Zoeken
Generic filters
Exact matches only

de Yakut wat?

17 August
x
Wat is dit?

Ja, dat dachten wij ook.

Labrador pup

Zoals jullie misschien al hebben gelezen in onze introtekst is Kira door toeval op ons pad gekomen. We waren namelijk op zoek naar een Labrador pup als tweede hond erbij. We hadden op dat moment al een hondje, Jake de Australian Cattle Dog en we wilden er voor hem een maatje bij hebben. Ook zijn wij helemaal weg van honden en wilden onze roedel graag uitbreiden. We stonden inmiddels al op verschillende wachtlijsten voor een grijze/zilveren Labrador, maar we kregen al heel vaak het bericht dat het nog wel eens heel lang kon gaan duren voordat er een pupje voor ons beschikbaar kwam (dit was in de tijd net toen de eerste lockdown van de Coronacrisis begon). We voelden de bui dus al hangen… Er zat dus voorlopig geen vriendinnetje voor Jake in de planning.

Nest Yakutian Laika pups

Maar, dan kennen jullie mijn vriend nog niet, die als hij iets in z’n hoofd heeft dit er niet gemakkelijk uit kan zetten. Zo zat hij avonden lang te zoeken op internet en onder andere ook op Marktplaats. Daar kwam hij op een gegeven moment een heel schattig nestje van witte, fluffy pupjes van een ras wat voor ons totaal onbekend was. Yakutian Laika puppy’s beschikbaar stond er boven het bericht. M’n vriend liet me het bericht zien en zei: “wat een mooie pups, maar heb jij ooit van dit ras gehoord?”.

Informatie op internet

Ik had natuurlijk ook geen idee en we zijn toen op internet gaan zoeken. Ik denk dat er wel geteld 2 à 3 goede pagina’s waren met nuttige informatie over deze Laika’s, dus daar baalden we wel van… Omdat er namelijk zo weinig over te vinden was hadden we zoiets van moeten we dit wel doen? Alleen bleven de puppy’s toch wel in onze gedachten hangen en we besloten uiteindelijk toch de fokker op te bellen. We hadden zo’n fijn gesprekje gehad en het voelde meteen goed. Dat maakte ons toch wel erg nieuwsgierig en we besloten te gaan kijken. Ik hoor je denken, een Yakutian Laika is toch wel even heel iets anders dan een Labrador? Dat klopt, daar waren we ons ook zeker bewust van, maar ondanks dat we best impulsief kunnen zijn denken we zeker na over de keuzes die we maken. En nog belangrijker, denk ik, we volgen vooral ons gevoel.

Bij de fokker

Na een uur en driekwartier rijden kwamen we aan in Ens bij de fokker van de schattige pups. We zagen ze al meteen toen we de auto parkeerden en waren eigenlijk op slag verliefd. Na een tijd tussen te pups te zitten en met de fokker te kletsen, mochten we zelfs al een pupje kiezen en ze mocht ook mee mits we dat al wilden. De pupjes waren namelijk al wat ouder dan 10 weken. Mijn vriend en ik keken elkaar aan en we wisten eigenlijk al genoeg, dit ging hem worden. We hebben voor een rustig teefje gekozen en ze is meteen met ons mee naar Brabant gekomen. Jep, dat is allemaal heel snel gegaan, maar het is echt de beste keus ooit geweest, want wat is Kira toch een fijne hond en ze klikte meteen goed met Jake. Ook al wisten we van te voren heel weinig over haar en het ras, we hebben ons gevoel gevolgd en dat zat gewoon goed.

Inmiddels is onze dame alweer anderhalfjaar oud en kunnen niet zonder haar.

Sledehonden uit Rusland

Wat ik soms nog wel jammer vind is dat er dus zo weinig op internet te vinden is over het ras, maar ergens is dat misschien ook goed. Het is namelijk een relatief onbekend en klein ras, wat dus niet doorgefokt is en kern gezond. Het zijn echte oer/sledehonden uit Rusland, die naar mijn mening, niet te populair moeten worden, zodat het een goed gezond ras blijft. Het zijn natuurlijk ook niet perse honden voor de beginneling, maar daar kom ik in latere blogs nog op terug. Voor nu wilde ik jullie eerst onze ontmoeting vertellen en meer ras informatie en tips/tricks over de Yakut gaan zeker nog komen!

Dus tot snel!

Groetjes en een pootje van Kira!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Kira

Onvoorwaardelijke liefde Geef koekje! x

Onvoorwaardelijke liefde

28 September Door: Kira

Ja, het klinkt heel zoetsappig en misschien een beetje overdreven, maar zo voelt het echt. Ik kan gewoon niet zonder onze hond Kira. Zoals ik al eerder heb genoemd ...

Lees het hele artikel
Altijd op jacht Geef koekje! x

Altijd op jacht

28 August Door: Kira

Tja, waar zal ik beginnen. Onze meid heeft nu sinds een jaar, denk ik, een heel sterk jachtinstinct ontwikkeld. We zijn er inmiddels ook wel achter gekomen dat dit ...

Lees het hele artikel
Een kijkje in het leven van Kira Geef koekje! x

Een kijkje in het leven van Kira

21 August Door: Kira

Hoi allemaal, De vorige keer heb ik jullie verteld over onze eerste ontmoeting met Kira. Nu wilde ik jullie iets meer vertellen over hoe en wat wij met haar ...

Lees het hele artikel