Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een kijkje in het leven van Kira

21 August
x
Wat is dit?

Hoi allemaal,

De vorige keer heb ik jullie verteld over onze eerste ontmoeting met Kira. Nu wilde ik jullie iets meer vertellen over hoe en wat wij met haar doen in het dagelijkse leven.

Verlegen pup

In de puppy periode hebben we het wat rustiger aan met haar gedaan. We merkten dat ze best een verlegen pupje was en dat ze wel echt socialisatie nodig had, dus we hebben veel plekken opgezocht waar hondjes kwamen en namen haar ook mee naar drukkere plekken in onze omgeving. Dit heeft haar echt goed gedaan, want ze is nu super sociaal geworden naar mensen, kindjes en andere honden. Daar zijn we zo blij mee en door haar fijne karakter vertrouwen we haar ook bijna blindelings met andere mensen en honden. Jake heeft haar ook zeker geholpen met zekerder worden en voor zichzelf leren opkomen. Dus dat was echt top!

Heel veel buiten

We merkten ook al snel dat Kira het echt heerlijk vindt om buiten te zijn, dus eigenlijk staat bij ons heel vaak lekker de deur naar de tuin open, zodat ze in de tuin kan zijn. Ook nemen we haar elke dag mee naar een gebied waar ze lekker kan rennen. Dit kan het bos zijn, een losloopstrook, het strand, etc. Zolang ze maar kan rennen, spelen, graven of jagen, dan is mevrouw de gelukkigste hond. Ja, jagen… Dat heeft ze ontdekt toen ze denk ik een halfjaartje oud was. Dat is wel even een dingetje.. Maar daar zal ik in een andere blog nog uitgebreid op terug komen. We proberen dus tegenwoordig naar plekken te gaan waar weinig wild zit of waar we haar continu kunnen zien.

Spelen met andere honden

Ze heeft het wel echt nodig om elke dag even lekker los te kunnen rennen, maar ja welke hond heeft dat niet nodig? En dan denk je misschien, een oer/poolhond, moet die niet heel veel lopen? Dat kan ze zeker, maar wij doen dat bewust niet te ver en te veel, want we zijn van mening dat het maar net is waar je hond gewend aan raakt. Als we willen zouden we uren met haar kunnen wandelen, maar we merken dat ze met minder ook al tevreden is. We kijken per dag waar we heen gaan en wat voor wandeling het wordt. Ook spreken we best vaak af met andere hondeneigenaren, want ze vindt het heerlijk om te spelen met andere hondjes.

Voor de step

Naast elke dag te wandelen met Kira zijn we er ook een halfjaar geleden ongeveer achter gekomen dat ze echt fantastisch goed is in de sledesport. Dit is natuurlijk ook wel echt waarvoor ze ‘gemaakt’ is. Maar om het haar dan ook te zien doen en dan erachter te komen dat ze er heel erg goed in is, is gewoon fantastisch. We hebben nu 2 lesjes gehad en zijn van plan om straks richting de herfst/winter hier mee verder te gaan. Uiteindelijk wil ik heel graag mijn eigen step, zodat we het met regelmaat kunnen gaan doen. Maar eerst moeten we de kneepjes van de sport beter gaan leren. Ze is nu ook volgroeid, dus ik ben benieuwd hoe sterk ze nu geworden is. Nu al zin in!! Wat me ook erg leuk lijkt om te gaan doen is fietsen. Alleen ben ik er een beetje bang voor dat ze dan dus ook gaat trekken en voor de fiets wilt gaan, dus dat is nog iets wat we moeten gaan ondervinden.

Hersenspelletjes

In deze tijd van het jaar houden we het nu vooral bij wandelen en spelen met haar, want we merken dat ze het nu heel snel warm heeft en daar moeten we rekening mee houden. We proberen nu ook haar hersenen te trainen door hersenspelletjes met haar te doen. Dat is ook ontzettend leuk. We hebben wat spelletjes staan van Nina Ottosson, die erg goed in de smaak vallen. Dus op regenachtige dagen of op dagen dat we merken dat ze iets meer uitdaging nodig heeft doen we dit met haar.

Dit was even een korte kijk in ons leven samen met Kira.

Ik zal in mijn volgende blog terug komen op Kira’s jachtinstinct, dus tot snel allemaal!

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Kira

Onvoorwaardelijke liefde Geef koekje! x

Onvoorwaardelijke liefde

28 September Door: Kira

Ja, het klinkt heel zoetsappig en misschien een beetje overdreven, maar zo voelt het echt. Ik kan gewoon niet zonder onze hond Kira. Zoals ik al eerder heb genoemd ...

Lees het hele artikel
Altijd op jacht Geef koekje! x

Altijd op jacht

28 August Door: Kira

Tja, waar zal ik beginnen. Onze meid heeft nu sinds een jaar, denk ik, een heel sterk jachtinstinct ontwikkeld. We zijn er inmiddels ook wel achter gekomen dat dit ...

Lees het hele artikel
de Yakut wat? Geef koekje! x

de Yakut wat?

17 August Door: Kira

Ja, dat dachten wij ook. Labrador pup Zoals jullie misschien al hebben gelezen in onze introtekst is Kira door toeval op ons pad gekomen. We waren namelijk op zoek ...

Lees het hele artikel