Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Met je hond naar een hotel – 6 praktische tips

28 June
x
Wat is dit?

Denk jij, als je aan een vakantie met jouw hond in een hotel denkt, meteen aan de spierwitte lakens met zwarte blubberpoten? Grote kans dat je dan niet heel ontspannen naar een hotel gaat samen met je hond. Maar het kan ook anders. In een hotel verblijven samen met je hond is namelijk wel echt heel leuk. Denk aan de mooie natuurgebieden waar de hotels in liggen, lekker luxe niets hoeven doen, heerlijk eten en gezellige uitstapjes samen met jouw hond. Wij delen onze tips voor een ontspannen vakantie in een hotel samen met je hond.

Een hotel met de hond, luxe!

Het fijnste aan een hotel samen met jouw hond, is net dat extra stukje service en gemak. Als je een huisje huurt moet je meteen je hele hebben en houden mee. Ga je naar een hotel? Dan kom je letterlijk en figuurlijk in een gespreid bedje en profiteer je van de luxe en het gemak van een hotel. Het ontbijt staat ’s ochtends voor je klaar, de handdoeken liggen schoon in de kamer, je kamer wordt schoongemaakt en je kunt genieten van alle faciliteiten van het hotel. In een hotel is dus de perfecte manier om op vakantie met je hond te gaan.

Hoe zorg je nu dat jouw vakantie voor jou en jouw hond lekker ontspannen is? Wij delen onze tips:
 1. Kies een hondvriendelijk hotel uit
  Natuurlijk begint alles met een hotel waar jouw hond welkom is. Controleer of je hond ook welkom is in het restaurant en bij het ontbijtbuffet. Dan weet je precies waar je jouw hond wel en waar niet mee naar toe kan nemen en kan je het hotel uitkiezen dat het beste bij jouw voorkeuren past.
 2. Plan leuke uitjes samen met de hond
  Kijk al voordat je incheckt bij het hotel, welke leuke uitjes er in de buurt te doen zijn waar honden ook welkom zijn. In Amersfoort bijvoorbeeld mogen honden mee naar de dierentuin. In Noordwijk heb je een heerlijk hondenstrand waar honden het hele jaar door welkom zijn en in Apeldoorn een heus hondenbos.
 3. Eigen mand of reisbench mee
  Echt een hele handige oefening is dat jouw hond op zijn plaats gaat liggen als je dat vraagt of (handiger nog) zonder te vragen. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw hond lekker zijn eigen plekje op zoekt en daar ook slaapt. Neem voor jouw hond een eigen mand mee of een reisbench als jouw hond gewend is in een bench te slapen. Zo heeft jouw hond toch zijn eigen plek in een nieuwe omgeving.
 4. Neem dekens mee
  Heb je nu een hond (net zoals ik) die echt wel op bed komt liggen? Neem dan dekens of plaids mee. Zo kun je lekker ontspannen in jouw hotelkamer zonder dat je steeds moet uitkijken of je hond niet op het bed springt. Zo blijft het bed (en de meubels) schoon. Als ik op vakantie ga neem ik altijd een hele stapel fleecedekens mee. Je weet het immers nooit. Eén groot voordeel, gebeurt en nu wel een ongelukje en zijn de lakens vies? Ze worden voor je gewassen!
 5. Lekkere kluifjes
  Voor jouw hond is het ook vakantie en een nieuwe omgeving kan best wel even spannend zijn. Kluiven helpt jouw hond om te ontspannen. Dus neem lekkere kluifjes mee of bezoek een lokale dierenwinkel om te gaan shoppen voor jouw hond. Dat is ook meteen een leuk uitje voor jou en jouw hond.
 6. Kies een hotel in een natuurgebied
  Hoe fijn is het om vanuit jouw hotel meteen een natuurgebied in te wandelen samen met jouw hond? Zo kun je de dag goed beginnen met een mooie wandeling. Kies een hotel die in een mooie natuurlijke omgeving ligt voor de allerleukste wandelingen.

Weekendje weg met je hond

Wil je er even een weekendje tussenuit? Gewoon om even te ontspannen en te genieten samen met jouw hond? Ga dan lekker een weekendje weg met de hond. Volg onze tips, boek jouw weekendje weg en maak er een heerlijk weekend van samen met je hond.

Vakantie met hond hotel natuurgebied

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 September Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 July Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel
De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters Geef koekje! x

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 June Door: Redactie

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor ...

Lees het hele artikel