Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Je hond aanlijnen, is dat echt zo lastig?

23 November
x
Wat is dit?

Nee, is de eerste gedachte die wellicht in je opkomt. Helaas, lijkt het voor heel veel mensen toch echt vreselijk lastig hun hond aan te lijnen. Vandaag nog liep ik met mijn 4 honden aangelijnd, toen er een kleine poedel de voordeur uitvloog. Deze begon mijn honden aan te blaffen, dus ik bleef staan en mijn honden waren lichtelijk in de war. Toen mevrouw ook klaar was om te gaan wandelen stapte zij ook de deur uit en zag mij staan. Lijnde ze haar hond aan? Nee, joh ze liep samen met het hondje voor mij uit. Ondanks dat haar hondje zich nog een aantal keren omdraaide naar mijn honden en blafte werd deze niet aangelijnd. Dit alles vond plaats in een woonwijk waar de honden dus gewoon aan de lijn horen.

Aanlijnplicht

Dit is een van de vele voorbeelden die ik kan geven. Want eerlijk is eerlijk dit is dagelijkse kost voor mij. Waarom denken mensen dat de aanlijnplicht niet geld voor hun eigen hond? Waarom moeten honden tegenwoordig overal los? Allemaal vragen waarop ik geen logisch antwoord kan bedenken.

Muilkorf

Ik loop met 4 sterke honden. 3 Daarvan zijn genetisch gepredisponeerd op hond intolerantie. Nummer 4, dat is 53kg aan lompheid en enthousiasme. Waarom denken mensen dat het dan een verstandige keuze is om hun hond niet aan te lijnen? Mijn honden kunnen serieuze schade aanrichten, de een bewust, de ander minder bewust. In het bos kies ik er dus bewust voor 2 van de 4 honden altijd gekorfd te hebben lopen. Daarnaast loop ik in het bos niet meer met 4 honden tegelijk. Maar als ik gewoon bij mij in de buurt loop waar dus aanlijnplicht geld, dan lopen ze niet gekorfd en loop ik regelmatig met 4 honden tegelijk. Ja, ik kan deze honden tegelijk uitlaten want deze negeren andere honden aan de lijn. Daarnaast kies ik altijd voor ruimte maken en dan pas passeren.

Hond aanlijnen

Als ik al deze dingen kan doen om het veilig en leuk voor iedereen te houden. Hoezo is het dan voor veel mensen zo ontzettend moeilijk om de lijn van de hond te gebruiken waarvoor deze ooit bedacht is: je hond aanlijnen. Daarmee maak je het mij niet alleen een stuk makkelijker maar je verhoogt de veiligheid van je hond. Niet alle honden willen spelen en zijn vriendelijk in de omgang. En ja er zijn ook honden die ondanks dat jouw hond misschien vriendelijk is toch zullen bijten als deze binnen bereik komt.

Wil je, je hond los laten lopen? Ga dan alsjeblieft naar een losloopgebied en houd hem/haar buiten het losloop gebied aangelijnd.

De foto boven de blog is gemaakt door Sporting with Staffords

 

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Vaös & Lein

Jouw acties hebben gevolgen Geef koekje! x

Jouw acties hebben gevolgen

12 December Door: Vaös & Lein

Zoals vele van jullie weten kan ik me erg irriteren over het onverantwoorde gedrag van veel honden eigenaren. Toch heb ik me er bij neergelegd dat veel mensen gewoon ...

Lees het hele artikel
Raseigenschappen Stafford Geef koekje! x

Raseigenschappen Stafford

17 December Door: Vaös & Lein

Raseigenschappen van Staffords. Veel mensen zeggen dat pups blanco geboren worden. Qua ervaringen is dat waar maar ze hebben natuurlijk wel een bepaald genen pakketje meegekregen. Op dat genen ...

Lees het hele artikel
Gebitsverzorging hond Geef koekje! x

Gebitsverzorging hond

18 April Door: Vaös & Lein

In februari, de maand van het gebit, staat het gebit van zowel hond als kat centraal in de meeste dierenklinieken. Dit wordt gedaan om mensen er bewust van te ...

Lees het hele artikel
Het verantwoord aanschaffen en houden van honden Geef koekje! x

Het verantwoord aanschaffen en houden van honden

28 January Door: Vaös & Lein

De kogel is door de kerk, u gaat een hond aanschaffen. Maar wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van een hond en waar moet u op letten? ...

Lees het hele artikel