botten gooi je ook weg. Laat de bouillon afkoelen en geef kleine beetjes bouillon aan jouw hond. Zo weet je zeker dat jouw hond voldoende vocht binnenkrijgt en mineralen.

Is er in jouw supermarkt alleen een hele kip of kippenpoten? Kook dan de kippenpoten met het vlees er aan en trek daar een bouillon van. Ook in dit geval schep je het vet van de bouillon af, maar de stukjes gekookt kippenvlees kun je wel in kleine beetjes aan jouw hond geven samen met de bouillon. Je begint met alleen bouillon. De stukjes pompoen kun je koken en samen met de bottenbouillon geven. Geef niet meteen te veel. Pompoen helpt om de ontlasting weer stevig te maken.

Tip voor pompoen koken: zet de pompoen eerst in een oven van 200 graden. Zo wordt de pompoen zacht en je kun je deze makkelijk snijden. Als je hem lang genoeg in de oven doet hoef je de stukjes niet eens meer te koken. Ze zijn dan zacht genoeg om aan jouw hond te geven. Geef ze wel zonder schil en als ze afgekoeld zijn. Wil jouw hond geen pompoen eten? Je kunt er ook een papje van maken en deze overgieten met de bouillon.

Middel tegen diarree

Zoek je nu een middeltje wat direct helpt om de ontlasting steviger te maken? Denk dan eens aan AA diarstop deze pilletjes helpen snel en goed de diarree klachten te stoppen. AA diarstop kun je al vanaf 10 pilletjes kopen. Wil je liever een natuurlijk middel op basis van psyllium vezels? Dan is de Puur Psyllium een beter middel om aan te schaffen. Het voordeel van Puur Psyllium is dat het 100% natuurlijk is en naast het dikker maken van de ontlasting ook kan worden ingezet om de ontlasting juist op gang te helpen. Een handig middeltje om altijd in huis te hebben.

Wanneer naar de dierenarts?

Heb je een puppy met diarree? Bel dan altijd de dierenarts voor overleg. Pups verliezen snel te veel vocht door diarree. Een andere reden om contact op te nemen met je dierenarts is wanneer de diarree meerdere dagen blijft aanhouden of steeds weer terugkomt. Plakkerige vette diarree en diarree met bloed zijn ook redenen om direct de dierenarts te raadplegen.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel