Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Rugpijn en een actieve jonge hond

25 oktober
x
Wat is dit?

Dit kan een hele korte blog worden, want rugpijn en een actieve werkhond die ook nog maar 9 maanden is, gaan gewoon niet samen. Maar ja, ik heb toch echt pijn in mijn rug. Dus hoe nu verder?

Rugpijn door frontale botsing met hond

De oorzaak van mijn rugpijn? Lena! Ik zat op mijn hurken in de tuin en riep haar. Enthousiast komt ze op me afgerend, maar ze vergeet te remmen. Dus ze rent vol in mijn ribben en samen buitelen we over de grond heen. Op dat moment leek het wel mee te vallen en ging ik nog vrolijk verder.

Niet meer op of om

3 weken later en ik kan niet meer op of om. Ik had zelfs heel weinig lucht en zonder pijnstillers kon ik niet meer staan, zitten of liggen. Dus met spoed een afspraak met de chiropractor gemaakt die door een uitvaller heel snel tijd voor me had. En dat is maar goed ook, want dit hou ik niet lang vol.

De hond moet toch uit

Maar ja pijn is natuurlijk geen reden om niet meer met je hond te wandelen. Dus gewoon naar het bos. Aan de riem uitlaten is even geen optie, want als ze trekt dan doet mijn rug nog veel meer pijn. Gelukkig luistert Lena goed en weten we een heleboel plekjes waar geen andere honden of mensen wandelen. Zo kan zij lekker rennen en ravotten en strompel ik door het bos heen.

De behandelingen bij de chiropractor helpen gelukkig al snel. Naast los wandelen gaat ook het aan de riem wandelen weer steeds beter. Ik wandel wel met een Bungee lijn om zo de eerste shock (als ze toch weer trekt) op te kunnen vangen.

Niet trekken aan de riem

Ik merk wel dat het niet trekken aan de riem nu super belangrijk is om onder de knie te hebben. Lena is een sledehond, kan heel hard trekken en vindt dit ook superleuk en ze is inmiddels alweer 22 kilo. Maar ja, met extreme rugpijn is het oefenen ook al te pijnlijk. Dus nu ik weer iets kan is de nummer 1 prioriteit in de training: NIET TREKKEN!

De prachtige foto boven de blog is gemaakt door Nanuq Dog Photography

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena Luck

Naar Frankrijk voor een pup en dan zonder puppy naar huis Geef koekje! x

Naar Frankrijk voor een pup en dan zonder puppy naar huis

30 november Door: Lena Luck

Ik ging naar Frankrijk voor een pup en kwam zonder puppy weer thuis. Een reis maken naar Frankrijk om naar een puppy te gaan, dat doe je niet zomaar. ...

Lees het hele artikel
Met de hond op vakantie poging 2 – in de camper Geef koekje! x

Met de hond op vakantie poging 2 – in de camper

13 november Door: Lena Luck

Ik en mijn hond Lena gaan weer op vakantie. Hoewel ons vorige kampeeravontuur flink in de soep was gevallen eigenlijk geen vakantie mag heten aangezien we binnen 4 dagen ...

Lees het hele artikel
Beginnen met agility Geef koekje! x

Beginnen met agility

9 november Door: Lena Luck

Hoewel de meeste sledehondenrassen niet echt geschikt zijn voor agility, is de Yakutian Laika dat juist wel. Ze zijn snel, lichtvoetig en springen het liefste overal overheen en bovenop. ...

Lees het hele artikel
Eerste keer loops – razende hormonen Geef koekje! x

Eerste keer loops – razende hormonen

23 oktober Door: Lena Luck

Als je een teefje hebt weet je dat de eerste loopsheid ergens tussen de 6 maanden en 12 maanden moet komen. Je weet alleen nooit wanneer precies. Lena is ...

Lees het hele artikel