Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Rugpijn en een actieve jonge hond

25 October
x
Wat is dit?

Dit kan een hele korte blog worden, want rugpijn en een actieve werkhond die ook nog maar 9 maanden is, gaan gewoon niet samen. Maar ja, ik heb toch echt pijn in mijn rug. Dus hoe nu verder?

Rugpijn door frontale botsing met hond

De oorzaak van mijn rugpijn? Lena! Ik zat op mijn hurken in de tuin en riep haar. Enthousiast komt ze op me afgerend, maar ze vergeet te remmen. Dus ze rent vol in mijn ribben en samen buitelen we over de grond heen. Op dat moment leek het wel mee te vallen en ging ik nog vrolijk verder.

Niet meer op of om

3 weken later en ik kan niet meer op of om. Ik had zelfs heel weinig lucht en zonder pijnstillers kon ik niet meer staan, zitten of liggen. Dus met spoed een afspraak met de chiropractor gemaakt die door een uitvaller heel snel tijd voor me had. En dat is maar goed ook, want dit hou ik niet lang vol.

De hond moet toch uit

Maar ja pijn is natuurlijk geen reden om niet meer met je hond te wandelen. Dus gewoon naar het bos. Aan de riem uitlaten is even geen optie, want als ze trekt dan doet mijn rug nog veel meer pijn. Gelukkig luistert Lena goed en weten we een heleboel plekjes waar geen andere honden of mensen wandelen. Zo kan zij lekker rennen en ravotten en strompel ik door het bos heen.

De behandelingen bij de chiropractor helpen gelukkig al snel. Naast los wandelen gaat ook het aan de riem wandelen weer steeds beter. Ik wandel wel met een Bungee lijn om zo de eerste shock (als ze toch weer trekt) op te kunnen vangen.

Niet trekken aan de riem

Ik merk wel dat het niet trekken aan de riem nu super belangrijk is om onder de knie te hebben. Lena is een sledehond, kan heel hard trekken en vindt dit ook superleuk en ze is inmiddels alweer 22 kilo. Maar ja, met extreme rugpijn is het oefenen ook al te pijnlijk. Dus nu ik weer iets kan is de nummer 1 prioriteit in de training: NIET TREKKEN!

De prachtige foto boven de blog is gemaakt door Nanuq Dog Photography

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel