Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Kamperen met je hond - wat neem je mee?

29 April
x
Wat is dit?

Je wilt graag eens kamperen. Kan de hond dan mee? Is dat handig? Wat is er eigenlijk allemaal nodig om met je hond te kamperen? Dat ga ik je in deze blog proberen te vertellen. Ik wil graag een serie schrijven over het kamperen met je hond. Want er komt zo veel bij kijken dat het niet in 1 blog past.

Nooit naar een hondenopvang

Toen mijn vriend en ik onze eerste hond kregen, besloten we de hond nooit naar een oppas of honden hotel te willen brengen. Wij beginnen aan een hond. Dus zorgen we ten alle tijden voor het dier.

Kamperen met de hond

We houden ontzettend van kamperen:

  1. Het is lekker goedkoop.
  2. Dichter bij de natuur kom je niet

Al helemaal toen ik onze tent was vergeten mee te nemen op een kampeertripje. Ja dat is echt een keer gebeurd, in Duitsland. De vraag is hoe gaan we kamperen met de hond? Nou. Gewoon doen! Met Beer hebben we helaas niet meer kunnen kamperen. Hij overleed precies op de dag dat we dat wilden uit proberen. Met Yiska zijn we al in Texel (NL), Tirol (Oostenrijk), Het Zwarte woud (Duitsland) en in Drenthe (NL) geweest. En dat allemaal met onze Tipi tent.

Wat heb je nodig?

Wat nemen wij dan allemaal mee als we gaan kamperen met Yiska? Onze eigen spullen daar gelaten.

Grondpen voor de hond

Een grondpen voor de hond is een stalen pin. Ze zijn er in allerlei vormen en maten. Wij hebben een grondpen gekozen van 90cm. De pin is diagonaal 3 cm dik. Deze pin is eigenlijk bedoeld voor de sledehonden aan vast te leggen. Je hebt dan 2 grondpennen nodig en daartussen ligt de ketting waar je meerdere honden aan vast legt. 1 zo’n grondpen voldoet voor 2 American Akita’s. Ze krijgen het met geen mogelijkheid uit de grond. Wij slaan de grondpen voor de tent in de grond en maken er dan de 10m lijn van Yiska aan vast. Ze kan dan lekker de tent in en uit en heeft buiten de tent ook de mogelijkheid lekker rond te snuffelen.

Hondenvoeding

Als je gaat kamperen is het belangrijk dat je geen voeding kiest wat gekoeld moet blijven. Daarom krijgt Yiska van ons blikvoeding en brok als we gaan kamperen. De hoeveelheden zijn afhankelijk van onze wandelingen en de intensiteit daarvan. We nemen dus zeker genoeg voeding mee. Dat is het voordeel van met de auto reizen. Dan kan je dat zonder problemen mee nemen. De brokken van Yiska bevatten een hoog proteïne gehalte. Na het vele lopen moet zij ook goed kunnen herstellen. Ze krijgt afwisselend brokken van Acana of Taste of the Wild. Van Acana nemen we de smaken Pacific Ocean (bevat vis) en Wild Prairie (bevat Bizon) mee. Acana bestel je het voordeligst online bij Brekz.

We voeren Yiska 2 hele maaltijden per dag. Tussendoor krijgt ze een voedzame snack. Deze snacks zijn proteïnerijk. Dat kunnen snacks zijn zoals; Icepaw – Terra of Power Nuggets of de Proteïnerepen van Edgard & Cooper. Net als ons mensen hebben honden energie nodig om veel te kunnen bewegen.

Terrein schoentjes

Omdat we in de bergen nogal eens over zeer ruw terrein lopen is het erg van belang dat we ook aan schoeisel voor de honden denken. Er kunnen scherpe stenen tussen zitten dat Yiska haar tenen eraan openhaalt. We gebruiken daar de Weltmeisters dogsport road booties voor. Voor Yiska’s voorpoten hebben we een grotere maat dan voor de achterpoten nodig. Daar zit bij de meeste honden een aanzienlijk verschil qua maat in. Dus let daarop bij het aanschaffen van terrein schoentjes. Kamperen met je hond

Tuig

Zeer belangrijk een goed aansluitend tuig. Het mag echt nergens knellen, maar ook niet te ruim zijn. Bij een te ruim tuig ontstaat er wrijving dat is niet fijn voor de huid van de hond. Plus het kan drukken op onjuiste plaatsen op het lichaam van je hond. Vraag bij het aanschaffen van een tuig daarom om hulp bij een verkoper. Yiska heeft het tuig van Dog Copenhagen Comfort walk air. Dit is een lichtgewicht tuig. Dat vond ik erg belangrijk, omdat ze het uren achter elkaar moet kunnen dragen.

Lijn

Wij nemen altijd verschillende lijnen mee. We hebben een vaste, softgrip 130cm lijn. Een antislip 10m lijn. En de bungee lijn bij ons. De 10m lijn, zodat Yiska lekker de vrijheid heeft om tijdens het wandelen te kunnen snuffelen. En de bungeelijn, om aan mijn heupgordel te bevestigen. Soms lopen we in gebieden waar we veel moeten klimmen en afdalen en dan is wat extra rek voor Yiska en mij erg prettig. We gebruiken de Non-stop dogwear Ferd belt en daarbij de Black wolf Benji line.

Halsband met penning of GPS tracker

Wat ook erg belangrijk is, is een halsband met hondenpenning waar het telefoonnummer op staat waar je ten alle tijden op bereikbaar bent. Zorg dat de halsband strak genoeg zit en dat je hond deze niet kan verliezen. Natuurlijk kunnen mensen met kwaad in de zin de halsband af doen, maar ik vind het een prettig idee als mensen kunnen zien wie ze moeten bellen als je hond vermist raakt. Een andere optie is om voor een GPS tracker te gaan, mocht je hond losraken en het bos in rennen, kun je zien waar jouw hond is. Zo maak je de kans groter dan je jouw hond meteen weer terug kunt vinden.

Het is ook van belang dat je hond gechipt is. Over het belang van chippen en over en de nodige vaccinaties zal ik in een volgende blog vertellen. Dit zijn een aantal benodigdheden die voor ons niet te missen zijn. Wanneer wij met Yiska op vakantie gaan. Ik hoop dat jullie het een leuke blog vinden.

Een poot van Yiska

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Yiska & Faf

Wij krijgen een klein mens! Geef koekje! x

Wij krijgen een klein mens!

12 December Door: Yiska & Faf

Wij weten het natuurlijk al even maar wij krijgen een klein mensje. Dat betekent dat er heel veel gaat veranderen naast dat er al heel veel veranderd is. In ...

Lees het hele artikel
Boek review 'Vaarwel geliefde hond' Geef koekje! x

Boek review 'Vaarwel geliefde hond'

18 March Door: Yiska & Faf

Hallootjes,  Hij komt dinsdag 21 maart pas uit maar ik heb het boek Vaarwel geliefde hond van Elli H. Radinger alvast mogen reviewen.  Om te beginnen wat een mooi ...

Lees het hele artikel
Terugblik op 2022 Geef koekje! x

Terugblik op 2022

19 January Door: Yiska & Faf

Hoi hoi, Wij willen graag terugblikken op 2022. Wat een jaar is het geweest! Voor ons is er zo veel gebeurd en we denken daar niet de enige in ...

Lees het hele artikel
Zo groot en toch bang voor honden Geef koekje! x

Zo groot en toch bang voor honden

17 August Door: Yiska & Faf

Zo groot en toch bang voor honden. Twee tot drie maanden geleden hebben wij veel pech gehad. Verdeeld over een paar weken tijd zijn wij in 3 bijtincidenten beland. ...

Lees het hele artikel