Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Review: DOOG The Seals waterspeelgoed

28 juni
x
Wat is dit?

Voor The Dog Pen mochten wij het water speelgoed van Doog uittesten genaamd The Seals, wij hadden de roze versie met de naam Lieutnant Flipper.

Over het speelgoed

Deze speeltjes van DOOG zijn gemaakt van TPR-Rubber wat volledig recyclebaar is. De vulling is gemaakt van schuimstof. Het is ongeveer 25 cm lang. Eenmaal in het water drijft het speeltje rechtop, waardoor de lieutnant als het in water danst.  Door de felle neon kleuren waarmee het speeltje is afgewerkt is het goed zichtbaar in het water voor zowel hond als baas.

Testen maar!

De beste manier om een goede test uit te voeren is voor ons om hem mee te nemen naar het waterwerk. Daar zijn tenslotte meerdere honden en kan hij goed intensief getest worden.  Op de waterwerk dag stond er een flinke wind wat er voor zorgde dat het drijfvermogen en de stabiliteit goed getest werden. Ondanks dat het water flinke stroming had en er best wat golven waren overleefde hij het prima. Hij bleef mooi verticaal drijven en ook wanneer ik hem gooide stond hij mooi verticaal in het water.

Ondanks dat het speelgoed redelijk zacht aan voelt, kon het speelgoed goed tegen de tanden. Er zijn na gebruik wel een aantal afdrukken van de tandjes maar hij heeft het verrassend goed overleefd.

Bumper mocht als eerste en vond hem helemaal geweldig. Wel is het even wennen voor hem hoe hij hem moet vastpakken door het diagonale drijven. Vooral de eerste keer had hij een paar keer nodig voor hij hem te pakken had daarna ging het steeds beter. In het begin liep namelijk hem het water naar zijn mond in, niet heel handig als je nog een stuk moet zwemmen, maar ook dit ging na oefenen al beter. Na het zwemmen wilde hij hem zelfs niet eens meer terug geven en nam hij hem netjes mee naar onze plaats.

Ook Fender en ons vriendje Bob vonden het speeltje erg leuk! Bob en Bumper hebben erg veel lol er mee gehad. Ze konden beide niet wachten om hem te gaan halen en gingen goed los met zijn twee.

De uitslag

Toen ik hem ontving had ik een beetje twijfels over de hardheid en het verticale drijven. Ik was bang dat er snel gaten in zouden zitten en dat ze hem misschien zouden laten liggen omdat ze dit niet gewend zijn. Maar eigenlijk namen ze hem allemaal mee en hadden ze “moeite” met hem terug te geven, ze vonden hem veel te leuk. Ook uit mijn omgeving hoorde ik positieve geluiden, ook het leuke en originele design is een groot pluspunt.  Wel zou ik het speeltje aanraden voor grotere rassen, daar hij best groot en dik is in omtrek. Voor ons ideaal maar voor een kleiner hondje wellicht erg lastig om hem mee te nemen.

Wij zijn fan!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Ons favoriete waterspeelgoed Geef koekje! x

Ons favoriete waterspeelgoed

26 juni Door: Bumper & Fender

Zoals jullie weten doen onze jongens aan waterwerken, dat houd in dat wij veel in het water liggen. Het apporteren van dummy’s (zoals wij het waterspeelgoed noemen) is hier ...

Lees het hele artikel
Creatief bezig met Smoofl hondenijs! Geef koekje! x

Creatief bezig met Smoofl hondenijs!

29 april Door: Bumper & Fender

Tijdens deze corona maatregelen zijn we allemaal meer thuis dan gewoonlijk. We moeten ons tussentijds vermaken met van alles en nog wat, terwijl we het liefst natuurlijk lekker onze ...

Lees het hele artikel
Valentine swap op Instagram Geef koekje! x

Valentine swap op Instagram

15 februari Door: Bumper & Fender

Cadeautjes geven is leuk, cadeautjes krijgen nog veel leuker! Daarom organiseer ik samen met @hardaily nu voor de derde keer een Instagram swap, ditmaal met het thema Valentijn! Nieuwsgierig ...

Lees het hele artikel
Onze eerste dog survival Geef koekje! x

Onze eerste dog survival

5 november Door: Bumper & Fender

Dog survival; een parcour van 5km afleggen met ongeveer 15 hindernissen en dat samen met je hond! Je hond die voor je uit holt aan een elastische lijn die ...

Lees het hele artikel