Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Loopse teefjes... wacht, wat?! WAAR!

9 November
x
Wat is dit?

Net wanneer je denkt dat het even rustig gaat zijn, slaat het genadeloos toe… Hopeloze verliefdheid!
Er zijn weer loopse teefjes in de buurt, en dat betekent dat de jongens hoteldebotel zijn en verliefd tot over hun oren.
Hartstikke schattig natuurlijk, maar hondenromances verlopen, net als de gemiddelde romcom, niet vlekkeloos. Want tja, het zijn net mensen en ook hun hartje wordt af en toe gebroken. Dus bij deze een blog over gemengde gevoelens, gebroken harten, gefrustreerde mannetjes maar vooral ook heel veel liefde.

Love is in the air

Het is weer zo ver, een teefje in de buurt is loops en de jongens lijken het van heinde en ver te ruiken. Supertop, een hondvriendelijke buurt met veel soortgenootjes om ons heen, al zijn het voornamelijk vriendinnetjes – en dat valt de jongens nou net even zwaar. Eens in de twee maandjes is het raak: zenuwachtige hondjes, geen eetlust, een hoop gejank en wandelingen die 10x zo lang duren als normaal. Vooral Bumper is hier de romanticus en weet zich met zijn gevoelens totaal geen raad. En ja, zeg nou zelf.. ook wij  zijn wel eens over onze oren verliefd en dat doet nou eenmaal gekke dingen met je.

Bumper en Fender en de hormonen

Wandelingen

Onze wandelingen bestaan momenteel uit:
– Nee, je hoeft niet elke grasspriet af te likken.
– Kom nou, we staan hier al vijf minuten.
– Whooops, daar komen we net vandaan… je gaat de verkeerde kant op!

En alles wat je er nog bij kan verzinnen, het duurt allemaal nu eenmaal wat langer. Knarsetandend en onder luid geknor komen we langzaam maar zeker een stukje vooruit. Ik geloof dat de rest van de buurt af en toe denkt dat we gek zijn of dat ze in een comedy zijn beland, want af en toe moet je wat stunts uithalen om verder te kunnen lopen. Of je krijgt een nieuwe training in de categorie vliegles, ook leuk!

Loopse teefjes in de buurt

Eten, dus niet

Waar we normaal gesproken de bakken met voer voor kunnen blijven zetten, is het nu drama. Vooral Bumper kan er wat van!
Ontbijt, lunch of diner… Vers, brokken, gestoomd of iets van ons, het gaat er gewoon niet in. Zuchtend en steunend gaat hij eens bij de voerbak kijken, om zich met een teleurgesteld gezicht snel weer om te draaien. Ik vraag me nog steeds af of hij nog eens denkt een hond in de pot te gaan vinden, of in dit geval: een teef in zijn voerbak!

Dagelijks probeer ik een gesprek met hem aan te gaan:
– Grote jongens eten en mogen grote wandelingen maken.
– Als je niet eet dan word je nooit groot en sterk.
– Er zijn zat hondjes die blij zouden zijn met de maaltijden die jij krijgt.
Helaas 9 van de 10 keer tevergeefs. Af en toe heb ik het idee dat hij een paar happen neemt uit medelijden met mij, aangezien hij me aankijkt alsof ik langzaam door begin te draaien.

Sleep is overrated

Althans, dat probeer ik mezelf op dit moment maar eventjes voor te houden. Stel je voor: dat prachtige geluid dat je normaal de eerste maandag van de maand om 12:00 uur hoort, maar dan om 05:00 uur in de ochtend omdat de heren het tijd vinden om het teefjesaroma opnieuw te gaan besnuffelen. Supertof natuurlijk, ahum. En natuurlijk is het ook nodig om af en toe lekker voor het raam te gaan staan blaffen wanneer er weer een knappe dame langskomt. Gelukkig lopen de buren hier rond 12 uur het laatste rondje.

Fietsen

En nee, dan bedoel ik niet op dat ding op twee wielen dat in de schuur staat. Maar Bumper duikt zodra hij de kans krijgt op Fender, die me dan ondertussen maar een beetje schaapachtig staat aan te kijken. Natuurlijk geven we aan dat het niet mag, maar wanneer de hormoontjes tekeergaan, kan het Bumper allemaal geen biet meer schelen.

Onze mannetjes

Om onze hopeloze romanticus Bumper tegemoet te komen is er voornamelijk geduld nodig, en nog wat meer geduld. Meneer probeert je op dit soort momenten echt uit, want hij wil naar de liefde van zijn leven toe. Hij lijkt een beetje op de gemiddelde puberjongen die verliefd is op het mooiste en populairste meisje van de school. Helemaal van de leg, inclusief een beetje kwijl zo nu en dan wanneer ze langsloopt. Alleen een beetje jammer dat zijn liefdesverklaring elke twee maanden naar een andere teef is, of dat hij meteen zijn hartje achterna gaat en een driehoeksverhouding begint.
Bumper is over het algemeen geen dominante hond, maar zodra hij de kans krijgt… Tja, dan neemt hij hem ook!

Fender daarentegen is meer de stille aanbidder, kijkt toe van een afstandje en lonkt af en toe wat naar de dames.
Zodra een dame naar hem toe komt lijkt hij af en toe zelfs verlegen te worden en neemt hij afstand. Maar dan komt Bumper er alweer tussendoor springen om indruk te maken, kleine show off.  Zijn voordeel is dat Fender evenveel geduld met hem heeft als wij, en vaak zelfs nog meer.

Om de komende tijd geen Oud Duitse Foundlanders te krijgen, om in de sfeer te blijven van hun favoriete dames Xena en Ivy, houden wij maar een beetje afstand. 😉

Hoe gaan jullie reutjes om met de loopse teefjes in de buurt?
Hopeloze romanticus à la Bumper? Of meer de stille aanbidder zoals Fender?
We lezen het graag!
Poot Bumper & Fender.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel