Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nacho en Chester testen Herbafix

17 March
x
Wat is dit?

Wij waren in de geweldige gelegenheid om voor Natuurlijk voor de hond de geperste brokken van Herbafix te testen. Zoals de meeste wel weten ben ik een echte zeur qua keus van brokken. Uren kan ik op internet speuren welke brok nu het beste is. Vaak is het uitproberen van een brok die je aanspreekt gewoonweg de beste optie, want elke hond is anders. Hoofdzakelijk voer ik vers vlees, puur omdat ik dit het beste vind. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook supergoede hondenbrokken,  zoals de geperste brokken van Herbafix. Deze kun je ook afwisselen met vers vlees voeding!

Leuk om te weten: Natuurlijk voor de hond verkoopt ook vers vlees en je kunt dit thuis laten bezorgen. (Regio: Barendrecht, Rhoon, Heerjansdam en de gehele Hoeksche Waard)

Herbafix bij natuurlijk voor de hond

Herbafix blauw

Geurtest geslaagd

Toen wij de zakken binnen kregen waren er al 2 honden niet vandaan te krijgen, en ook bij het uitpakken was er veel animo! Dit gebeurt niet altijd, want vooral Nacho is een lastige eter, en vaak als hij al niet bij de doos komt wordt het geen succes. De zakken zijn goed stevig en van gerecycled papier gemaakt. Met een duidelijke kleur wordt er aangegeven welke smaak het is.

Wat vooral opviel was dat Chester erg veel interesse toonde in de ‘gele’ versie, deze bevat kip en pens en bevordert een gezonde maag-darmwerking. De Kip met Pens wordt ook aangeraden voor honden die moeilijk willen weten. De witte variant is speciaal voor opgroeiende pups en de blauwe variant bevat zalm en is hypoallergeen en verzachtend. Chester snuffelde na de gele zak ook vrolijk verder naar de andere 2 zakken.

Formaat brokken

De reguliere brokken zijn vrij groot van stuk. Erg handig als je een schrokkende hond hebt, want hierdoor worden ze verplicht om te kauwen. ? De puppyversie is vanzelfsprekend veel kleiner van stuk en zelfs geschikt voor kleinere rassen. Op dit moment zijn ze echt wel te klein voor Chester, aangezien hij al 13 kilo weegt, maar omdat hij nog wel een pup is heb ik het gemengd met de gewone brokken en gebruik ik deze in snuffelspelletjes. Dit gaat prima, en door de afwisseling van grootte eet hij zelfs minder snel.

Herbafix formaat brokken

Koudgeperste brokken

De Herbafix brokken zijn koudgeperste brokken en worden niet op een hoge temperatuur gebakken. Zo blijven alle voedingsstoffen bewaard, en ook de structuur is anders dan de gewone brokken. Geperste brokken kun je eigenlijk een beetje vergelijken met paardenbiks, zo leg ik het altijd uit aan anderen. Heeft het echt een brokjesvorm, dan zijn de geëxpandeerde of geëxtrudeerde brokken, oftewel krokante brokken. Het verschil in brokken heeft onze collegablogger al eens uitgelegd in deze uitgebreide blog.

Vullen voerspeeltjes

Geperste of krokante brokken kun je ook herkennen door middel van een test die je zelf kunt doen. Doe een paar brokjes in elk een beker water en wacht een paar minuten. Blijven ze drijven en zetten ze uit als een soort van spons? Dan zijn het krokante brokken. Vallen ze uit elkaar en zakt ze naar de bodem? Dan zijn het geperste brokken. Geperste brokken zijn ideaal om de Kong of een ander voerspeeltje mee te vullen omdat je er een dikke pap van kunt maken, waarna je de boel  in de vriezer kunt doen. Dit kun je terugvinden in onze blog over de Kong. ?

Beoordeling Herbafix

Om nog even terug te komen op onze testbrokken… Zelf vind ik dit een hele prettige brok om te voeren. De prijs-kwaliteitverhouding is ook zeker goed. Voor 15 kilo ben je (afhankelijk van de smaak die je kiest) tussen de 64 en 67 euro kwijt. Al met al dus een hele goede overweging als je een goede brok zoekt, wij zijn fan! Herbafix heeft ook nog een fijne zalmolie met kurkuma, erg goed voor de vacht en een topsupplement. Dit doe ik 3x per week over het vlees, en in dit geval over de brokken met een toefje slagroom omdat Chester jarig was (verwend? Nee hoor!?).

Herbafix kun je online bestellen bij Natuurlijk voor de hond. Deze webshop heeft zich gespecialiseerd in natuurlijke voeding en snacks voor honden. En heb je een paar nieuwe wandellaarzen nodig of een waterdichte jas? Dat hebben ze ook!

Deze blog is in samenwerking met Natuurlijk voor de hond geschreven. Bedankt dat we deze blog over dit mooie product voor jullie mochten schrijven!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester Geef koekje! x

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester

21 October Door: Nacho & Chester

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Naast voeding, training en liefde, is het belangrijk om ook te investeren in kwalitatieve hondentuigen. Als ...

Lees het hele artikel
Rally-O workshop op Animal Event 2023 Geef koekje! x

Rally-O workshop op Animal Event 2023

12 May Door: Nacho & Chester

Afgelopen 7 mei was het dan eindelijk weer zover: hét Animal Event in de Beekse Bergen! Voor hondenbezitters is dit wat mij betreft een evenement dat je niet mag ...

Lees het hele artikel
Met een reactieve hond op zoek naar een hobby Geef koekje! x

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby

12 December Door: Nacho & Chester

Zoals jullie vast wel eerder gelezen hebben ga ik regelmatig met Nacho en Chester naar de hondenschool, wij hebben inmiddels al de puppy, junioren + junioren vervolg cursussen met ...

Lees het hele artikel
Het leven met een Franse bulldog (of 2) Geef koekje! x

Het leven met een Franse bulldog (of 2)

12 April Door: Nacho & Chester

Het leven met een Franse bulldog… Nooit saai Is nooit saai, elke dag doen ze wel iets grappigs of stoms. Ze zijn altijd druk, staan bijna altijd aan. Alhoewel ...

Lees het hele artikel