Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Onvoorwaardelijke liefde

28 September
x
Wat is dit?

Ja, het klinkt heel zoetsappig en misschien een beetje overdreven, maar zo voelt het echt. Ik kan gewoon niet zonder onze hond Kira.

Zoals ik al eerder heb genoemd in een vorige blog is Kira nu net anderhalfjaar oud. Je merkt nu steeds meer dat de band sterker aan het worden is. Ze pubert echt af en toe nog wel, maar ik merk zo aan haar dat ze ons meer en meer op zoekt, meer bij ons incheckt, meer geknuffeld wilt worden. Heerlijk! Dit is precies hoe ik het had gehoopt hoe het zou gaan worden. Ik merk stiekem ook wel een de cliché uitspraak: “Zo baasje, Zo hond”, want ik merk dat ze dit knuffelen wel echt uit zichzelf moet komen doen, want als mevrouw geen zin heeft loopt ze weg (herkenbaar). Ook is ze echt wel op zichzelf en maakt ze haar eigen plannen, wat helemaal prima is. Ik vind het juist wel fijn dat ze niet te aanhankelijk is en ons constant nodig heeft om zichzelf te kunnen vermaken.

Wat ik ook steeds meer merk is dat we haar echt zo goed beginnen te lezen. Elke blik herkennen we en elk gedragsdingetje is niet meer vreemd. Ze is namelijk zo anders als hoe onze vorige hond was, dus dat was zeker even wennen. Maar nu zijn we een tijdje verder en dat gaat helemaal goed.

Ook Kira heeft zo haar dingetjes, zoals elke hond denk ik, maar ze past gewoon zo goed bij ons. Ze past in hoe we zijn, wat we fijn vinden en wat we doen in onze vrije tijd. Ik voel ook zo dat ik niet zonder haar kan. Al is het maar even een blik of eventjes spelen samen. Ze is gewoon fijn om in de buurt te hebben.

Onze omgeving reageert ook erg positief op haar, zowel de ouderen als de kindjes. Een echte allemans vriend, zolang je haar maar met respect behandeld.

Ik ben zo benieuwd hoe ze gaat zijn als ze een jaar of 4 is, wat dat met haar gedrag doet en hoe ze dan verder eruit komt te zien. Ze begint namelijk al zo’n lekkere volwassen kop te krijgen en haar gedrag is echt heel stabiel.

Ze is gewoon ons maatje en ik hoop dat we nog heeeeel veel jaartjes van haar mogen genieten, want ze is zo’n toevoeging.

Herkenbaar?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Kira

Altijd op jacht Geef koekje! x

Altijd op jacht

28 August Door: Kira

Tja, waar zal ik beginnen. Onze meid heeft nu sinds een jaar, denk ik, een heel sterk jachtinstinct ontwikkeld. We zijn er inmiddels ook wel achter gekomen dat dit ...

Lees het hele artikel
Een kijkje in het leven van Kira Geef koekje! x

Een kijkje in het leven van Kira

21 August Door: Kira

Hoi allemaal, De vorige keer heb ik jullie verteld over onze eerste ontmoeting met Kira. Nu wilde ik jullie iets meer vertellen over hoe en wat wij met haar ...

Lees het hele artikel
de Yakut wat? Geef koekje! x

de Yakut wat?

17 August Door: Kira

Ja, dat dachten wij ook. Labrador pup Zoals jullie misschien al hebben gelezen in onze introtekst is Kira door toeval op ons pad gekomen. We waren namelijk op zoek ...

Lees het hele artikel