Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Kunt u, uw hond bij zich houden?

31 oktober
x
Wat is dit?

Hoe vaak heb jij het al moeten vragen ? Voor sommige honden eigenaren een echte ergernis. Honden die overal loslopen en niet goed onder appèl staan. Met name hinderlijk als je hond zich daar niet prettig bij voelt. Er zijn zelfs hondeneigenaren die bepaalde gebieden vermijden door alle ongeleide projectielen die er rond lopen.

De mijne doet niks hoor

Wat heb ik een enorme hekel aan die uitspraak. Leuk en aardig dat jouw hond niks doet maar hij komt nu wel op de van mij afgestormd. Dat mijn hond zich daar ongemakkelijk door kan voelen maakt op dat moment helemaal niks uit. Hun hond wil namelijk alleen maar heel leuk spelen. De hond begint dan vaak rond jouw honden te dansen en de eigenaar krijgt hem maar niet te pakken. Dit word dan een soort van kat en muis spel. Jij staat rustig te wachten, de eigenaar gaat zich irriteren en zegt nog net niet dat het jouw schuld is.

Zelf regelen

Een andere uitspraak die erg irritant is : laat ze maar los ze regelen het zelf wel. Uhm, pardon? Zie je welke hond ik aan de lijn heb? Weet je wel dat als die het zelf gaat regelen en het komt tot ruzie jouw hond waarschijnlijk niet zo goed uit deze strijd komt? Zie je ook dat ik nog een 2de hond erbij heb lopen van ruim 50kg? Ik als eigenaar ben verantwoordelijk voor mijn hond en ik moet mijn hond beschermen. Sommige mensen denken er heel gemakkelijk over maar niet alle honden zijn vriendelijk en niet alle honden kunnen dingen op een nette manier onderling regelen.

Aanlijnen

Verder heb je ook mensen die je gewoon aan kijken terwijl je, je honden aanlijnt en aan de voet laat lopen. Hun hond wacht af en op het moment dat hun hond vertrekt vragen ze pas of het oké is. Dat is een beetje mosterd na de maaltijd als je het mij vraagt. Op dat moment is de hond namelijk al bij mijn honden en kan het dus al voor vervelende situaties zorgen. Was de vraag eerder gesteld had het vervelende situaties kunnen voorkomen. Al ben ik van mening dat je, je hond sowieso aanlijnt bij het zien van een andere aangelijnde hond.

Muilkorf

Ik ben door dit soort situaties en het krimpende lontje van Vaös een muilkorf gaan gebruiken. En dit maakt dus een wereld van verschil bij ons. Mensen houden hun honden bij zich of proberen ze koste wat kost bij zich te krijgen, soms zelfs op een panische manier. Ik had eigenlijk verwacht dat mensen nu nog lakser zouden zijn omdat Vaös toch niks kan doen.

LEESTIP: Is een muilkorf zielig?

Rekening houden met elkaar

Ik denk het voor veel eigenaren herkenbare uitspraken en situaties zijn. Ik heb me aangeleerd me er niet meer zo druk om te maken. Het aanspreken van mensen doe ik nog wel maar daarna is het ook klaar. Uiteindelijk kiezen zij ervoor om zich onverantwoord te gedragen omdat het altijd goed is gegaan. Ik bescherm mijn honden en help ze in lastige situaties zodat het een veilige situatie blijft. Echter is het wel jammer dat mensen niet iets meer rekening kunnen houden met elkaar. Of beter gezegd met de honden van een ander. Het zou zoveel frustratie, angst en rotte situaties voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Vaös & Lein

Gebitsverzorging hond Geef koekje! x

Gebitsverzorging hond

18 april Door: Vaös & Lein

In februari, de maand van het gebit, staat het gebit van zowel hond als kat centraal in de meeste dierenklinieken. Dit wordt gedaan om mensen er bewust van te ...

Lees het hele artikel
Het verantwoord aanschaffen en houden van honden Geef koekje! x

Het verantwoord aanschaffen en houden van honden

28 januari Door: Vaös & Lein

De kogel is door de kerk, u gaat een hond aanschaffen. Maar wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van een hond en waar moet u op letten? ...

Lees het hele artikel
Quinlent Little Engine Geef koekje! x

Quinlent Little Engine

6 december Door: Vaös & Lein

Iets eerder dan verwacht is er weer een puppy bijgekomen. Eigenlijk wilde ik volgend jaar pas een pup aan de familie toevoegen, maar deze kans kwam eerder op mijn ...

Lees het hele artikel
Overgewicht bij honden Geef koekje! x

Overgewicht bij honden

26 juli Door: Vaös & Lein

Overgewicht bij honden is een steeds groter wordend probleem. Als paraveterinair in opleiding zie ik hoe groot het probleem eigenlijk is. Als ik een grove schatting maak is ruim ...

Lees het hele artikel