Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Top 6 gezonde hondensnacks

12 April
x
Wat is dit?

Natuurlijk wil je jouw hond ook wel eens iets extra lekkers geven. Gewoon als tussendoortje of juist om lekker lang om te kluiven. Wat je ook wilt geven, je zoekt vast een gezonde snack voor je hond uit. Wat zijn nu precies gezonde hondensnacks? Met deze top 6 helpen we jou en je hond een handje.

Gedroogde hondensnacks

Gelukkig gaat alles met zijn tijd mee. Waar je vroeger maar weinig gezonde keuze had in de dierenwinkel, heb je nu winkels waar je de meest uiteenlopende natuurlijke hondensnacks kunt kopen. Hondjekoek is zo’n winkel met een ruim assortiment natuurlijke hondensnacks. De nieuwe gezonde hondensnacks zijn snacks van vlees of vis waar niets anders mee is gebeurd dan drogen. Deze gedroogde snacks zijn dus voor 100% van vlees of vis en ze zijn onbewerkt. Lees snel verder en ontdek de top 6 gezonde hondensnacks.

Top 6 gezonde hondensnacks

Top 6 gezonde hondensnacks

 1. Zalmhuid
  Gedroogde stukken zalmhuid zijn niet alleen heel erg smakelijk voor je hond, zalm is ook erg gezond. Door de Omega vetzuren in de zalmhuid zorgt deze hondensnack voor een gezonde huid, glanzende vacht en een goede hersenfunctie bij je hond. Zalmhuid is ook geschikt voor opgroeiende pups, senioren hondjes en voor honden met huidklachten of allergie. Qua geur is zalmhuid misschien niet voor iedereen heel fijn, maar bedenk wel: de gedroogde stukken zalmhuid zijn de ultieme gezonde snacks voor jouw hond. Niets voor niets in deze top 6 op nummer 1.
 2. Pensstaafjes
  Kauwstaafjes van runderpens voor de hond zijn extra smakelijk en gezond. De pens is één van de 4 magen van de koe. In de pens, een voormaag, ondergaat de voeding van de koe een voorvertering en wordt het voedsel gefermenteerd. Tijdens dit proces zijn verschillende nuttige bacteriën aan het werk. De zogeheten vieze pens als hondensnack is de pens die in repen wordt gesneden en gedroogd. Pensstaafjes zijn een gezonde hondensnack door de aanwezigheid van deze goede bacteriën en pens bevat ook veel vitamines, mineralen (hoog ijzeraandeel) en Choline. Wil je jouw hond blij maken met een echt smakelijke snack die ook gezond is? Dan zijn pensstaafjes een goede optie. Mag jouw hond geen rund? Kies dan kauwstaafjes van lamspens. Net zo gezond, maar dan van het schaap.
 3. Bullenpees
  Wil je jouw hond extra lang aan het kluiven hebben? Speciaal voor de tanden, het masseren van het tandvlees en voor een gelukkige en ontspannen hond is het langdurig kauwen op een gezonde hondensnack aan te raden. Daarom op nummer 3 de bullenpees. Top 6 gezonde hondensnacks bullenpees Een bullenpees is een hondensnack waar de hond lang op kan kauwen. Deze taaie kauwsnack is helemaal natuurlijk, en net zoals de andere snacks in deze top 6, is de bullenpees niet bewerkt maar alleen gedroogd. Bullenpezen zijn alleen niet geschikt voor honden die snacks proberen in te slikken.
  LEESTIP: Hond verslikt zich in hondenkluif
 4. Eendenpoten
  Voor ons mensen zien de eendenpootjes er misschien niet zo smakelijk uit. Voor de hond zijn deze gedroogde eendenpootjes een ware lekkernij. Deze hondensnack is vooral gezond door de aanwezigheid van natuurlijk glucosamine. Glucosamine is belangrijk voor gezonde spierwerking en soepele gewrichten. Een uitstekende snack voor opgroeiende honden en voor de wat ouder wordende hond. Ook volwassen honden hebben baat bij een natuurlijke bron van glucosamine. De eendenpoten zijn gezond omdat ze voor een groot gedeelte bestaan uit kraakbeen, wat weer een natuurlijke bron van glucosamine is. Voor de hond zijn de gedroogde eendenpoten niet alleen een gezonde snack, maar ook lekker knapperig.
 5. Vleesblokjes hert mini
  Blokjes van orgaan)vlees kun je je hond geven tijdens de training of wandeling als beloning. Deze gezonde hondensnoepjes kun je ook als smakelijk tussendoortje geven. De vleesblokjeshert mini hert zijn gezond voor je hond, omdat hertenvlees een laag vetgehalte heeft en tegelijkertijd een hoog gehalte aan ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Juist door te kiezen voor alleen hert zijn deze blokjes ook geschikt voor honden met overgewicht of een voedingsintolerantie.
  Top 6 hondensnacks vleesblokjes hert
 6. Runderkophuid stukken lang
  Heb je een fanatieke kluiver die graag lang bezig is met een snack? De runderkophuid stukken lang, zijn grote stukken runderkophuid en stevig om op te kluiven. Bij het langdurig kauwen komt bij de hond het gelukshormoon serotonine vrij. Jouw hond wordt dus zeker blij van kluiven! Naast een goed gevoel helpt het kluiven ook bij de aanmaak van spijsverteringssappen en kun je een kluif waar de hond lang mee bezig is heel goed na het eten geven, om de vertering van het voedsel een handje te helpen. De runderkophuid stukken zijn gedroogd, bevatten een hoog gehalte aan eiwit en zijn geschikt om langere tijd op te kluiven. Heb je nu zo’n fanatieke kluiver dat zelfs de grootste kluiven binnen 5 minuten op zijn? Lees dan ook eens Plints blog over de Coffeewood Chew

We zijn alweer aan het einde gekomen van onze top 6 gezonde hondensnacks. Hopelijk ben je geïnspireerd en ga je wat lekkers en gezonds uitzoeken voor jouw hond! Laat ons zeker weten hoe de gezonde snacks zijn bevallen in de comments!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Hondjekoek.nl

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht! Geef koekje! x

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht!

27 September Door: Redactie

Je hebt wellicht al eens gehoord over het gebruik van cannabis (hennep) in natuurlijke behandelingen voor honden. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de ...

Lees het hele artikel
De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 September Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 July Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel