Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Kauwen, kauwen, kauwen!

7 September
x
Wat is dit?

Een paar weken geleden deed ik op Instagram mee met een winactie van Hondenspeciaalzaak Hondjekoek in Haarlem. En, hoe tof, ik won! Ik had het pakketje direct de volgende dag in huis, dus dat belooft ook nog eens veel goeds voor wanneer je iets bestelt via de webshop! Want ja, die hebben ze ook! Ik won een pakketje om zelf ijsjes te maken, en omdat er tussen het winnen en het opsturen van het pakket een samenwerking met The Dog Pen werd aangegaan, deden ze er een koffiehout-kauwstaaf van Chewies bij die ik nu mag gaan reviewen. Supertof!

PUPPYTANDJES

Feit is nu dat Plint bijna 6 maanden oud is en dus flink tandjes aan het wisselen is! Als echte teckel kauwt ze echt als een malle op alles waarop je maar kunt kauwen – behalve ons interieur gelukkig, scheelt weer! – en de verschillende soorten structuren speeltjes/botjes/geweien/dingen zijn dus niet aan te slepen. In mijn vorige productreview kon je al lezen hoe het met de Kong Cozie was afgelopen.

Heel toevallig had ik net een paar dagen eerder over het bestaan van zo’n koffiehout-kauwstaaf gehoord en mijn interesse was toen direct gewekt. Waarom? Lees het hieronder!

DE REVIEW: CHEWIES KAFFEEHOLZ KAUSTAB

Das Original Chewies Kaffeeholz Kaustab, oftewel de Chewies koffiehout-kauwstaaf, is een mooi afgeronde, harde kauwstaaf, gemaakt van de wortels van de, je raadt het al, koffieboom. Hij bevat geen cafeïne, is vegetarisch en geschikt voor honden met allergieën. Ook zeggen ze dat het een veilig alternatief is voor honden die graag op takken kauwen. Dat is absoluut waar, maar ik kan vast verklappen dat Plint, zodra ze de kans krijgt, direct de tak boven deze staaf verkiest 😛 ‘Eigenwijs’ is niet voor niets de middle name van een teckel, hè.

Auf jeden Fall, om maar even met de taal te spreken van het land waar dit product vandaan komt, is de wortel in 3 varianten verkrijgbaar.
– Maat S, ongeveer 100g, voor honden tot 10 kilo (deze kreeg ik)
– Maat M, ongeveer 200g, voor honden van 10 tot 20 kilo
– Maat L, ongeveer 300g, voor honden vanaf 20 kilo

LEKKER VERANTWOORD MOLESTEREN

Wat nou het toffe is van deze wortel, is dat hij langzaam kapot gekauwd kan worden tot losse vezels. Tijdens het kauwen komen er allemaal stukjes van het bot af, net als bij een tak dus, die niet schadelijk zijn wanneer de hond het inslikt. Ze kunnen goed worden verteerd.
Mijn baasjeshart ging sneller kloppen, want Plint is groot fan van het versplinteren van takken. Ze trekt er net zolang stukjes af totdat het één grote bende is geworden. Het meeste eet ze niet op, maar uiteraard verdwijnt er vast ook genoeg wél in dat kleine teckelmaagje.
Als je dan hoort dat dit ding veilig en verantwoord gemolesteerd kan worden, kan ik alleen nog maar zeggen: HULDE!

DE TUSSENSTAND

Toen ik de staaf aan Plint gaf heb ik er letterlijk de eerste 3 kwartier geen puppenkind meer aan gehad. Kauwen, kauwen, kauwen, 3 kwartier lang. En maar kauwen. Dikke prima! Lekker rustig en ik kon ongestoord foto’s maken. Altijd leuk als je een blog gaat schrijven.

Na die drie kwartier was het klaar, en daarna verloor ze ook een aantal dagen de interesse. Ging niet snel genoeg kapot, denk ik. 😉
Tijdens een weekje vakantie was het af en toe weer lekker kauwen geblazen. Niet zo gek ook, want ze verloor in die week 5 tanden en kiezen! Ze heeft nu nog maar 1 melktandje over dat eruit moet, de rest is allemaal gewisseld.

DE EINDSCORE

Na de vakantie was het weer even over en uit, tot gisteren! Opeens had ze de wortel weer helemaal gevonden en ging het zelfs zo goed met kauwen dat ook de vezels begonnen los te komen. Ik verwacht daarom ook, nu ze de boel langzaam werkelijk kapot kan trekken, dat de liefde tussen Plint en de Chewie voorlopig nog niet gedoofd is.

De koffieboomwortel is echt een supermooi kauwartikel, dat ik sowieso verkies boven kunststof dingen omdat dit veiliger is, maar ook boven bijvoorbeeld hertengewei, omdat ook deze wortel heel hard is, maar wél kapot mag en kan.

Ik ben fan!

Tot gauw!
Lonneke

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hondjekoek, deze review is zoals altijd objectief.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Plint de Teckel

Er kan er maar één de baas zijn! Geef koekje! x

Er kan er maar één de baas zijn!

23 October Door: Plint de Teckel

Tsja, toen er aan de bloggers van The Dog Pen gevraagd werd of er iemand was die een boekreview wilde schrijven over een boek dat vanuit teckelperspectief verteld wordt, ...

Lees het hele artikel
Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje Geef koekje! x

Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje

21 October Door: Plint de Teckel

Ruim 4 jaar geleden mocht ik voor The Dog Pen deze op maat gemaakte, leren halsband testen van Meola Leather Dogs. Hij kwam erg goed uit de test en ...

Lees het hele artikel
Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond Geef koekje! x

Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond

17 August Door: Plint de Teckel

Product review Healthy Heads 100% natuurlijke supplementen voor honden. Ik wil zelf altijd graag goed, lekker en gezond eten. Daarnaast gebruik ik af en aan verschillende supplementen om mijn ...

Lees het hele artikel
To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question! Geef koekje! x

To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question!

20 May Door: Plint de Teckel

Na 4 jaar twijfelen moest het er dan toch helaas echt van komen… Definitief geen kans meer op mini Plintjes. Want we hebben besloten haar te laten steriliseren. Voor ...

Lees het hele artikel