Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wandelen in Brielle

11 May
x
Wat is dit?

Gisteren zijn Urban en ik eens een keer richting Brielle gereden om een wandeling te maken over de stadswallen om het stadje heen.

Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat dit de eerste keer was in de ruim 11 jaar dat ik nu woon op het eiland Voorne Putten! Waar Brielle voor mij vrij ‘gewoon’ is, mijn dochter zit er op school, ik kom er doorheen als ik ergens anders op het eiland moet zijn, besefte ik dat het voor mensen elders uit het land best een leuke tip kan zijn om eens te gaan wandelen met de hond en om het stadje eens te gaan bekijken.

Brielle ligt zoals gezegd op het eiland Voorne Putten onder de rook van Rotterdam. Het is een historische vestigingsstad met in de nabije omgeving de duinen en het strand. Het stadje is vooral bekend om zijn 1 april viering en is een van de best bewaarde vestigingswerken van Nederland.

Wanneer ik mijn auto heb geparkeerd, wacht de eerste aangename verrassing; er staat een automaat met poepzakjes en een vuilnisbak bij de trap om richting het wandelpad te lopen. Verrassing nummer 2 is dat het wandelpad een hondenlosloop gebied blijkt te zijn! Extra snuffel en ren plezier voor Urban dus.

Al wandelend komen we al snel het eerste kanon tegen, waar Urban mee op de foto staat boven aan deze blog. Het speelse pad is lekker begroeid met bomen, waardoor ik minder snel nat wordt in de regen, dat is een fijne bijkomstigheid!

Dat Brielle een stad vol historie is, zie ik al snel terug in het historisch erfgoed wat we tegen komen, toch wel erg leuk om toerist te zijn in je eigen woonomgeving! Urban gaat overal netjes op de foto voor me, al speelt hij liever met alle honden die we tijdens de wandeling tegen komen.

We hebben niet de hele wallen rond gelopen gisteren, maar dit is wel goed mogelijk. Ik ben na een half uurtje omgedraaid en heb hetzelfde pad weer terug gevolgd, nog even flink genietend van alle schapen en verdedigingswerken die we tegen kwamen!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Urban

Help, ik heb een puber! Geef koekje! x

Help, ik heb een puber!

19 December Door: Urban

Lezing Sam Turner ‘De invloed van hormonen op de ontwikkeling van de jonge hond’ Zaterdag 15 december deed ik weer eens wat anders op mijn zaterdagavond. In plaats van ...

Lees het hele artikel
Boek review ‘Kijk eens naar je hond’ van Monique Bladder Geef koekje! x

Boek review ‘Kijk eens naar je hond’ van Monique Bladder

21 November Door: Urban

Een tijdje terug lag er in onze brievenbus een heel leuk pakketje van The Dog Pen. Urban was gelijk al helemaal blij, want de laatste keer dat dit het ...

Lees het hele artikel
Urban is aan het hooperen! Geef koekje! x

Urban is aan het hooperen!

22 October Door: Urban

Sinds een aantal weken zijn Urban en ik druk met een nieuwe hobby, we zijn namelijk gestart met Hoopers! We zijn in contact gekomen met deze leuke hondensport door ...

Lees het hele artikel
Urban heeft zijn eerste certificaat! Geef koekje! x

Urban heeft zijn eerste certificaat!

8 September Door: Urban

Ongeveer een week of twee geleden was het zover! Urban vond het al wat vreemd dat de bench in de woonkamer werd gezet om even weer te wennen. Waarom, ...

Lees het hele artikel