Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Kies de juiste visolie voor jouw hond

20 juli
x
Wat is dit?

Kom jij er ook niet helemaal uit welke visolie je moet kiezen voor jouw hond? Of misschien twijfel je nog tussen zalmolie en visolie en weet je niet wat het beste is? Wij gaan je helpen om de juiste visolie voor jouw hond te kiezen. Eerst leggen we je uit waarom jouw hond eigenlijk visolie nodig heeft.

Waarom geef je een hond visolie?

Jouw hond heeft behoefte aan voldoende Omega 3 en dan met name de Omega 3 vetzuren Eicosapentaeenzuur (EPA) en Docosahexaeenzuur (DHA). Omega 3 moet via de voeding worden opgenomen evenals Omega 6. Belangrijk is dat de verhouding Omega 3 en Omega 6 die jouw hond dagelijks binnenkrijgt in de juiste verhouding is. De meeste merken brokken hebben echter wel voldoende Omega 6, maar onvoldoende Omega 3. Dit is de reden dat je jouw hond Omega 3 in de vorm van visolie moet geven.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van visolie?

Voor honden zijn er een aantal gezondheidsvoordelen van visolie. Veel mensen gaan pas beginnen met visolie als er al gezondheidsklachten zijn bij de hond. Beter is het om visolie te geven voordat er klachten zijn om zo de hond natuurlijk te ondersteunen en zijn hele leven gezond te houden.

  1. Een gezonde en glanzende vacht
  2. Ondersteunt de werking van gewrichten
  3. Helpt bij de behandeling van artritis
  4. Bevorderlijk voor de hersenwerking
  5. Een beter immuunsysteem (hierdoor ook minder allergieën)
  6. Helpt tegen roodheid van de huid, schilfers en jeuk
  7. Kan ondersteunend werken bij de behandeling van chronische nieraandoeningen
  8. Helpt de algehele conditie van de huid

Voor pups helpt Omega 3 bij de gezonde ontwikkeling van de hersenen, terwijl bij oudere honden met dementie of vergelijkbare aandoeningen Omega 3 helpt om de hersenwerking weer te verbeteren. Zo zie je dat in iedere levensfase van de hond een goede visolie essentieel is.

Visolie gezond voor puppies

Zalmolie vs. visolie

Zalmolie is een bekend product voor honden, maar wij hebben het in deze blog niet over zalmolie maar over visolie. Waarom wij het nu juist hebben over visolie en niet over zalmolie; zalmolie voor honden wordt meestal gemaakt van de resten van kweekzalm. Er kleven een aantal nadelen aan kweekzalm. Een van de nadelen is dat kweekzalm relatief veel medicijnen krijgt toegediend. Dit komt doordat de zalmen dicht op elkaar worden gekweekt, waardoor veel ziekten ontstaan. Deze ziekten worden bestreden met medicijnen en de resten van de medicijnen komen in de zalmolie terecht. Ook is het gehalte Omega 3 lager in zalmolie dan in een goede visolie.

Kwaliteitsverschillen

Wil jij het liefste hoogwaardige visolie voor jouw hond die ook echt alle gezondheidsvoordelen heeft zoals we hierboven hebben beschreven? Dan moet je op zoek naar een visolie die is gemaakt van wilde vis. Bij voorkeur uit een gebied waar zo min mogelijk vervuiling is. Ook de verwerking van de vis is van essentieel belang. Als de vissen direct na de vangst koud worden verwerkt blijft de olie vers. Dit is bepalend voor de kwaliteit. Echt goede visolie ruikt ook niet naar vis. Wanneer de olie naar vis ruikt is het oxidatieproces begonnen en kan dit zorgen voor misselijkheid bij jouw hond (bij mensen het ‘visboeren’ na het slikken van visolie capsules). Ook worden de Omega 3 vetzuren niet meer goed opgenomen wanneer het oxidatieproces al een tijdje aan de gang is en verliest de visolie de ontstekingsremmende werking als het aan het oxideren is.

Arctic Blue visolie

Wil je nu een echt goede visolie voor jouw hond, dan is de Arctic Blue visolie echt een aanrader. Deze zuivere visolie voor de hond is hoog in het gehalte Omega 3: EPA en DHA. De Arctic Blue visolie is gemaakt van de snijresten van wild gevangen vis uit Noorwegen. De vissen worden binnen 24 uur verwerkt om zo oxidatie tegen te gaan. De vis wordt gevangen onder het MSC keurmerk; het keurmerk voor duurzame visserij. Wat er verder bijzonder is aan de Arctic Blue visolie voor dieren is dat je deze als mens ook kunt innemen. Zo weet je zeker dat je jouw hond een topkwaliteit visolie geeft.

Ben jij na het lezen van dit artikel net zo enthousiast over de Arctic Blue visolie als wijzelf zijn? Wij mogen jou een speciale korting geven op jouw aankoop bij Arctic Blue.

Je krijgt 20% korting met kortingscode: dogpen20 wanneer je de Arctic Blue visolie online bestelt.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

DOG. EAT. PLANT. - Lisette Kreischer Geef koekje! x

DOG. EAT. PLANT. - Lisette Kreischer

17 januari Door: Redactie

Honden die plantaardig eten, daar gaat het boek over. Als je dat zo leest, lijkt het prima en weinig beladen. Probeer echter eens in een Facebook groep over honden ...

Lees het hele artikel
Puppy opvoeden - de beste boeken Geef koekje! x

Puppy opvoeden - de beste boeken

15 januari Door: Redactie

De beste boeken over puppy’s Je krijgt een pup en je wilt je graag inlezen over het opvoeden van jouw puppy, puppy gedrag en wat pups nodig hebben. Maar ...

Lees het hele artikel
5x blauwe ballen Geef koekje! x

5x blauwe ballen

15 januari Door: Redactie

voor de hond natuurlijk… We hebben de leukste blauwe ballen voor je opgespoord.Zoek je een hilarische blauwe bal voor jouw hond? Gevonden! We geven eerlijk toe dat we titel ...

Lees het hele artikel
10 redenen waarom je die pup niet moet kopen Geef koekje! x

10 redenen waarom je die pup niet moet kopen

30 december Door: Redactie

Een pup ze zijn zo leuk. Maar er zijn ook signalen die je beter niet kunt missen. Jij wilt ook niet net na de koop bij de dierenarts zitten ...

Lees het hele artikel