Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Foss test de lamsluchtpijp van Ziwi Pets

8 October
x
Wat is dit?

Of wij de natuurlijke snacks van ZiwiPeak willen testen? Uiteraard!

Natuurlijke hondensnack

Ik geef Foss het liefst natuurlijke hondensnacks, omdat ik zo zeker weet dat hij geen onnodige chemicaliën/toevoegingen binnenkrijgt die hij niet nodig heeft. Puur en simpel, daar houd ik van. De Ziwi Peak Snacks sluiten hier perfect op aan. Het zijn ‘single ingredient’ luchtgedroogde snacks waar de hond lekker op kan kauwen. Dit is enerzijds goed voor het masseren van het tandvlees en anderzijds een ontspannen bezigheid voor de hond.

Foss Ziwi

Luchtpijp

Eerder heb ik Foss al eens een gedroogde runderluchtpijp gegeven (van een ander merk). Deze kwam er niet veel later weer uit, hij moest er namelijk van overgeven. Sindsdien had ik hem geen luchtpijpen meer gegeven. Ik was dus wel benieuwd of een gedroogde lamsluchtpijp hem wel goed zou (be)vallen, zeker omdat hij het op lams-kvv sowieso wél goed doet.

Hoger vetgehalte

De Ziwi Peak Lamb Trachea (lamsluchtpijpen) komen in een mooie verpakking die je door middel van de drukstripsluiting makkelijk kan sluiten. Er zitten ongeveer zes lamsluchtpijpen in de verpakking. De luchtpijpen zijn een wat vettige kauwsnack (minimaal 51% vet). Voor mij is dit geen probleem, omdat Foss geen dikkerdje is. Als je hond wellicht een paar kilootjes kwijt kan, kun je misschien beter op zoek gaan naar een magerder hondensnack.

De uitslag

Altijd als ik nieuwe snacks aan Foss introduceer, neemt hij het gretig aan, om vervolgens toch te gaan twijfelen: wil ik dit eten? Hij loopt er trots in z’n mond mee rond, laat het vallen, likt er eens aan, laat het links liggen, likt er nog eens aan, en laat het weer links liggen. Hij heeft dan enige aansporing van mij nodig om de snack écht een kans te geven. Net toen ik dacht dat Foss de lamsluchtpijp zou afwijzen en ik alweer wat voor mezelf was gaan doen, begon hij ineens met kauwen! Voor ik het wist was de lamsluchtpijp in zijn geheel in Foss zn maag verdwenen, oeps! Blijkbaar toch erg lekker… Omdat hij hem in zijn geheel had doorgeslikt was ik bang dat hij er weer van zou moeten overgeven, maar gelukkig is dit niet gebeurd. Wat betreft Foss is de lamsluchtpijp van ZiwiPets dus een blijvertje!

Willen jij en jouw hond deze Ziwi snacks ook uitproberen? We mogen 6 zakjes weggeven. Check onze Instagram pagina om te zien hoe je mee kunt doen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Best Petfoods. Deze review is zoals altijd objectief.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Foss

STOP bodyguard tegen vlooien en teken Geef koekje! x

STOP bodyguard tegen vlooien en teken

1 April Door: Foss

Vorig jaar was het eerste jaar dat ik een hond had, mijn allereerste eigen hond. Eén ding kan ik je verzekeren, en dat is dat ik ontzettend veel heb ...

Lees het hele artikel
De waarde van een goed advies Geef koekje! x

De waarde van een goed advies

26 February Door: Foss

Misschien herken je het wel. Heb je het ene probleem met je hond opgelost, dient het volgende probleem zich alweer aan. Zo voelt het voor mij in ieder geval ...

Lees het hele artikel
Foss wil niet eten - deel 3 Geef koekje! x

Foss wil niet eten - deel 3

14 June Door: Foss

Het is alweer een tijd geleden dat ik over dit onderwerp een blog heb geschreven. Het verhaal is echter nog niet af, dus ik zal jullie nog het een ...

Lees het hele artikel
Spelenderwijs bouwen aan balans, coördinatie en zelfvertrouwen Geef koekje! x

Spelenderwijs bouwen aan balans, coördinatie en zelfvertrouwen

13 March Door: Foss

Atleet Foss Wie ons (@lifebyfoss) volgt op Instagram heeft het wellicht al gezien: Foss is een atletisch ventje. Hij is niet alleen vliegensvlug, maar klimt en springt ook op ...

Lees het hele artikel