Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Likmat hond: alles wat je er over wilt weten

8 March
x
Wat is dit?

Een likmat voor de hond, wat is dat? Wat heb je er aan? Waar koop je het? Wat smeer je er op? Hoe gebruik je het? Deze blog gaat over likmatten voor de hond en alles wat je er maar over wilt weten.

Likmat, Lickmat of LickiMat?

In het Nederlands zeg en schrijf je likmat. De likmatten voor de hond zijn komen overwaaien uit Australië en Amerika, zoals veel producten voor honden. De LickiMat is een merknaam en deze likmatten komen uit Australië. Inmiddels kun je de Lickimat ook in Nederland gewoon kopen. Naast de LickiMat uit Australië kun je in Nederland en België ook de SodaPup Lickmat kopen. Het idee is hetzelfde alleen de naam iets anders. Dan heb je ook nog de PAW slowfeeder en likmat in 1.

Likmat voor de hond
Een voorbeeld van een gevulde Lickimat

Wat is een likmat precies?

Een likmat voor de hond is een soort plat matje met reliëf. De mat is meestal gemaakt van een flexibel rubber. Als jij de mat vult met lekkers kan jouw hond alles van de mat af eten en likken. Het rustig werken voor voer en het likken aan een likmat zorgen voor een ontspannen gevoel bij de hond. Een perfecte manier om jouw hond mentaal aan het werk te zetten op een kalme manier. Zo ontspant jouw hond. Het likken zorgt ook voor een betere speekselproductie, wat helpt om de mond en het gebit gezond te houden.

  • Plat matje met relief
  • Meestal van flexibel materiaal
  • Te vullen met lekkers voor de hond
  • Jouw hond likt het lekkers van de mat af
  • Zorgt voor ontspanning
  • Goed voor de mondhygiëne
  • Sommige likmatten hebben zuignappen aan de achterzijde

LickiMat hond

Zoals je net al hebt gelezen is LickiMat een merknaam. Dit merk uit Australië heeft een ruim assortiment met verschillende soorten likmatten voor de hond en de kat. Inmiddels zijn er meerdere merken likmatten te koop. Het fijne van het merk LickiMat is dat ze al sinds 2012 likmatten maken. In eerste instantie zijn de LickiMat likmatten door dierenartsen ontwikkeld om stress en angst tegen te gaan. Inmiddels wordt LickiMat door miljoenen honden gebruikt. Als bezigheid, tegen stress en voor een goede mondhygiëne. De LickiMat producten zijn gemaakt van veilig materiaal en bevatten geen weekmakers en andere ongewenste stoffen.

Waar let je op bij het kopen van een likmat hond?

Wanneer je een likmat koopt van het merk LickiMat weet je dat je een goede likmat aanschaft. Sinds de LickiMat in populariteit is toegenomen komen er ook likmatten op de markt die minder zorgvuldig worden gemaakt. De LickMat van het merk SodaPup is ook helemaal veilig en zonder ongewenste stoffen geproduceerd. Wil je nu een likmat kopen van een ander merk? Kijk dan goed of de gebruikte materialen vrij zijn van weekmakers. Je wilt niet dat jouw hond schadelijke stoffen binnenkrijgt tijdens het likken aan een likmat.

Ontspannen likken aan de LickiMat Buddy Large

Wanneer gebruik je een likmat?

Een likmat kan in verschillende situaties handig zijn. Zo krijgt Novi een likmat tijdens het aanleren van de waterblazer. Je kunt een likmat ook gewoon gedurende de dag geven als leuke bezigheid. Tijdens een bezoek aan de trimmer, tijdens het wassen of in de wachtkamer bij de dierenarts. Maar ook als jouw hond bezoek spannend vindt om hem een positieve bezigheid te geven terwijl er mensen over de vloer zijn. Kan jouw hond even niet zo ver wandelen vanwege revalidatie? Likmatten zorgen voor mentale uitdaging en kunnen gedurende de dag worden gegeven. Wissel de verschillende soorten likmatten af voor extra uitdaging.

Likmat met zuignap

Dan zijn er ook nog likmatten met zuignappen aan de achterkant. Hiermee kan de likmat worden vastgezet aan gladde ondergronden, zoals de wand van je badkamer terwijl jij de hond wast. Van het merk LickiMat is de Splash de variant die kan worden vastgezet

LIckiMat splash
likmat met zuignap voor in bad

Wat smeer je op een likmat voor de hond?

Je kunt een likmat vullen met verschillende soorten lekkers voor de hond. Het leukste is om een aantal combinaties te maken van verschillende producten voor extra plezier in het leegeten van de likmat.

Smeersels voor op de likmat:

Toppings voor op de smeersels:

Recepten LickiMat

Ben je nu op zoek naar complete recepten voor de LickiMat? Daar hebben we een aparte blog over geschreven met 10 recepten voor de LickiMat. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met de smeersels en topping die hier boven staan. Maak combinaties die jouw hond onweerstaanbaar vindt en smullen maar!

Waar koop je likmatten hond

Online zijn er verschillende likmatten te koop. Bij Hondjekoek.nl kun je de SodaPup LickMat bestellen. Deze kosten 10,95 tot 12,95 afhankelijk van de maat. De LickiMat kun je online bestellen bij Medpets. De prijzen van de LickiMat variëren van 6,95 tot 15,95.

Extra wetenswaardigheden over de likmat

Een likmat geef je altijd onder toezicht. De matjes zijn van flexibel materiaal en zijn NIET gemaakt als kauwspeelgoed voor de hond. Heb je een likmat gevuld voor jouw hond en wil je graag dat jouw hond er extra lang mee bezig is? Vries de likmat dan in. Likmatten kunnen meestal ook in de vaatwasser in het bovenste rek.

De linkjes in deze blog zijn zogenaamde affiliatelinks, wanneer jij iets koopt via een linkje ontvangen wij een klein percentage van jouw aankoop. Hiermee houden we ons platform online en actueel. Denk jij dat jij een veel beter product hebt, die ik heb gemist en wil je een link naar jouw website in deze blog? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. 

Gea

25 januari 2023 23:11

Vraag onze hond likt aan zijn poot ,helpt een likmatje hier voor.

Redactie

27 januari 2023 10:20

Hallo Gea, bedankt voor je vraag! Een likmat is ontwikkeld om stress en angst bij honden tegen te gaan door de hond te laten ontspannen. Als jouw hond vanwege stress of angst aan zijn poten likt dan kan een likmat hiervoor een uitstekende oplossing zijn! Als de hond echter een infectie of irritatie heeft op zijn poten (zoals een schimmel- of bacteriële infectie of een allergische reactie) dan likt de hond zijn poten om de jeuk of ongemak te verminderen. Een likmat zal in dat geval dan niet helpen en het is dan aan te raden om een dierenarts te raadplegen.

Hetty de Jong

14 februari 2023 21:14

Goedeavond Mijn hond is geobsedeerd door eten. Hoe lang mag ze aan een lilmat likken per keer. Hoeveel keer per dag mag ze een likmat? Met vriendelijke groeten Hetty de Jong

Redactie

22 februari 2023 10:26

Hallo Hetty, Ook via een likmat krijgt een hond voeding binnen en dit telt dus mee voor de totale dagelijkse voedingsbehoefte. In principe is het geen probleem als je de voeding op deze wijze verstrekt, mits je daardoor dus niet stelselmatig te veel voer geeft.

Jeanet

17 november 2023 22:35

Beste Hetty, Kan de lijkt mat ook mee een vliegtuig in? Jeanet

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel