Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Sennahs speelgoedmand

2 June
x
Wat is dit?

Sennah heeft heel veel speelgoed. Maar wat zit er in zijn speelgoedmand? Wat is zijn favoriet en wat kan ik beter niet voor hem kopen. In deze blog krijgen jullie een kijkje in Sennahs speelgoedmand!

Een speelgoedmand

Ja.. In onze woonkamer staat een speelgoedmand vol speelgoed van Sennah. De mand staat op de grond en Sennah kan hier zelf wat uitpakken om mee te spelen. Vaak pakt hij het zelfde speelgoed uit deze mand. Wat onderop ligt word dus niet vaak gebruikt. Maar wat zit er in? Door middel van een top 3 zal ik laten zien wat Sennahs favorieten zijn. Ook zal ik beschrijven wat er nog meer inzit!

  1. De blauwe bal. Deze bal heb ik gekocht voordat Sennah bij ons in huis kwam. Toen Sennah eenmaal bij ons woonde bleek deze bal een beetje te groot voor een pup.. Oeps. Maar wie wat bewaard heeft wat en het is nu zeker Sennahs favoriete speeltje. Sennah speelt zeker iedere dag met deze bal!

    Ben jij ook op zoek naar een leuke blauwe bal? Lees dan ook zeker de blog: 5 x blauwe ballen

  2. Het blauwe botje. Deze heb ik recent nog voor Sennah gekocht bij de Action. Toen ik het speeltje in mijn winkelmandje gooide had ik er geen hoge verwachtingen van. Ik heb regelmatig wat gekocht voor Sennah bij de Action, maar alles overleefde het maar enkele uren.. Of eigenlijk minuten.. Niet echt bestemd voor fanatieke knager zeg maar. Iets wat dus niet geld voor dit bot want deze is nog steeds heel! En dat terwijl Sennah er regelmatig zijn tanden inzet.
  3. De Kong Dumbbell. Dit was, tot het blauwe bot in de mand kwam, de opvolger van de blauwe bal. Sennah speelde hier heel vaak mee! Hier kan hij namelijk goed op kauwen en vooral mee gooien. Door de ronde vorm rolde deze dan de gehele kamer door, met Sennah er achter aan.

Een flostouw. Inmiddels liggen er 3 stuks in de mand. Nu ik dit zo opschrijf stel ik mezelf de vraag: Waarom drie? Ja.. geen idee. Als pup vond Sennah zo’n flostouw geweldig! En haalde hij alle knopen eruit. Er zijn er inmiddels ook al een paar in de prullenbak beland. De drie die er nu in liggen komen zo af en toe eens uit de mand. Maar favoriet zijn ze niet meer.

De tennisbal (met sok). In Sennah speelgoed mand zitten 2 tennisballen. 1 ‘gewone’ en eentje met een sok erom heen. Beide zijn leuk, maar die met Sok is toch wel leuker dan de ‘gewone’. Want als Sennah de sok tussen zijn voortanden heeft en hij dan met zijn kop schud zwiept de tennisbal leuk mee. En nog leuker is het natuurlijk als je de sok tijdens het schudden los laat en hij daarna door de kamer vliegt… Als Sennah met de sok speelt is er niks meer veilig in de kamer.

T-shirts. In Sennahs speelgoedmand liggen 2 oude t-shirts van mij. Deze heb ik aan elkaar geknoopt. Op deze knopen kan Sennah dan lekker kauwen. In het begin haalde Sennah deze regelmatig uit de mand, maar de nieuwigheid is er een beetje vanaf.

In deze blog schreef ik al over hoe jij ook zelf hondenspeeltjes kunt maken; DIY hondenspeeltjes

De Kong Classic en de Kong Traxx. Deze twee speeltjes zitten in de mand maar worden er eigenlijk nooit uitgehaald door Sennah. Meestal ben ik degene die ze eruit haalt om ze te vullen met wat lekkers.

De voerbal. Deze hebben we ooit gekregen bij een dierenwinkel en ziet er nog uit als nieuw. Ik vermoed dat deze maximaal 2x is gebruikt. Nu ligt hij alleen maar in de mand, helemaal onderop..

Geen speelgoed, maar wel in de mand. Eigenlijk kan je er ook niks mee, maar weggooien kan niet! Er zit een mooie herinnering aan. Ik heb het over het stukje paardenkleed wat nog de geur heeft van de boerderij. Dit paardendeken heeft bij de puppies en hun moeder in de bak gelegen toen ze nog op de boerderij woonde. Ieder pupje heeft een stuk meegekregen om de geur van het nest mee te nemen naar zijn nieuwe thuis. Op dit stukje paarden deken heeft Sennah als pup vaak gelegen. Nu ligt het in zijn speelgoedmand. Hij kan er altijd bij, maar pakt hem eigenlijk nooit.

Speelgoed, speelgoed en nog meer speelgoed

Was dit alles? Beschamend zeg ik nee.. Dit was de inhoud van Sennahs speelgoedmand. Maar er is ook nog speelgoed waar hij niet zelf bij kan.. Dit speelgoed ligt in de kast. Het leuke van deze speeltjes is dat Sennah het altijd leuk vindt als deze voor hem worden gepakt. Maar wat is er dan nog allemaal in de kast? Nou nog aardig wat 😊

Een heleboel hondenpuzzels. Onze collectie is inmiddels gegroeid naar 5 hondenpuzzels van de merken Beezteez en Karlie Flamingo. Dit speelgoed ligt niet in de mand omdat hiermee onder begeleiding mee moet worden gespeeld.

K9 Connectables. Deze hebben we sinds een paar maanden en vind Sennah heel erg leuk! We hebben de starters pack Large. Dit speelgoed ligt niet in de mand omdat ik wil dat Sennah hier beheerst en rustig mee speelt. Hiermee speelt hij dus alleen onder toezicht.

Jutte kussen. Ook heb ik een jutte kussen, ik zou niet weten hoe ik het anders moet omschrijven. Hiermee moet de hond samen met de baas spelen. De baas houd de handvatten vast en de hond kan inbijten op het jutte gedeelte en dan kan hij hier aan trekken en schudden. Dit speelgoed ligt dus niet in de mand omdat hier samen mee gespeeld word.

De Kong Wubba Nijlpaard. Ja.. Hier worden we soms gewoon helemaal knetter gek van!! Sennah zet graag zijn tanden in de Kong Wubba en doet dan zijn bek heel snel achter elkaar open en dicht. Met als gevolg dat het piepje heel vaak achter elkaar afgaat. Deze ligt in principe in de mand, tot dat wij er genoeg van hebben. Dan beland die in de kast 😉

Een frisbee. Ook hebben we nog een frisbee in huis. Het leek mij heel leuk om met Sennah te frisbeeën. Alleen snap hij het spelletje nog niet helemaal. Op het moment dat ik de frisbee weg gooi komt hij hem niet terugbrengen maar rent hij er mee weg. Inmiddels is de frisbee ook al niet meer rond omdat Sennah hem een keer te pakken heeft gekregen er een fanatiek op heeft zitten knagen. Eigenlijk kan die dus wel weg…

Zoals misschien al wel duidelijk is geworden is dat Sennah heel graag kauwt en speelgoed vaak stuk maakt. Zacht en klein speelgoed is niet echt Sennah bestendig. Pluche speeltjes, kleine balletjes en speelgoed met vulling koop ik eigenlijk niet meer. Het gevaarlijke van pluche en gevulde speeltjes is dat Sennah de stof of vulling ook nog wel eens op wil eten met het gevolg dat hij zich de volgende dag moeilijk kan ontlasten..

Bij Kong kan ik aardig slagen voor stevig speelgoed en de K9 zijn ook een mooie aanvulling. Maar nieuw speelgoed is altijd welkom. Heb jij een goede tip voor stevig speelgoed? Of heeft jou hond een speeltje wat Sennah ook eens moet proberen? Laat het mij weten, misschien ligt jou speelgoed-tip binnenkort wel in Sennahs speelgedmand!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Hersenwerken met je hond Geef koekje! x

Hersenwerken met je hond

8 April Door: Sennah

Hersenwerken met je hond. Sennah doet aan Hersenwerken. Een leuk en uitdagende manier van werken met je hond. Maar wat is dat nou eigenlijk, Hersenwerk voor honden? En hoe ...

Lees het hele artikel
Van houten puzzels naar Hersenwerken Geef koekje! x

Van houten puzzels naar Hersenwerken

1 March Door: Sennah

Sennah is De Blije Braverd als het gaat om de manier van Hersenwerken. Maar waren wij wel echt aan het Hersenwerken? Wat is Hersenwerken? En wat is een Blije ...

Lees het hele artikel
Djairo had een levershunt Geef koekje! x

Djairo had een levershunt

21 December Door: Sennah

Dit keer geen blog over Sennah maar over onze vorige hond Djairo. Een hondje met een speciaal plekje in mijn hart. Djairo heeft op jonge leeftijd en in een ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk, het is weer zover Geef koekje! x

Vuurwerk, het is weer zover

25 November Door: Sennah

Hoe is het dit jaar met Sennah en zijn vuurwerk angst? Tijdens de jaarwisseling van 2018 -2019 bleek Sennah heel angstig. Met wat hulpmiddelen kwamen we de maanden door. ...

Lees het hele artikel