Zoeken
Generic filters
Exact matches only

K9 Connectables Review

30 April
x
Wat is dit?

Wiske mocht voor EKO4petz de K9 Connectables testen!
Dat kwam ons heel erg goed uit nu ze rust moet houden in verband met haar rugprobleem…

K9 Connectables

De K9 Connectables bestaan uit verschillende speeltjes die je als onderdelen aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je een uitdagend interactief speeltje voor de hond creëren, die je zo groot of moeilijk kunt maken als je maar wilt. Ook zijn de onderdelen los van elkaar te gebruiken, niet alleen als voer-speeltje, maar bijvoorbeeld ook om mee te apporteren. Een bijkomend voordeel; De onderdelen blijven allemaal drijven! De K9 Connectables komen in verschillende maten en zijn gemaakt van niet-giftig duurzaam materiaal. Ze zijn vrij van weekmakers, ftalaten en BPA.

Om te testen kregen wij de Puzzle Pack met daarin The Original en The Dentist & de Starter Pack met daarin The Original, The Dentist en de Tech Bone. Alle speeltjes die we hebben gekregen zijn in maat Medium voor honden van 8-25 kilo. Daarbij kregen we twee zakjes K9 Connectables Tasty Treats in de smaak Salmon & Sweet Potato en Chicken & Carrot Recipe.

K9 connectables review
Het pakket

The Original is een bal. Iets waar Wiske altijd blij van wordt! Je kunt hem zoals alle K9 Connectables koppelen aan de andere speeltjes, maar is ook prima te gebruiken als voerbal op zichzelf. Een andere bijkomstigheid is dat The Original door de openingen en het materiaal een veilig alternatief vormt voor de gewone tennisbal. Mocht hij onverhoopt vast komen te zitten in de bek van de hond, dan kan er nog wel geademd worden en is hij makkelijk te verwijderen. Ook past The Original in een ballen-werpstok.

The Dentist heeft een goede vorm om te vullen met natvoer of vlees. De groeven in het speeltje masseren het tandvlees en helpen de tanden schoon te houden. Wiske vindt het erg fijn om zacht op The Dentist te bijten als ze het vlees eruit eet. Let wel op dat het geen echt kauwspeeltjes is! Van Wiske weet ik dat ze niet sloopt, maar voor honden die flink de kaken gebruiken is het wellicht handig toezicht te houden. De K9 Connectables zijn duurzaam, maar niet onverwoestbaar.

De Tech Bone is als het ware een stok met 4 punten waarop andere K9 Connectables kunnen worden verbonden. Ook is de Tech Bone goed te gebruiken om mee te apporteren, als veilig alternatief voor stokken of als dummy met aan de uiteinden The Original.

K9 Connectables review gevuld
The Dentist gevuld met natvoer & met Tasty Treats

De Tasty Treats doen volgens Wiske hun naam eer aan! Alle smaken zijn graanvrij en zonder toegevoegde smaakversterkers. In elk K9 Connectables speeltje zitten openingen in de vorm van botjes waar de Tasty Treats perfect in passen. Het zijn stevige snoepjes die niet gemakkelijk uit de speeltjes zijn te halen. Door de speeltjes te vullen met vlees, de Tasty Treats in de daarvoor bestemde openingen te drukken en het speeltje te koppelen aan het open eind, kun je er voor zorgen dat de hond moet werken om bij het vlees te komen. Zo maken de Tasty Treats het geheel nog uitdagender.

De K9 Connectables kunnen in de vriezer, iets wat ik heel prettig vind. Wij hebben namelijk altijd met vlees gevulde voerspeeltjes in de vriezer liggen voor noodsituaties (lees: wanneer Wiske hyper is). Ze zijn een mooie maat om te vullen. Er past niet heel veel natvoer of vlees in, maar wanneer je er meerdere tegelijk gebruikt is dit juist ideaal.

The Dentist gevuld en aan elkaar bevestigd
The Dentist gevuld en aan elkaar bevestigd

Het Oordeel

Wiske vindt de K9 Connectables erg leuk en een hele uitdaging!
Als voerbal of gevuld voerspeeltje zijn de K9Connectables heel makkelijk leeg te krijgen voor Wiske, maar wanneer de speeltjes aan elkaar gekoppeld zijn is het een stuk lastiger. Ze heeft nog niet helemaal door dat ze flink kracht moet zetten om de verschillende onderdelen los te halen. Eenmaal aan elkaar verbonden komen de speeltjes namelijk niet gemakkelijk los. Door hier samen met haar mee aan de slag te gaan heb ik meteen goed kunnen inschatten hoe hard ze op de speeltjes bijt. Gelukkig is dat niet hard en kan ik haar ook veilig zelf laten puzzelen.

Wiske is met aan elkaar gekoppelde K9 Connectables, gevuld met (bevroren) natvoer en afgesloten met de Tasty Treats een flinke tijd zoet. Met andere voerspeeltjes is ze vrij snel klaar, ideaal dus nu ze niet lang mag lopen. Wiske heeft er al veel gebruik van gemaakt in haar herstelperiode, het zijn voor ons echte life-savers! De veelzijdigheid van de K9 Connectables maken het wat mij betreft echt geweldige speeltjes. Ik kan niet wachten tot Wiske weer mag trainen en we de The Original en de Tech Bone ook kunnen gebruiken voor apporteren!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Wiske Working Cocker

Mijn top 5 opvoedingsfouten hond Geef koekje! x

Mijn top 5 opvoedingsfouten hond

13 February Door: Wiske Working Cocker

Mijn top 5 opvoedingsfouten van mijn hond. Wiske is ondertussen alweer tweeënhalf jaar en de laatste tijd begin ik echt te merken dat ze volwassen wordt. We zijn de ...

Lees het hele artikel
Showlijn en werklijn honden Geef koekje! x

Showlijn en werklijn honden

3 February Door: Wiske Working Cocker

Showlijn en werklijn honden. Zoals je misschien al hebt gelezen is Wiske een Engelse Cocker Spaniel uit een werklijn. Maar wat houdt dat nu precies in, een werklijn? Showlijn ...

Lees het hele artikel
Misverstanden over positief trainen Geef koekje! x

Misverstanden over positief trainen

19 January Door: Wiske Working Cocker

Misverstanden over positief trainen. Positief trainen is een term die te pas en te onpas wordt gebruikt. Het woord positief is synoniem voor goed en aangenaam en op die ...

Lees het hele artikel
De beste hondenvoeding? Geef koekje! x

De beste hondenvoeding?

8 January Door: Wiske Working Cocker

Wat is nu de beste hondenvoeding? Was het maar zo’n feest dat één type voer goed was voor elke hond. Het zou de zoektocht wegnemen, de discussies, de concurrentie ...

Lees het hele artikel