Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wandelen met een GoPro - deel 1

22 January
x
Wat is dit?

Als er tijdens een wandeling iets gebeurt, ben ik op dat moment vooral bezig met reageren. Later spookt de situatie nog lang door mijn hoofd en dan vraag ik mezelf vaak af: had ik het anders kunnen doen? Om een kijkje door Leo’s ogen te kunnen nemen, besloot ik een GoPro aan te schaffen. Uit de filmpjes die deze maakt kan ik beelden halen en zien wat ik op dat moment niet zag. Ook kan ik andere mensen zo misschien duidelijk maken hoe het is om een reactieve hond te hebben. Het lijkt mij leuk om hier een blogreeks over te schrijven.

GoPro Hero 7 Black

Deze action camera heeft HyperSmooth Beeldstabilisatie en is ook geschikt om extreme sporten mee vast te leggen. Hij filmt in 4K kwaliteit met 60 frames per seconde, daardoor kan je heel goed zien wat er gebeurt. De app die erbij zit, werkt helaas slecht, maar ik kan de beelden er makkelijk afhalen met een USB-kabel. We hebben een bijpassend hondenharnas gekocht; zo kan ik de camera op Leo’s rug of op de borst bevestigen.

Proberen

Leo is gewend aan een tuigje, dus de GoPro dragen was verder geen probleem. We hebben de camera nu een paar keer meegenomen met wandelen, maar juist dan gebeurt er natuurlijk niks. Ik heb daarom nog geen voorbeelden van een reactieve Leo voor jullie. Het levert alvast wel hele koddige filmpjes en foto’s op.

In mijn volgende blog heb ik hopelijk meer materiaal om te bespreken.
Zijn er dingen waar jullie benieuwd naar zijn of die jullie graag zouden willen zien?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Leo

Leo's tandenpoetstips Geef koekje! x

Leo's tandenpoetstips

3 January Door: Leo

Tanden poetsen bij honden. Toen Leo ongeveer één jaar oud was, kwam ik erachter dat mondhygiëne bij honden niet zo vanzelfsprekend is als ik dacht. Zijn grote broer Moos ...

Lees het hele artikel
Kerstkoekjes voor de hond recept Geef koekje! x

Kerstkoekjes voor de hond recept

22 December Door: Leo

Ga jij ook de keuken in om kerstkoekjes te bakken voor jouw hond? Zoek niet verder, we delen een smakelijk recept voor de lekkerste kerst hondenkoekjes. Kerstkoekjes voor een ...

Lees het hele artikel
Hoe help je een reactieve hond? Geef koekje! x

Hoe help je een reactieve hond?

8 May Door: Leo

Er zijn heel veel dingen die je kan doen om een reactieve hond te helpen, maar ik wil daar vandaag een niet al te uitgebreid verhaal over ophangen. Leo ...

Lees het hele artikel
Muilkorf dragen als leuke oefening Geef koekje! x

Muilkorf dragen als leuke oefening

7 January Door: Leo

We zijn begonnen met het aanleren van een muilkorf toen ik merkte dat Leo reactief was. In eerste instantie denk je misschien dat jouw hond geen muilkorf nodig heeft, ...

Lees het hele artikel