Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuwe mensen maatjes voor Beau

5 May
x
Wat is dit?

Een tijdje geleden schreef ik een blog over veranderingen in het leven van een hond. Ik schreef die blog naar aanleiding van de emotionele achtbaan waar Beau en ik terecht in kwamen door het beëindigen van een relatie. We verhuisden in 1 maand tijd 3x en ik was in die tijd voornamelijk bezig met het geven van zoveel mogelijk regelmaat aan Beau.

Een nieuwe relatie

Inmiddels word ons leven op een andere manier wat door elkaar geschud! Maar dit keer is de reden een stuk positiever. Ik heb namelijk een nieuwe relatie en met deze nieuwe relatie komen er ook weer heel veel veranderingen op mijn lieve gevoelige Beau af.

Een nieuwe omgeving

Nee nee geen zorgen! Ik ben niet halsoverkop samen gaan wonen. Een verhuizing komt er wel aan maar dat is een verhaal voor een volgende blog.

Logeren doen we echter wel regelmatig… kuch… elke weekend bij mijn nieuwe vriend. Dit betekende voor Beau dus ook weer wennen aan een nieuwe omgeving. Hij heeft zijn eigen bed gekregen met zijn eigen spulletjes, maar Beau kiest natuurlijk veel liever voor de bank om samen met ons te knuffelen. Beau wende eigenlijk heel erg snel aan de nieuwe omgeving. Hij weet al precies wanneer we er bijna zijn en staat dan al te kwispelen in de auto!

Niet meer op bed en beneden slapen

Wat wel een grote verandering voor hem is, is dat hij bij mijn vriend beneden slaapt. Dit omdat Beau er echt niet aan kon wennen om niet in bed te mogen slapen wanneer hij wel in de kamer aanwezig was. Hoe lief Beau ook is, is hij helaas gewoon niet zo’n goede bed partner, dus voor de rust van ons alle 3 hebben we besloten Beau niet meer toe te laten tot het bed. De overgang van in bed, naar op de grond, naar een andere kamer tot helemaal naar beneden hebben we eigenlijk heel geleidelijk opgepakt. Ik kies er in dit proces voor om Beau in geen geval te negeren wanneer hij naar ons huilt. Dus de eerste nachten moest ik er echt wel een stuk of 7 keer uit om bij hem te gaan zitten en hem gerust te stellen!

Beter uitgerust

Inmiddels slapen we hele nachten door en kiest Beau ervoor om bij mij thuis ook niet meer op bed te slapen. De verbetering in slaapkwaliteit doet Beau in het dagelijks leven ook echt wel heel erg goed! Ik zal de laatste trainer zijn die aangeeft dat een hond niet in bed mag slapen maar voor Beau blijkt het wel echt beter te zijn. Helaas moet ik dus ook thuis mijn knuffel partner missen maar krijg ik er wel een lekkere vrolijke ochtend hond voor terug!

Beau en mannen Beau en mannen

Als je al wat vaker een blog over Beau hebt gelezen dan weet je dat Beau echt wel een angst heeft voor mannen. Ik wijt dit aan zijn verleden maar moet ook eerlijk zijn dat ik hier weinig mee train doordat ik gewoon niet zoveel mannen ken. Voor mij is het geen probleem, wanneer Beau een nieuwe vrouw leert kennen moet ik dat ook op een hele specifieke manier introduceren. Maar bij een nieuwe relatie word dat toch wel even extra spannend.

Mee op de eerste date

Beau is direct mee gegaan op onze eerste date, voor mij is het wel echt een deal breaker wanneer Beau iemand absoluut niet kan uitstaan. Ik geloof er heel erg in dat honden mensen beter kunnen inschatten dan een iets verliefd jeugdig brein.

Beau heeft hierin echter mijn verwachtingen overtroffen! Al vanaf het eerste contact moment is Beau helemaal gek van mijn nieuwe partner. Waar ik normaal Beau echt wel stapje voor stapje heel rustig aan iemand moet laten wennen kon ik Beau direct volledig zijn hele zelf laten zijn. En na een kort bal spelletje was Beau natuurlijk helemaal verkocht! Zo hebben we 6 uur lang door de Appelschase heide gebanjerd. De bedoeling was dat we ongeveer 2 tot 3 uur zouden wandelen maar mijn richtingsgevoel dacht hier even anders over….. ach zo leer je iemand meteen goed kennen toch?

Ik kan me voor Beau geen beter maatje wensen dan die hij nu heeft gevonden! Maar met 1 nieuw mensen maatje komen er vaak meerdere.

Een heel nieuw gezin

Mijn partner heeft best een groot gezin. In ieder geval groter dan ik of de Beau gewend zijn haha inmiddels zijn we de introductie ook met hun gestart. Dat is voor Beau best spannend, vaak zien we ze toch wel allemaal tegelijk en om dan 5 tot 6 nieuwe mensen te leren kennen is voor Beau echt wel heel erg zwaar. Voor nu houden we hem nog aangelijnd op afstand en laten we hem alles vanaf zijn eigen veilige plek monitoren. Lekker de kat.. eh.. hond uit de boom kijken voor nu!

Inner cirkel

Over een tijdje wanneer hij hierin wat zekerder word zullen we de introductie op individueel vlak moeten gaan doorzetten. Beau moet echt een band creëren met elk individueel persoon om ze toe te laten tot zijn, hoe ik het noem, ‘innercirkel’.

Rassenmix

Dit past bij het beeld van zijn reactieve symptomen maar hoort ook wel een beetje bij de ras specifieke standaarden van een Cane Corso. Ondanks dat Beau een kruising is merk ik deze waakzaamheid en eigen familie sfeer wel heel erg bij hem. Zodra je bij de ‘familie’ hoort van Beau zit je hier voor het leven en dan gaat ie echt door het vuur voor je. Vertrouwd ie je niet? Dan duurt het heel lang voordat hij je accepteert om zich heen. Ik kan me voorstellen dat dit door zijn onzekerheid toch wat extra versterkt word maar het hoort dus ook wel echt een beetje bij Beau zijn rassenmix!

Gelukkig kunnen we goed met deze omstandigheden omgaan en heb ik een partner gevonden die ook de tijd en de energie in Beau wil steken die hij nodig heeft om succesvol te worden.

Deel jij met ons jouw avonturen? Of heb je misschien nog tips en tricks voor het begeleiden van een hond in nieuwe omstandigheden? Volg ons dan op Instagram

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Beau

3 recepten voor heerlijke hondenijsjes! Geef koekje! x

3 recepten voor heerlijke hondenijsjes!

6 September Door: Beau

Zelf hondenijsjes maken, het is niet alleen leuk, maar ook veel makkelijker dan je zou denken! Het is in Nederland regelmatig erg warm in de zomer en de komende ...

Lees het hele artikel
Op vakantie met een gevoelige hond Geef koekje! x

Op vakantie met een gevoelige hond

20 June Door: Beau

Op vakantie met een gevoelige hond. Op vakantie gaan dat is toch wel echt een van de leukste dingen die er is. Ik kijk echt uit naar onze vakantie, ...

Lees het hele artikel
Wandelen met een reactieve hond Geef koekje! x

Wandelen met een reactieve hond

17 November Door: Beau

Boswandeling met Beau Dit weekend liep ik met Beau in het bos zoals wij dit wel vaker doen. Het nadeel aan veel Nederlandse bossen is dat alles gedeeld moet ...

Lees het hele artikel
Lief en leed van een Stafford eigenaar Geef koekje! x

Lief en leed van een Stafford eigenaar

12 October Door: Beau

Natuurlijk is het niet zo zwart- wit als ik spreek over het zijn van een Stafford eigenaar. Je hebt natuurlijk een verschil tussen Engelse Stafford Shire Bullterriërs en de ...

Lees het hele artikel