Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Yummy GOOODness!!! (productreview)

30 January
x
Wat is dit?

(+- 5 minuten leestijd)

Een paar dagen voor kerst won ik via Instagram een fantastisch voedselpakket voor Plint van GOOODdog.nl. Nu doe ik niet zomaar mee aan elke winactie, want de te winnen goodies moeten wel aansluiten bij wat ik mijn hond wil geven natuurlijk. Maar nadat ik een kijkje op hun website had genomen leek deze voeding mij erg geschikt en lekker voor Plint! En uiteindelijk won ik dus! Te gek! Leuk kerstpakketje! ūüôā
Ik wilde er graag een blog over schrijven en zo ontstond vanuit de winactie een samenwerking met GOOOD. Uiteraard is deze blog geheel subjectief en geef ik mijn eerlijke mening!

BELOFTE

Goood is duurzaam premium hondenvoer, gemaakt van natuurlijke ingredi√ęnten. Er zitten dus geen kunstmatige conserveringsmiddelen en geur- of smaakstoffen in, geen toegevoegde suiker en ook geen nutteloze vulling. Al hun voeding is graanvrij (worden een hoop honden met intolerantie blij van) en alles is ook goed verteerbaar.

Goood wil dat hun voeding niet alleen goed is voor je hond, maar ook beter voor andere dieren en de planeet. Hun vlees is dus afkomstig van gecontroleerde vrije uitloop of biologische landbouw en de vis uit duurzame vangst.
Ook halen ze hun ingredi√ęnten zo veel mogelijk uit de regio en daarom zijn ook de transportwegen korter.
Ze zorgen zelfs dat er bomen geplant worden ter compensatie van de kooldioxide die vrijkomt tijdens het produceren van het voer. Goood is daarom gecertificeerd als ‚Äúklimaatneutraal product‚ÄĚ. (Op natureoffice.com kun je via hun tracking-ID DE-077-739822 alle details vinden over hun klimaatbeschermingsprojecten.)
Tot slot kun je al hun verpakkingsmateriaal ook nog eens recyclen en ís een deel al gemaakt van gerecycled materiaal. Klinkt goed allemaal, toch?

VARIANTEN, INGREDI√čNTEN EN KOSTEN

Ze hebben droogvoer voor pups (1 smaak), honden tot 10kg (3 smaken) en honden vanaf 11kg (3 smaken).
Verder is er natvoer voor pups (1 smaak) en voor volwassen honden (3 smaken).

En dan hebben ze nog 2 soorten trainers/snoepjes. Voor pups (1 zachte soort) en voor volwassen honden (2 smaken zacht en 2 smaken hard).

Als je HIER klikt, dan zie je direct een heel duidelijk overzicht van wat er te krijgen is, wat per soort de ingredi√ęnten zijn (even naar beneden scrollen bij het product) en in welke formaten je het droogvoer kunt krijgen.

Zoals te verwachten valt bij voer met pure en duurzame ingredi√ęnten, zit deze voeding qua prijsklasse wel echt in de hogere range (‚ā¨6,67 per kilo bij afname van 9kg), dus dat moet je portemonnee natuurlijk wel aankunnen. Maar aangezien ik mijzelf goede een gezonde voeding gun, gun ik dat mijn hond ook en heb ik het er graag voor over als ze het er goed op doet. Daarbij komt nog dat een dwergteckel van 5kg niet zo heel veel eet, dus al met al valt het voor mij wel mee. Wanneer je 2 Deense doggen of 3 labradors in huis hebt die kilo‚Äôs voer per dag wegschrokken, dan kan ik me voorstellen dat je wellicht een andere keuze maakt. Er zijn tenslotte ook andere merken met echt goed voer die toch wel een stuk goedkoper zijn.

TESTING, TESTING… BROKJES.

Uiteraard heeft Plint al het voer eens aan een grondige test onderworpen.

Eerst de brokjes. Ik had 3 smaken krokante brokjes voor honden t/m 10kg gekregen om te proberen. Lam, Kip en Vis/Zeevruchten. Nu moet ik erbij zeggen dat Plint net weer een periode had dat ze haar brokjes echt bereslecht opat, dus had ik  er een redelijk hard hoofd in dat deze test goed ging lukken.
Maar… vol goede moed deed ik van alle drie de smaken een paar brokjes op een schaaltje. Fijne kleine brokjes. Ruiken niet heel sterk, maar wel lekker. Ze verschillen iets van kleur maar lijken erg op elkaar en zijn alle drie een klein beetje vettig en geven wat korreltjes af. Maar zeker niet vervelend.

Ik liet Plint kiezen en ze begon met zeevruchten, daarna de kip en daarna lam. En potverdrie! Ze at zomaar alles op! Ongelooflijk. Dat beloofde veel goeds. De dagen erna testte ik nogmaals alle drie de soorten tegelijk en de volgorde van opeten was steeds anders, maar ze gingen op. OP DUS, MENSEN!! Hoera! Ook testte ik het een keertje in combinatie met de brokken die we zelf nog hadden. En ineens besloot mevrouw om die ook gewoon op te eten. Jaaa hoooor! Ik kan dus niet zeggen dat ze de GOOOD brokjes verkiest boven de Acana die we zelf geven (was leuk geweest natuurlijk) maar ik kan wél zeggen dat ze ineens haar brokjes weer gewoon opeet! Al ruim een week elke dag! Mits we ze op een schaaltje leggen (niet in een bakje dus…prinsesje Plintje…) en in het midden van de keuken zetten (en dus niet in de hoek waar we het vers vlees geven….prinsesje Plintje…)
Al met al zeer positief dus!

DAN… NATVOER

Normaal geven wij altijd versvlees van van die ingevroren rollen uit de vriezer. Ik geef toe, het is een gedoe en smerig werkje om die porties te snijden, maar Plint doet het er goed op.
Zo’n blikje voer is natuurlijk mega handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of wanneer je hond even uit logeren gaat en je de oppas niet wilt opzadelen met stinkende schijven kalkoenpens. Dus om die reden zou ik het zeker kopen!

Plint kreeg de smaken vis en kalkoen om te proberen. Wanneer je het blikje open maakt komt je een heerlijke patégeur tegemoet. Ik vind het lekker ruiken althans. Je ziet dat het geen gore jellytroep is, maar echt 75% vlees en stukjes aardappel en hier en daar wat bessen. Kortom, what you see is what you get. Daar hou ik van.
Plint had er ook geen enkele moeite mee en alles was op voordat je met je ogen kon knipperen, dus dat is positief!
Normaal heeft ze door het eten van vers vlees altijd heel kleine, stevige drolletjes, en eigenlijk bleef haar ontlasting na het eten van deze 2 blikjes ook vrij goed. Af en toe iets dunner dan normaal, maar nog steeds heel keurig. Zeker in vergelijking met de vieze zompige hopen die ik hier in de buurt regelmatig zie liggen.
Anyway, prima spul!

TOT SLOT… SNACKS!

Ik kreeg 2 soorten snacks. 1 pakje harde ‚ÄėPure Gooodies‚Äô, gedroogde snacks van kalkoen. En 1 pakje ‚ÄėSoft Gooodies‚Äô, zachte snoepjes van lam.

Ik gebruik de snoepjes eigenlijk altijd om mee te trainen en aangezien Plint maar een klein hondje is, moet ik zelfs de kleinste snoepjes altijd nog in stukjes snijden omdat ons smalle Plintje anders binnen no-time een dikke biels wordt.
De Pure Gooodies zijn hier niet zo handig voor, want die zijn lastig te snijden omdat ze heel hard zijn. Gelukkig zijn het over het algemeen al wel vrij kleine stukjes, dus er valt goed mee te trainen!
Met de Soft Gooodies lukt het kleiner snijden perfect, maar ook die zijn niet al te groot, dus voor de wat grotere hond zijn dit ook prima trainers!

Plint kreeg een aantal keren de 2 snoepjes tegelijk voorgehouden, en de ene keer nam ze de zachte als eerst en de andere keer de harde, dus een echte voorkeur was er niet. Alles verdween zonder moeite naar binnen, dus ook de snoepjes kan ik gewoon verder gaan gebruiken om mee te trainen. Ik wissel graag tussen smaken en ook tussen structuren dus deze combi is perfect!

CONCLUSIE

Duidelijk! Kwalitatief geweldig voer, geen ellendige toevoegingen en vultroep. Genoeg smaken om uit te kiezen voor afwisseling en ook voor de puppen is er een speciale lijn.
Het is aan de dure kant en misschien niet voor ieders portemonnee ideaal (dat is dan ook het enige minpuntje), maar als je graag milieubewust bezig bent en graag voer aan je hond geeft dat gemaakt is van dieren die een beter leven hebben gehad, zou ik dit GOOOD FOOOD echt eens proberen!

Tot gauw!
Lonneke

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Plint de Teckel

Er kan er maar één de baas zijn! Geef koekje! x

Er kan er maar één de baas zijn!

23 October Door: Plint de Teckel

Tsja, toen er aan de bloggers van The Dog Pen gevraagd werd of er iemand was die een boekreview wilde schrijven over een boek dat vanuit teckelperspectief verteld wordt, ...

Lees het hele artikel
Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje Geef koekje! x

Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje

21 October Door: Plint de Teckel

Ruim 4 jaar geleden mocht ik voor The Dog Pen deze op maat gemaakte, leren halsband testen van Meola Leather Dogs. Hij kwam erg goed uit de test en ...

Lees het hele artikel
Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond Geef koekje! x

Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond

17 August Door: Plint de Teckel

Product review Healthy Heads 100% natuurlijke supplementen voor honden. Ik wil zelf altijd graag goed, lekker en gezond eten. Daarnaast gebruik ik af en aan verschillende supplementen om mijn ...

Lees het hele artikel
To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question! Geef koekje! x

To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question!

20 May Door: Plint de Teckel

Na 4 jaar twijfelen moest het er dan toch helaas echt van komen… Definitief geen kans meer op mini Plintjes. Want we hebben besloten haar te laten steriliseren. Voor ...

Lees het hele artikel