Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Urban is eruit: Fresh Salmon is de lekkerste!

6 September
x
Wat is dit?

Deze zomervakantie heeft Urban een belangrijke taak gekregen van de redactie van The Dog Pen: aan hem de vraag of hij het voer van Seberus wilde testen!

Urban met Seberus hondenvoer
Aangezien Urban een labrador is, zegt hij nooit nee tegen voer. Dit was dus een welkome verrassing voor hem. Voor mij als eigenaar de leuke taak om te kijken hoe hij het op het voer ‘doet’.

Wat maakt Seberus Natural Premium Dogfood nu zo anders dan anders?

De maaltijden bevatten een hoog aandeel vers vlees of vis. Om de dagelijkse koolhydraten binnen te krijgen is er gekozen om deze uit (zoete) aardappel en erwten te halen. Dit in tegenstelling tot de meeste andere brokken; deze halen ze uit granen. Granen worden echter slecht verteerd door de meeste honden. Ook aan de vorm van de brokken is gedacht: ze zijn zo ontworpen dat ze het gebit schuren, waardoor de vorming van tandplak en tandsteen verminderd wordt.

Urbans top 5

Urban had de eer om alle vijf de smaken te mogen uittesten. Van iedere smaak kregen we een 1 kg zak. Bij Brekz.nl is er nu een aanbieding waarbij dit pakket besteld kan worden voor maar €21.95 Ideaal om te kijken welke smaak jouw hond het lekkerste vindt!

Aan de hand van Urbans reactie op het voer heb ik een top 5 gemaakt.
1. Fresh Salmon
2. Fresh Lamb
3. Lamb & Potato
4. Chicken & Potato
5. Fresh Chicken

Fresh Salmon
Zo gauw ik de zak openmaakte, stond hij naast mij met zijn neus in de lucht. De brokjes zijn mooi van vorm, niet te groot, en ze geven niet af in de hand. Omdat ik Urban zijn voer ook meestal gebruik om mee te trainen, is dit voor mij een grote pre. Deze brokken zijn ideaal om bijvoorbeeld zoekspelletjes mee te doen. Op die manier is de hond lekker bezig en moet hij nadenken. Goed voor lichaam en geest!

Urban met Kong Wobbler
Ook gebruik ik ze om bijvoorbeeld de Kong Wobbler mee te vullen.Door de kleinere brokjes vallen ze makkelijk door het gat.

Fresh Lamb
Ook bij dit voer is Urban niet weg te slaan, hij lijkt het overal te kunnen ruiken. Zelf vind ik het minder sterk ruiken dan de zalm.

Seberus lam
De brokken zijn mooi van vorm en ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld een hondenpuzzel.

Lamb & Potato
Deze brokken ruiken wel wat minder, maar als voer gewoon in zijn bak at Urban ze met smaak op. De brokken zijn niet vettig en lekker krokant.

Chicken & Potato
Dit voer vond Urban eigenlijk net zo lekker als de Lam-variant. Het was moeilijk kiezen tussen nummer drie en vier.

Fresh Chicken
Last but not least het voer Fresh Chicken. Deze staat op vijf omdat ik de brok een beetje af vind geven in de hand (de baas wil ook wat!).
Seberus chicken
Urban is het vast niet met mij eens, want ook deze brokken vond hij heerlijk. Onze logé heeft ze in de vakantie ook geproefd. Deze kruising Golden/Labrador Retriever vond ze ook erg lekker!

Ontlasting

Wat ik als eigenaar vooral ook belangrijk vond tijdens het testen was dat Urbans ontlasting niet meer of minder werd tijdens het eten van dit voer. Het werd wat compacter en makkelijker op te ruimen voor mij. Urbans vacht bleef netjes glanzen en werd niet plakkeriger of vetter.

Aanrader

Ik kan de Seberus-brokken zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een nieuwe brok. Het voer is licht verteerbaar; ook honden die voergevoelig zijn kunnen dit eten. Het is een natuurlijke hondenvoeding, vrij van onnodige toevoegingen. Maar het allerbelangrijkste: de hond vindt de brokken heerlijk, dit kan Urban onderschrijven!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Urban

Wandelen in Brielle Geef koekje! x

Wandelen in Brielle

11 May Door: Urban

Gisteren zijn Urban en ik eens een keer richting Brielle gereden om een wandeling te maken over de stadswallen om het stadje heen. Tot mijn schaamte moet ik bekennen ...

Lees het hele artikel
Help, ik heb een puber! Geef koekje! x

Help, ik heb een puber!

19 December Door: Urban

Lezing Sam Turner ‘De invloed van hormonen op de ontwikkeling van de jonge hond’ Zaterdag 15 december deed ik weer eens wat anders op mijn zaterdagavond. In plaats van ...

Lees het hele artikel
Boek review ‘Kijk eens naar je hond’ van Monique Bladder Geef koekje! x

Boek review ‘Kijk eens naar je hond’ van Monique Bladder

21 November Door: Urban

Een tijdje terug lag er in onze brievenbus een heel leuk pakketje van The Dog Pen. Urban was gelijk al helemaal blij, want de laatste keer dat dit het ...

Lees het hele artikel
Urban is aan het hooperen! Geef koekje! x

Urban is aan het hooperen!

22 October Door: Urban

Sinds een aantal weken zijn Urban en ik druk met een nieuwe hobby, we zijn namelijk gestart met Hoopers! We zijn in contact gekomen met deze leuke hondensport door ...

Lees het hele artikel