Zoeken
Generic filters
Exact matches only

STOP bodyguard tegen vlooien en teken

1 April
x
Wat is dit?

Vorig jaar was het eerste jaar dat ik een hond had, mijn allereerste eigen hond. Eén ding kan ik je verzekeren, en dat is dat ik ontzettend veel heb geleerd. Ik heb het dan het niet alleen over de 43923 verschillende opvoedstijlen, soorten voer en typen hondeneigenaren, maar ook over bijvoorbeeld het preventief beschermen van je hond tegen vlooien en teken. In het eerste jaar gebruikte ik eigenlijk altijd een pipet met een chemisch goedje. De pipet moet je leegspuiten in de nek van de hond. Ik wist niet beter en vond het wel prima. Het werkte alleen niet; bijna elke week plukte ik wel een teek van Foss af. Ik heb echt geluk dat hij daar nooit moeilijk over heeft gedaan, altijd bleef hij rustig zitten.

De winter

De winter kwam en ik stopte met het beschermen tegen vlooien en teken. De hele winter heb ik ook geen teek gezien. Het afgelopen jaar heb ik mij ontzettend verdiept in wat (naar mijn mening) wel of niet goed is voor een hond. Een van die dingen is dat ik precies wil weten wat er in Foss gaat en wat er op hem gaat. Zo weet ik precies wat ik hem voer en wanneer, en was ik hem met natuurlijke “shampoo” die door een dame in Amerika is handgemaakt (crazy dog mom?!). Het ligt dan ook voor de hand dat de pipetten tegen vlooien en teken mij niet meer zo aanstaan. Tabletten zijn voor mij ook echt een no go. Dit jaar wilde ik Foss graag op een natuurlijke wijze beschermen tegen vlooien en teken. ‘Zo min mogelijk chemische troep voor de hond’ is mijn mantra.

Stop! Animal Bodyguard Aromatherapie

In mijn zoektocht naar natuurlijke preventiemiddelen kwam ik vrij veel opties tegen; van een kruidenmengsel tot een keramische kralenketting. Uiteindelijk ging ik voor de druppels van Stop! Animal Bodyguard Aromatherapie. Het sprak mij aan dat het druppels zijn die je aanbrengt op het lichaam van de hond en dat je dus niks door het eten hoeft te mengen, ik ben daar namelijk altijd erg voorzichtig mee. Daarnaast heb ik een tijdje getwijfeld over de kralenketting maar die moet eigenlijk altijd om blijven en ik wil Foss niet alleen thuis laten met een bandje om zijn nek, stel je voor dat hij ergens achter blijft haken! Ik ben een tijdje geleden zelf al begonnen met de druppels van Stop!, dus hoe leuk dat ik er nu voor The Dog Pen en Hondjekoek een review over mag schrijven!

Wat is Stop! Animal Bodyguard Aromatherapie?

De druppels bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. In de druppels zitten kruidenextracten van bitterhout, brandnetel, tijm, knoflook, lavendel, rozengeranium, rozemarijn en salvia. Daarnaast bevatten ze verdunde etherische oliën van de neemboom, olijfboom, Peruviaanse peperboom en tea tree. De hypo-allergene druppels zijn veilig voor hond, kat, konijn, cavia, fret en hamster. Na het aanbrengen van de druppels kun je je huisdier direct weer aanraken (wat bijvoorbeeld juist weer afgeraden wordt bij chemische druppels). Doordat het middel zo mild is, is het ook geschikt voor pups, kittens en zogende moederdieren. Tot slot zou direct zwemmen na het toepassen de werking niet verminderen.

De verpakking en het aanbrengen

In de verpakking zitten 4 kleine glazen flesjes met elk 8 ml van de druppels. Er zitten twee pipetmondjes bij die je op de flesjes kunt plaatsen en een kaartje waarop je kunt bijhouden wanneer je voor het laatst de hond behandeld hebt. Erg handig, want het moet elke 15 dagen herhaald worden.

Ikzelf breng het op de volgende manier aan:

Stap 1

Als je het flesje ondersteboven houdt, loopt de vloeistof in het pipetmondje. Als je in het pipetmondje knijpt, komt er wat van het product uit. Ik begin achterop Foss zijn hoofd/nek en werk langs de ruggengraat naar achteren. Ik doe steeds een beetje zijn vacht opzij en knijp even in het pipetmondje zodat de druppels gelijkmatig worden verdeeld.

Stap 2 

Hetzelfde doe ik langs zijn linker- en rechterzij, borst, billen en staart.

Stap 3

Vervolgens is het heel belangrijk om de dunbehaarde plekken extra goed aan te pakken. Ik doe wat druppels op mijn hand en breng ze aan op zijn hoofd, rondom zijn bek, kin en ogen. Daarna neem ik weer wat druppels en breng ik deze aan op de buitenkant en aan de binnenkant van zijn oren. Hetzelfde doe ik met zijn liezen, oksels en buik. Tot slot neem ik de poten nog even mee.

Voor de optimale bescherming moet je ervoor  zorgen dat je het hele lichaam behandelt, maar het is heel makkelijk om te doen. Daarnaast vind ik het zelf ook erg lekker ruiken zitten. Foss vindt het volgens mij iets te sterk ruiken, maar de intensiteit van de geur neemt gauw af.

De echte test

Ik gebruik de STOP bodyguard druppels nu zo’n anderhalve maand en tot nu toe heb ik nog geen teek of vlo gezien. Echter, ik denk dat de werkelijke test nog moet komen wanneer het weer echt warmer wordt en het ’s nachts niet meer vriest en de teken dus weer volop ‘in bloei’ zullen komen. Daarnaast ligt Foss als het aan hem ligt het liefst elke dag in het water. Ik ben dus benieuwd of de bescherming blijft, of dat ik het dan wellicht vaker moet aanbrengen of met een ander product moet combineren. Voor nu ben ik in ieder geval een fan, omdat ik geen chemische middelen gebruik waarvan Foss bijwerkingen zou kunnen krijgen. Af en toe een teek neem ik voor lief, die had Foss immers ook met chemische preventiemiddelen!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Hondjekoek.nl

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Foss

De waarde van een goed advies Geef koekje! x

De waarde van een goed advies

26 February Door: Foss

Misschien herken je het wel. Heb je het ene probleem met je hond opgelost, dient het volgende probleem zich alweer aan. Zo voelt het voor mij in ieder geval ...

Lees het hele artikel
Foss test de lamsluchtpijp van Ziwi Pets Geef koekje! x

Foss test de lamsluchtpijp van Ziwi Pets

8 October Door: Foss

Of wij de natuurlijke snacks van ZiwiPeak willen testen? Uiteraard! Natuurlijke hondensnack Ik geef Foss het liefst natuurlijke hondensnacks, omdat ik zo zeker weet dat hij geen onnodige chemicaliën/toevoegingen ...

Lees het hele artikel
Foss wil niet eten - deel 3 Geef koekje! x

Foss wil niet eten - deel 3

14 June Door: Foss

Het is alweer een tijd geleden dat ik over dit onderwerp een blog heb geschreven. Het verhaal is echter nog niet af, dus ik zal jullie nog het een ...

Lees het hele artikel
Spelenderwijs bouwen aan balans, coördinatie en zelfvertrouwen Geef koekje! x

Spelenderwijs bouwen aan balans, coördinatie en zelfvertrouwen

13 March Door: Foss

Atleet Foss Wie ons (@lifebyfoss) volgt op Instagram heeft het wellicht al gezien: Foss is een atletisch ventje. Hij is niet alleen vliegensvlug, maar klimt en springt ook op ...

Lees het hele artikel