Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Vakantiepret

20 July
x
Wat is dit?

Urban is op vakantie! Net als vorige jaren, maakt Urban ook dit jaar het strand en de duinen onveilig in Rockanje.

Stacaravan

Wij hebben hier een stacaravan staan, waar we van het voorjaar tot het najaar vaak te vinden zijn op ieder vrij moment. De camping ligt lekker dicht bij het strand en nog beter; honden mogen hier het hele jaar door loslopen op het strand! Dit betekent dat we de zomervakantie vrijwel helemaal doorbrengen in ons tweede huisje, wat wil een hond nog meer???

Hitte

Helaas valt er ook wel wat te klagen zo af en toe. Door de hitte is het zand in de duinen al snel niet meer dragelijk voor hondenpootjes, dus als we willen wandelen is dat of heel vroeg of heel laat in de avond. Omdat we het campingleven al helemaal te pakken hebben zijn dit meestal de avonden die we doorbrengen op het strand, Urban doet dan niks liever dan zwemmen en apporteren. Overdag vermaakt Urban zich met luieren in de wind in de schaduw en maken we af en toe een kort rondje over de camping.

Kong-ijsje

Wat Urban heerlijk vindt als het zo warm is, is een heerlijk zelfgemaakt Kong-ijsje. Wat we hierin doen is heel simpel; we vullen zijn zwarte Kong Extreme met zijn gewone brokjes, laten deze een kwartiertje wellen in water, daarna even aanduwen zodat het een echt papje is. Overtollig water eruit laten lopen en een dag in de vriezer! Urban kan dan zeker een half uur bezig zijn met zijn ijsje en geniet met volle teugen.

Andere honden

Urban vindt het heerlijk om met andere honden te spelen, helaas heeft dit ook een keerzijde….loopt hij aan de riem dan kan hij transformeren van een hele vriendelijke blije labrador naar een druk blaffend hondenbeest. Best een uitdaging op een camping met zoveel verschillende honden!

Uitdaging

Dat het een uitdaging is, daar kwam ik deze week achter…ik was zo dom geweest om alleen poepzakjes mee te nemen en geen brokjes of een speeltje om hem af te leiden. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt; dit kan Urban nog lang niet aan! Wat een gezellige wandeling over de camping moest worden, bleek een rondje met een overprikkelde hond. Zo jammer wanneer je je bedenkt hoe goed het ging de laatste tijd! Helaas was het niet anders, ik heb de wandeling uiteindelijk positief weten af te sluiten. Maar dit was een wijze les voor de volgende keer; altijd iets meenemen wat hem kan helpen om te gaan met prikkels.

Volgende blog

In een volgende blog zal ik wat meer vertellen over Urban zijn gedrag, hoe ik hiermee omga en wat ik zelf inmiddels al allemaal gedaan heb om er meer over te leren. In de tussentijd ben ik benieuwd naar jullie ervaringen tijdens de vakantie met de hond. Nemen jullie hem mee of gaat hij naar een logeeradres? En hebben jullie nog lekkere recepten voor een Kong-ijsje?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Urban

Wandelen in Brielle Geef koekje! x

Wandelen in Brielle

11 May Door: Urban

Gisteren zijn Urban en ik eens een keer richting Brielle gereden om een wandeling te maken over de stadswallen om het stadje heen. Tot mijn schaamte moet ik bekennen ...

Lees het hele artikel
Help, ik heb een puber! Geef koekje! x

Help, ik heb een puber!

19 December Door: Urban

Lezing Sam Turner ‘De invloed van hormonen op de ontwikkeling van de jonge hond’ Zaterdag 15 december deed ik weer eens wat anders op mijn zaterdagavond. In plaats van ...

Lees het hele artikel
Boek review ‘Kijk eens naar je hond’ van Monique Bladder Geef koekje! x

Boek review ‘Kijk eens naar je hond’ van Monique Bladder

21 November Door: Urban

Een tijdje terug lag er in onze brievenbus een heel leuk pakketje van The Dog Pen. Urban was gelijk al helemaal blij, want de laatste keer dat dit het ...

Lees het hele artikel
Urban is aan het hooperen! Geef koekje! x

Urban is aan het hooperen!

22 October Door: Urban

Sinds een aantal weken zijn Urban en ik druk met een nieuwe hobby, we zijn namelijk gestart met Hoopers! We zijn in contact gekomen met deze leuke hondensport door ...

Lees het hele artikel