Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Met je hond op vakantie

27 August
x
Wat is dit?

Helaas is de zomervakantie al weer ten einde en komt deze blog wellicht als mosterd na de maaltijd. Maar aangezien er ook zat mensen buiten de schoolvakanties weggaan, wil ik toch mijn ervaring van onze eerste echte vakantiereis met Plint met je delen!

Met je hond op vakantie. Je moet het maar willen. Het is tenslotte net een klein kind waar je de hele dag rekening mee moet houden. En een klein kind wilde ik nu dus juist niet. Ook geen groot kind trouwens. 2 stiefpubers is meer dan zat 😛
Daarbij moet je hond zelf er natuurlijk ook gelukkig van worden. Als ie 2 dagen wagenziek of als een trillend rietje vol stress in de auto zit en niet goed tegen verandering kan dan moet je je natuurlijk afvragen of je je hond dat wel aan wilt doen. Plint op vakantie in Italië Met Plint waren we nog nooit echt op vakantie geweest. Oké vooruit, vorig jaar toen ze nog heel klein was zijn we 1 weekje wezen kamperen en dat ging toen best heel goed. Maar nu is ze puber en zouden we 3 weken naar een superwarm Italië gaan waarvoor je eerst 2 hele dagen in de auto moest zitten. Ik zag ook een beetje op tegen het vooruitzicht dat ik waarschijnlijk degene was die continu op haar moest letten en alles voor haar moest regelen omdat ik thuis ook degene ben die altijd thuis is en met haar is. Ik wil tenslotte ook graag vakantie. Maar hé, als je het niet probeert, kun je er ook niet over oordelen en dus gingen we mét hond naar Italië.

DE VOORBEREIDING

Uiteraard moet je thuis al de nodige voorbereidingen treffen, want wat ik net al zei, een hond is gewoon net een klein kind en er moet dus een heel scala aan spullen mee. Dit zijn de dingen waaraan je kunt/moet denken. Uiteraard kan het zijn dat jouw hond nog andere specifieke spullen gebruikt of nodig heeft en sommige dingen zijn natuurlijk super obvious. Dus hier een lijstje met alleen de belangrijkste spullen of zaken waar je even extra over na moet denken. plint in italie vakantie

 • Hondenpaspoort
 • Heeft je hond alle verplichte inentingen? (zoals rabiës. Let op, deze moet minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven zijn)
 • Automandje / Bench / Riempje om in het gordelsysteem te klikken (in sommige landen gelden strengere regels voor het vervoeren van je hond in de auto)
 • Mand / slaapplek / dekentjes
 • Waterfles met ingebouwd kommetje. Superhandig voor onderweg
 • Favoriete snacks en speeltjes van je hond
 • Wat voor eten neem je mee op vakantie? (wij geven thuis brokjes en vers vlees vanuit de vriezer, maar dat is op vakantie natuurlijk niet te doen. Daarom nam ik zelf op vakantie brokjes + blikvoer van Goooddog mee. Lees HIER mijn review over deze voeding)
 • Medicatie, supplementen en andere EHBO-middelen die je handig vindt
 • Een riem die je gemakkelijk ergens aan vast kunt maken (bijvoorbeeld een verstelbare lijn met extra bevestigingspunten)
 • Een karabijnhaak die je kunt locken. (Die dingen zijn perféct! Ik heb er altijd een bij me en kan een riem daarmee gemakkelijk ergens aan vast klikken of om m’n middel doen als ik even mn handen vrij moet hebben)
 • Een lange lijn van een meter of 10 + grondhaak, zodat je hond lekker kan scharrelen als hij niet los kan
 • Tekentang
 • Iets waarmee je je hond eventueel kunt koelen. Een koelmat of een koelhalsband
 • Poepzakjes (duh)
 • Een oude handdoek, zodat je natte of modderige hond gewoon weer de auto in kan
 • Hondenshampoo / Borstel / Andere verzorgingsproducten
 • Een klapkrat om al deze spullen lekker handig en bij elkaar in op te bergen. (klapkratten zijn sowieso superhandige dingen voor op vakantie trouwens)

De lijst kan nog veel langer en specifieker want misschien ga je wel hiken of watersporten met je hond of misschien heeft jouw hond allerlei allergieën waarmee je rekening moet houden, maar met dit lijstje kom je in elk geval een eind.

OP AVONTUUR!

Daar gingen we dan. Hond en stiefpuber op de achterbank, klaar voor 2 hele dagen in de auto. Plint….gaf geen kick! Ze heeft zowat 2 hele dagen lekker liggen pitten in haar mandje. Bij elke tussenstop lieten we haar even een wandelingetje maken en kon ze haar behoefte doen. Ook checkten we telkens of ze zin had in wat water en daarna vervolgden we onze reis. Nu doet Plint het altijd prima in de auto en gaat ze meestal direct lekker liggen, maar dat het 2 dagen lang zó goed zou gaan had ik niet verwacht. op de achterbank naar Italië Ook tijdens het overnachten in een hotelletje ging het supergoed. Mandje mee naar boven en naast m’n bed (ze slaapt normaal altijd gewoon beneden) en ze sliep keurig door zonder te spoken in de nacht. Ook als we gingen ontbijten en zij even alleen op de kamer bleef troffen we daarna gewoon een relaxt, in haar mand liggend hondje aan. Perféct!

HUIS, (STA)CARAVAN OF TENT?

Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik meer twijfels had gehad over het meenemen van Plint wanneer we zouden zijn gaan kamperen. Nu hadden we 2 keer een huis gehuurd waar best een aanzienlijk stuk grond omheen zat. Plint blijft eigenlijk altijd vrij goed bij ons in de buurt, dus ze kon heerlijk los scharrelen door de tuin. Wanneer je je hond aan moet lijnen bij de tent of stacaravan of iets dergelijks, dan heeft ie aanzienlijk minder bewegingsvrijheid. Plint is zo’n hond die zichzelf overal omheen draait en onderdoor wurmt, dus wanneer ze aangelijnd had moeten zijn dan was ik 24/7 bezig geweest haar los te maken denk ik. Plint op vakantie in de hotelkamer In Italië was het ook bloedheet waar wij zaten, dus wanneer je een huis huurt kun je je hond af en toe ook binnen laten of een paar uurtjes zonder hond de hort op gaan. Als het 40+ graden is dan kun je natuurlijk onmogelijk je hond een paar uur in een tent in de bench laten zitten. Je moet dus van tevoren goed nadenken over het doel van je vakantie en wat je hond aan kan.

UITJES

Aangezien het zo heet was moesten wij goed rekening houden met het feit dat je niet midden op de dag ergens naartoe kunt omdat honden natuurlijk niet over de gloeiend hete straten kunnen lopen. De vraag is of je ZELF rond het middaguur in de brandende zon wilt lopen voor je lol. Ik niet in elk geval. Dus dat doe ik Plint met haar zwarte vachtje en korte pootjes al helemaal niet aan. Plint op vakantie op de boot Soms was het ook aan het eind van de middag nog heet op straat en dus moest Plint wel af en toe getild worden. Gelukkig is 5 kilo goed te tillen en afgewisseld met zoveel mogelijk in de schaduw lopen gingen onze uitjes prima! Ook tijdens het eten in restaurants hadden we geen omkijken naar haar. Ze lag lekker onder tafel rond te koekeloeren of te slapen. Plint look a like Italie Waar je wel aan moet denken is dat honden natuurlijk geen kerken, musea, waterparken en dat soort dingen in mogen. Dus ook dát zijn dingen waar je rekening mee moet houden. Bij kerken gingen we om de beurt even naar binnen, musea hebben we geskipt of bezocht wanneer de puber thuis bleef met Plint en toen we naar een waterpark gingen hebben we Plint thuisgelaten. Je kunt dan alleen niet een hele dag weg, maar slechts een paar uurtjes.

DE VOLGENDE KEER: MEE OF NIET MEE?

Conclusie: ik zou mijn hond zeker niet áltijd mee op vakantie nemen. Ondanks dat Plint het echt uitmuntend heeft gedaan en wij denk ik superveel mazzel hebben met zo’n braaf en makkelijk hondje, beperkt het je toch. Je bent er continu mee bezig dat er ook een dier mee is waar je voor moet zorgen en waar je rekening mee moet houden. Thuis doe ik dat elke dag al en dus kon ik af en toe met m’n kop niet helemaal lekker in de vakantiemodus zijn. Het voelde voor mij soms iets te veel als een normale thuisdag. Gelukkig zijn er meer mensen verliefd op Plint en kunnen we haar een volgende keer vast en zeker een paar weekjes ergens onderbrengen zonder dat ze ook maar enige aandacht tekort komt! Vakantiepret met de hond Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad en kan je Plint er uitermate goed bij hebben. Ze paste zich makkelijk aan en was superrelaxt! Is mee geweest naar dorpjes, naar restaurants, op een speedboat en heeft gezwommen (wat ze overigens best wel haat). Ze was als “bellissimo bassotto piccolo” immens populair bij de Italianen en in de laatste week was haar absoluut favoriete stokkengooier – ons nichtje India van 10 – er ook. Dus Prinses Plint is nog steeds het heerlijke, strontverwende hondje dat ze altijd al was 😛

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Plint de Teckel

Er kan er maar één de baas zijn! Geef koekje! x

Er kan er maar één de baas zijn!

23 October Door: Plint de Teckel

Tsja, toen er aan de bloggers van The Dog Pen gevraagd werd of er iemand was die een boekreview wilde schrijven over een boek dat vanuit teckelperspectief verteld wordt, ...

Lees het hele artikel
Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje Geef koekje! x

Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje

21 October Door: Plint de Teckel

Ruim 4 jaar geleden mocht ik voor The Dog Pen deze op maat gemaakte, leren halsband testen van Meola Leather Dogs. Hij kwam erg goed uit de test en ...

Lees het hele artikel
Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond Geef koekje! x

Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond

17 August Door: Plint de Teckel

Product review Healthy Heads 100% natuurlijke supplementen voor honden. Ik wil zelf altijd graag goed, lekker en gezond eten. Daarnaast gebruik ik af en aan verschillende supplementen om mijn ...

Lees het hele artikel
To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question! Geef koekje! x

To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question!

20 May Door: Plint de Teckel

Na 4 jaar twijfelen moest het er dan toch helaas echt van komen… Definitief geen kans meer op mini Plintjes. Want we hebben besloten haar te laten steriliseren. Voor ...

Lees het hele artikel