Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Wat mag je hond eten bij diarree?

13 september
x
Wat is dit?

Iedere hond heeft wel eens last van dunnere ontlasting. Pas wanneer de ontlasting waterdun is en je hond meer moet ontlasten dan normaal, spreek je van diarree. Je vraagt je vast af bij diarree wat mag mijn hond nu wel eten?

Gewoon voer

Wanneer je hond echt diarree heeft, moet hij ook vaak naar buiten om te poepen. Op het moment dat jouw hond diarree heeft, is het niet verstandig om zijn gewone voer te blijven geven. Ongeacht welk voer dat is.

Kip met rijst

De darmen van je hond zijn duidelijk van slag. Ze hebben dan ook tijd nodig om te normaliseren. Een advies dat je veel voorbij ziet komen voor honden met diarree, is om ze kip met rijst te geven. De reden dat dit als advies wordt gegeven, is dat rijst stoppend zou werken bij diarree. Daarnaast zou gekookte kip (zonder bot natuurlijk) licht verteerbaar zijn. Hoewel gekookte kip inderdaad licht verteerbaar is, is kip samen met rijst níet de ideale oplossing voor diarree bij honden. Wat dan wel?

Dít moet je jouw hond geven bij diarree

Wanneer je hond diarree heeft, is voldoende vocht binnenkrijgen belangrijk. Je wilt ook dat de ontlasting weer vaster wordt. De ultieme oplossing is dan ook niet kip met rijst, maar verse bottenbouillon met gekookte pompoen. Maak zelf een bouillon (een kant-en-klaar blokje is te zout) door botten te laten trekken in water.

Bouillon met pompoen

Is alleen de supermarkt open? Koop dan een paar pakjes mergpijp. Breng water samen met de botten aan de kook op laag vuur en voeg een scheutje appelazijn toe. Appelazijn helpt om alle goede stoffen uit de botten in de bottenbouillon te krijgen. Wanneer de botten helemaal kaal zijn gekookt, schep je het vet van de bouillon af en gooi je dit weg. De gekookte botten gooi je ook weg. Laat de bouillon afkoelen en geef kleine beetjes aan jouw hond.

Is er in jouw supermarkt alleen een hele kip of kippenpoten? Kook dan de kippenpoten met het vlees er aan en trek daar een bouillon van. Ook in dit geval schep je het vet van de bouillon af, maar de stukjes gekookt kippenvlees kun je wel in kleine beetjes aan jouw hond geven samen met de bouillon.

Je kunt beginnen met alleen de bouillon. De stukjes pompoen kun je koken en samen met de bottenbouillon geven. Geef niet meteen te veel.

Wanneer naar de dierenarts?

Heb je nu een puppy met diarree? Bel dan altijd je dierenarts voor overleg. Pups verliezen snel te veel vocht door diarree. Een andere reden om contact op te nemen met je dierenarts is wanneer de diarree meerdere dagen blijft aanhouden of steeds weer terugkomt. Plakkerige vette diarree en diarree met bloed zijn ook redenen om direct de dierenarts te raadplegen.

Wat geef jij jouw hond bij diarree?

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Vuurwerkangst? Steun jouw hond! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Steun jouw hond!

26 december Door: Redactie

Je kent ze wel van die adviezen die iedereen elkaar geeft en niemand weet meer precies waar het verhaal ook alweer vandaan komt. Zeker bij hondengedrag zijn dit soort ...

Lees het hele artikel
Boek review 'Oude wijze honden' door Elli H. Radinger Geef koekje! x

Boek review 'Oude wijze honden' door Elli H. Radinger

9 december Door: Redactie

Oude wijze honden – De verbluffende wijsheid van onze trouwste metgezel geschreven door Elli H. Radinger Over de auteur: Elli H. Radinger is journalist en auteur met een focus ...

Lees het hele artikel
Het bijzondere werk van KNGF Geleidehonden Geef koekje! x

Het bijzondere werk van KNGF Geleidehonden

28 november Door: Redactie

Wat honden nu echt voor mensen kunnen betekenen? Als hondenliefhebber weet jij als geen ander wat jouw hond voor jou betekent. De trouw en liefde van een hond, dat ...

Lees het hele artikel
De beste Black Friday deals voor hondenliefhebbers Geef koekje! x

De beste Black Friday deals voor hondenliefhebbers

27 november Door: Redactie

Je kunt het niet gemist hebben, Black Friday is in aantocht. Ineens krijg je nieuwsbrieven binnen van online shops die je alweer vergeten was dat je er ooit een ...

Lees het hele artikel