Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Oven-Baked Tradition hondenvoer

1 April
x
Wat is dit?

Er zijn zo veel verschillende merken hondenvoer in Nederland dat je soms niet meer weet wat er nu een goed merk is. Wij hebben voor jou het Canadese merk Oven-Baked Tradition hondenbrokken getest. Oven-Baked Tradition is een nieuw merk hondenvoer in Nederland en we hebben uitgebreid getest.

Oven-Baked Tradition hondenbrokken

Het merk Oven-Baked Tradition, is zoals de naam het al zegt in de oven gebakken. Waarom is het in de oven bakken anders dan andere hondenbrokken? De meeste gebakken brokken (geëxtrudeerde) zijn brokken die snel en op hoge temperatuur worden gebakken. Het bakken in de oven kan op lagere temperatuur. Het proces van bakken duurt langer, maar dat is het waard vinden ze bij Oven-Baked Tradition. Zelf geven ze de volgende voordelen van het bakken in de ovens:

  • Er zit meer vers vlees in de brokken
  • De brokken zijn smaakvoller
  • Essentiële vitamines blijven beter bewaard
  • De ingrediënten zijn goed verteerbaar

Bijzondere hondenbrokken

Wat ook bijzonder is aan de Oven-Baked Tradition hondenbrokken is dat door het bakken in de oven te bakken, de brokjes tot 20% compacter worden. Hierdoor voer je minder. De vorm van de brokjes is ook anders dan anders, het zijn een soort kleine kegeltjes.

Jolie en Jaeda Oven Baked Tradition
Jolie & Jaeda testen de Oven-Baked Tradition hondenbrokken

De Oven-Baked Tradition hondenbrokken bevatten bewust géén: tarwe(gluten), maïs, soja, rund, kleur- geur- of smaakstoffen, BHA, BHT of Ethoxyquine. Alle ingrediënten die in de brok zitten, staan ook vermeld op de verpakking. Ze gaan bij Oven-Baked zelfs een stapje verder en ze laten met iedere zak hondenvoer zien dat ze niets te verbergen hebben. Ze hebben niet alleen niets te verbergen, ze zijn met recht trots op hun mooie product. Iedere zak heeft dan ook een venster waar je de brokken doorheen ziet.

Voor iedere hond een passende brok

De basis is van alle verschillende soorten en smaken Oven-Baked Tradition gelijk. Namelijk gebakken in de oven en vrij van ongewenste ingrediënten. Maar tussen de verschillende soorten en smaken is er voor iedere hond een passende brok te vinden.

Oven-Baked Tradition met vis

Oven-Baked Tradition heeft 2 varianten met vis, de graanvrije variant en de normale Adult Dog met vis (deze brokken bevatten wel granen). Beide varianten met vis, bevatten echt alleen vis. Hierdoor zijn de brokken geschikt voor gevoelige en allergische honden. In het geval van een graanallergie, kies je natuurlijk de graanvrije variant.

Jewel heeft de Oven-Baked Tradition hondenbrokken getest in de smaak vis
De Oven-Baked Tradition hondenbrokken in de smaak vis, bevallen Jewel goed!

Jewel heeft de Adult Dog Fish getest

“Jewel heeft in de 1,5 jaar dat ze bij ons is al verschillende brokken gehad. Iedere keer ging het plezier van het eten er weer af tot we aan de brokken met vis gingen. Wat wij vooral waarderen aan deze brokken is dat ze ook echt uit vis bestaan en niet uit gevogelte met een rest vis. Dat ruik je ook meteen zodra je de zak opent. Het gaat er bij Jewel in als koek en ook Molly, de Zwitserse witte herder van mijn ouders die zeer kritisch is, begon gretig te eten. Sterker nog, ze nam de bak brokken zonder pardon over. Ik merk aan Jewel dat ze er heel goed op draait en ook haar ontlasting ziet er goed uit. Iets wat bij haar gevoelige darmen toch verschil maakt. Wij zijn heel enthousiast over de brokken! De prijs/kwaliteit is dik in orde en ik neem het zeker in overweging om deze brok de volgende keer aan te schaffen.”

Rebel test de graanvrije brokken met vis

“Voor Rebel kies ik het liefste brokken zonder granen omdat ze hier gevoelig op kan reageren. Vis vind ik een fijne keuze om haar huid en vacht gezond te houden. De brokken van Oven-Baked vallen meteen goed in de smaak bij Rebel. Ze eet ze graag en ik vind het prettig om te weten dat er geen synthetische conserveermiddelen in de brokken zitten”

Rebel en de Oven-Baked Tradition graanvrije hondenbrokken met vis
Rebel smult van de Oven-Baked Tradition Grainfree Fish

Oven-Baked Tradition brokken met Lam

“Jolie en Jaeda krijgen brokken als ontbijt omdat hun hoofdvoer KVV is. Dit betekent natuurlijk niet dat ze zomaar een brok krijgen. In de brokken van Oven-Baked Tradition zitten er geen maïs- of soja-producten in verwerkt. Daarnaast vind ik het vleespercentage erg belangrijk en kies ik normaal altijd voor een brok die voor tenminste 70% uit vlees bestaat. De Oven-Baked Tradition brok bestaat uit 13,9% lamsvlees, dit is voor ons doen erg weinig. Wat ik positief vind is dat er geen verkeerde toevoegingen in de brok zitten, maar dat er gekozen is voor groente en fruit waaronder spinazie, appel en banaan. 

Genoeg theorie: over naar de praktijk! De brok is niet groot maar heeft voor Jolie en Jaeda de perfecte grootte. Hij ruikt niet sterk: ook positief. Een paar brokken uit de hand en een paar brokken op de vloer waren binnen no-time op, inclusief bijbehorend kwijl. De volgende morgen was hun voerbak snel leeg en nu, na een halve zak, zijn ze er nog steeds gek op!”

Jolie en Jaeda hebben de Oven-Baked Tradition Lam getest
Jolie en Jaeda hebben de Oven-Baked Tradition Lam getest

Voor iedere hond een eigen brok

Oven-Baked Tradition hondenbrokken heb je echt voor ieder type hond. Voor pups, pups van kleine rassen, pups van grote rassen, volwassen honden, kleine rassen, grote rassen, graanvrij en senior. Zo heb je altijd een passende brok voor jouw hond.

Smakelijke brokken voor een goede prijs

Ons testresultaat is wel duidelijk! Al onze honden die de Oven-Baked brokken hebben getest, smullen van de brokken. Onze bloggers zijn verder blij met de ingrediënten en de prijs/kwaliteit verhouding.

Oven-Baked Tradition is online te bestellen bij: Best Petfoods

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel