Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Kong - met recept voor Kong ijsje

31 juli
x
Wat is dit?

Iedereen kent ze wel of heeft ze in huis liggen de Kong!

Sinds wij Chester hebben gebruiken we hem een stuk meer dan dat we eerst deden, ik gaf Nacho wel eens een gevulde Kong maar hij is niet echt voergericht en het werd hem te moeilijk. dan werd liep hij weg en dacht hij ‘zoek het maar uit, doe het lekker zelf!’ Nu ze samen zijn gebruik ik voor Nacho de Kong ook steeds vaker, want als ze te druk zijn of ik wil even een rustmomentje inlassen geef ik ze beide er 1 en dan zijn ze wel even zoet.

Pup de Kong aanleren

Het is wel belangrijk om met zo’n voerspeeltje altijd simpel te beginnen, vooral met Chester die echt pas 10 weken was ben ik begonnen met alleen brokjes erin te doen zodat hij begrijpt dat er wat in zit dat hij eruit moet halen. De volgende stap was vers vlees aangelengd met een beetje water. Nacho en Chester eten vers vlees, daar lees je alles over in deze blog over versvleesvoeding.  Door het vlees aan te lengen met wat water was het zachter en kon Chester het er makkelijk uit halen. Daarna ben ik begonnen met laagjes opbouwen, dus eerst wat brokjes daarna wat kokosolie en om het af te sluiten een beetje pindakaas!

Je begrijpt het al, er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden om zo’n Kong te vullen!

De juiste maat

De maat is ook erg belangrijk want hij moet niet te groot zijn maar zeker ook niet te klein, anders krijgen ze het er niet uit en dan raken ze gefrustreerd want zeg nou zelf… als je net dat laatste stukje taart niet te pakken krijgt.. dat is mega vervelend! ????

Kong geeft op de verpakkingen een indicatie aan die in verhouding gelijk staat aan het gewicht van je hond, twijfel je hier aan of dit niet te klein is? Neem dan 1 maatje groter voor de zekerheid.

Verschillende kleuren

Er zijn ook verschillende kleuren beschikbaar en nee, dit is niet voor de sier haha. De lichtroze en lichtblauwe zijn voor pups, deze zijn wat zachter en super als ze

aan het wisselen zijn. De rode is de standaard versie Kong Classic, deze is voor honden die niet super sterke kaken hebben of geen extreme kauwdrift hebben. De zwarte Kong Extreme is de stevigste die er is, deze is voor honden met Terminator kaken en grotere rassen.

 

De paarse is de Senior versie, deze is net zoals de puppy versie erg soepel en zacht.

let op: ook de Kong is niet onverwoestbaar, heb je een hond die erg sterk is hou dit dan in de gaten. Er zijn honden die zelfs de zwarte versie kapot krijgen)

Kong ijsje

Wil je nog een moeilijkheidsgraad verder gaan of is het zoals nu erg warm en wil je een verkoelende snack aanbieden? kan kan je de Kong vullen met ingrediënten naar keus en deze een nachtje in de vriezer zetten, dan heb je en voorlopig een hond die bezig is en een ijsje ????

Recept

Zie hieronder onze laatste versie van de Kong die ik gemaakt heb voor Nacho en Chester.

Ingredienten:

– Darf vol geperste brokken lam (met een beetje water wordt dit direct een papje)

– Extra vierge kokosolie

– Zakje natvoer van Natures menu

Het papje van de Darf brokken met water.

Vul de Kong met een vork of een lepel tot de helft met het papje.

Daarna heb ik er kokosolie overheen gegoten (met deze warmte is de kokosolie vloeibaar dus dat kwam goed uit, anders doe ik het ook met een vork of lepel). Ik heb een hoekje uit het natvoer zakje geknipt zodat het makkelijk doseren is en daarmee heb ik de Kong ‘afgevuld’.

Klaar voor de vriezer!

Na een nachtje in de vriezer zijn ze klaar en is het een lekkere verfrissende snack geworden!

Toen ik vanochtend even boodschappen ging doen heb ik Nacho en Chester de Kong gegeven, hier zijn ze echt wel een half uurtje zoet mee. Dit is ook een super middel voor de bench training of om te oefenen met alleen laten, een goede bezigheidstherapie dus. Je kan dit dus met van alles vullen! yoghurt, fruit, smeerkaas van alles kan er in, creatief met Kong ????

Leuk weetje over Kong

Wist je dat de Kong oorspronkelijk een rubberen vering was van een Volkswagen bus? Er was een Duitse herder die graag knaagde aan stenen en zijn baasje is opzoek gegaan naar iets waar hij veilig op kon kauwen. Na veel soorten rubber en formaten proberen (zodat hij het kon verkopen aan mede honden baasjes) is hij tot dit exemplaar gekomen, de naam Kong komt omdat mensen het een oorplug voor King Kong noemde

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Daag je hond eens uit! Geef koekje! x

Daag je hond eens uit!

24 juni Door: Nacho & Chester

Soms heb je wel eens van die dagen dat het van dat druilerige weer is.. dan heb je totaal geen trek om een wandeling buiten te gaan maken zonder ...

Lees het hele artikel
Chester's 1ste jaar! Geef koekje! x

Chester's 1ste jaar!

20 mei Door: Nacho & Chester

13 Maart 2018 5.40 ik weet het nog als de dag van gisteren. De geboorte We zagen in de puppy app groep dat Lucy was begonnen met hijgen, mijn ...

Lees het hele artikel
Nacho en Chester op Animal Event Geef koekje! x

Nacho en Chester op Animal Event

12 mei Door: Nacho & Chester

Afgelopen Zondag 5 mei was ons bezoek aan het Animal Event, dit is voor mij bij uitstek echt hét dierenuitje van het jaar! Voor ons is het ongeveer een ...

Lees het hele artikel
Bruidsjonker Nacho Geef koekje! x

Bruidsjonker Nacho

14 april Door: Nacho & Chester

Op 25 Augustus 2017 zijn wij getrouwd, en op deze bijzondere dag mocht Nacho natuurlijk niet ontbreken! We wilden hem graag een leuke rol geven op onze dag en ...

Lees het hele artikel