Zoeken
Generic filters
Exact matches only

DIY Hondenspeeltjes

29 July
x
Wat is dit?

Speelgoed voor de hond. Er is zoveel te koop in de winkel. Trektouw, ballen, knuffels, de Kong, de keuze is reuze! Maar wat nog veel leuker is, je kunt ook zelf speelgoed maken voor je hond! Van oude sokken, spijkerbroeken tot t-shirts. Ik bewaar van alles om daar zelf weer wat van te maken. Inspiratie nodig om zelf aan de slag te gaan? Ik geef je een paar tips.

Van een oude spijkerbroek naar..

een trektouw. Knip van de broekspijpen 3 lange stroken en vlecht deze. Aan het begin en einde een knoop en je trektouw is af!

een bot. Teken op de spijkerbroek 2x een bot. Knip deze uit. Leg beide stukken met de goede kanten op elkaar. Stik met de naaimachine, of maak dicht met naald en draad. Houd een klein gaatje open om straks de goede kant van de stof naar buiten te keren. Vul het bot met kussenvulling, doe dit door het gaatje waar je net de stof hebt gekeerd. Maak het gaatje dicht met de hand. En je bot is klaar!

Leuk en simpel: Knip de broekspijpen van de broek en leg er een paar knopen in. Sennah’s favoriet!

Van t-shirt naar..

Trektouw. Wat je met stroken van een spijkerbroek kan kan je ook met een t-shirt. Een leuke variant op de vlecht is de vierkanten knoop. Hiervoor heb je 2 of 4 lange stroken nodig.

Gebruik je 4 stroken? Knoop deze dan met een gewone knoop aan elkaar en begin bij stap 2!

  • Leg de stroken als een + voor je op tafel.
  • Leg het bovenste uiteinde van de strook over de + naar beneden. Leg nu het onderste uiteinde van de strook over de + naar boven. Er ontstaan 2 lussen.
  • Pak het uiteinde van de strook aan de rechter kant. Deze weef je door de stroken die je in stap 2 over het + hebt gelegd. Over de dichtstbijzijnde strook en daarna door de lus
  • Doe nu het zelfde met de strook aan de linker kant.
  • Je hebt nu een knoop gemaakt. Trek deze goed aan door aan alle 4 de uiteindes te trekken. Herhaal nu de stappen totdat je niet verder kunt.
  • Knoop de 4 uiteinde met een gewone knoop vast voor de stevigheid.

Ben je bekend met het scoubidou? Dit is eigenlijk het zelfde!

Leuk en simpel: Knip de lange mouwen van een shirt, stop er een tennisbal in en knoop de uiteinde dicht.

Broek, Shirt wat kan je dan met een sok?

Een sok is leuk om te vullen. Voor Sennah heb ik een tennisbal in een ski sok geknoopt. Deze vliegt regelmatig door de kamer. Hij houd de sok aan het uiteinde vast, zwaait er een paar keer mee en laat hem dan los. Vervolgens rent hij er zelf achter aan om daarna weer het zelfde te doen.

Nieuwe inspiratie

Ik kijk vaak tussen alle DIY ideeën die Pinterest handig verzameld! Ik kwam laatst de DIY tegen van een plastic flesje, gevuld met steentjes, in een sok deze ga ik zeker nog een keer maken. Een eigen honden rammelaar, hoe leuk!

Heb je leuke ideeën op gedaan? En ga je nu zelf ook aan de slag? Ik zie jullie DIY creaties graag terug in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Hersenwerken met je hond Geef koekje! x

Hersenwerken met je hond

8 April Door: Sennah

Hersenwerken met je hond. Sennah doet aan Hersenwerken. Een leuk en uitdagende manier van werken met je hond. Maar wat is dat nou eigenlijk, Hersenwerk voor honden? En hoe ...

Lees het hele artikel
Van houten puzzels naar Hersenwerken Geef koekje! x

Van houten puzzels naar Hersenwerken

1 March Door: Sennah

Sennah is De Blije Braverd als het gaat om de manier van Hersenwerken. Maar waren wij wel echt aan het Hersenwerken? Wat is Hersenwerken? En wat is een Blije ...

Lees het hele artikel
Djairo had een levershunt Geef koekje! x

Djairo had een levershunt

21 December Door: Sennah

Dit keer geen blog over Sennah maar over onze vorige hond Djairo. Een hondje met een speciaal plekje in mijn hart. Djairo heeft op jonge leeftijd en in een ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk, het is weer zover Geef koekje! x

Vuurwerk, het is weer zover

25 November Door: Sennah

Hoe is het dit jaar met Sennah en zijn vuurwerk angst? Tijdens de jaarwisseling van 2018 -2019 bleek Sennah heel angstig. Met wat hulpmiddelen kwamen we de maanden door. ...

Lees het hele artikel