Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Visolie een wondermiddel?

11 August
x
Wat is dit?

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen ben ik stout geweest. Ik ben namelijk in het water gesprongen op een plek waar dat niet mocht vanwege de verslechterde waterkwaliteit. Met alle gevolgen van dien. Kimberley was boos op me, maar was dit snel vergeten toen ze zag hoe blij ik was, maar ik kreeg ook een heleboel jeuk ervan.

LEESTIP: Hoe kies je de juiste visolie voor jouw hond?

Allergische reactie

Het vervelende nu is dat mijn huid daar nogal heftig op reageerde. Dus wat te doen? Eerst zijn we naar de dierenarts gegaan om te kijken waar ik nu precies die reactie op heb gekregen. En wat we daaraan konden doen.

Het onderzoek

Ze nemen dan een stukje van je huid af en ze hebben bloed bij me afgenomen helaas. Wat een gedoe en allemaal zo spannend. Vanwege Corona mochten allebei mijn baasjes niet mee naar binnen helaas. Ik was flink en later bleek dat de reactie een combinatie was van allerlei stofjes uit het water. Gewoon overgevoeligheid, zeker in de zomer wanneer het water stilstaat (was hier niet het geval hoor) is het gevaarlijk om je hond daar te laten zwemmen. Maar ook in dit water met doorstroming kan je soms iets tegenkomen. Betekent dit dan dat ik daar nooit meer kan zwemmen, nee hoor.

De oplossing

Bij de dierenarts kon Joy iets krijgen voor tegen de jeuk (bepaald zalfje) maar ik hoorde een hele tijd geleden goede verhalen over visolie. Het zou goed zijn voor het zenuwstelstel, de huid en vacht, de nieren, het hart en om soepel te kunnen bewegen.

Laat je goed informeren welke visolie goed is voor jouw hond of kat. Het moet namelijk goed gezuiverde visolie (met Omega-3)zijn en liefst niet uit gekweekte vissen. Daarnaast is de juiste samenstelling van de vetzuren EPA, ETA en DHA van belang.

Resultaat

Nog niet alle plekjes zijn weg, maar de jeuk is na een paar dagen al verdwenen. Wat betekend dat er geen nieuwe krabplekjes ontstaan. Wij zijn dus heel blij met de olie, merken nu dat er veel losse schilfertjes op Joy haar huid zitten, maar dat komt waarschijnlijk van het genezingsproces, dus meer dan tevreden met deze visolie!

Wist je dat

Je via The Dog Pen 20% korting kunt krijgen op de Arctic Blue visolie met de kortingscode: dogpen20.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel