Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Joepie, GGA deel 4!

9 februari
x
Wat is dit?

Minder beloning

Man man, in mijn vorige blog vertelde ik nog dat mijn baasjes minder beloning mogen gebruiken. Ik ben tenslotte oud en wijs genoeg en zou het nu wel moeten kunnen. Natuurlijk weet ik mijn lieve ogen te gebruiken, of misbruiken, en krijg ik toch nog het een en ander voor elkaar tijdens de les!

Brr, wat koud!

Oké, ik was – en ik herhaal “was” – blij dat ik weer naar school mocht. Maar halverwege de les begon het te sneeuwen. Normaal ben ik daar blij mee, maar nu mocht ik er niet mee spelen, want ik moest opletten. Je merkte dat iedereen naar huis wilde, maar onze juf bleef volhouden tot het eind van de les!

Vooruit 2.0

In een van onze vorige blogs kon je lezen hoe leuk ik de oefening vooruit vind en wat deze oefening precies inhoudt. Dit keer was het een beetje moeilijker. In een afgesloten stuk mochten we los en kon ik laten zien hoe goed ik deze oefening deed. De juf zag dat ik goed geoefend had, want ik rende het vak in en ging gelijk liggen. Wat waren ze trots op mij! Oké, ik rook ook dat er konijnen in de buurt waren, en die zijn toch interessant! In GGA2 is het de bedoeling dat we dit kunnen vanaf 25 meter afstand…

Focus

Ik blijf het een moeilijke oefening vinden. Heel lang naar mijn baasjes kijken en niet afgeleid worden, en dat zonder brokjes. Je zou denken dat wordt niets. Maar ook dit ging me hartstikke goed af. Waar andere honden nog wel eens afgeleid werden door hun buren, bleef ik mooi naar mijn baasje kijken. Ze was weer ontzettend trots. Tijdens het examen moet ik dit liggend een minuut volhouden en zittend een halve minuut. Wanneer we naar GGA2 gaan wordt dit weer wat uitgebreid.

Zit lig, zit lig, zit en weer lig

Ja, deze oefening… ik snap echt niet waarom we die moeten doen, hoor. Ik moet aan de voet gaan (netjes naast mijn baasje Kimberley) en dan gaat ze voor me staan en moet ik gaan liggen en weer zitten en weer liggen en dan gaat ze naast me staan, moet ik zitten en krijg ik als ik geluk heb iets lekkers.

Dit is waarschijnlijk zo’n typische oefening kijk eens wat ik kan!

En weer terug

Het apporteren, heerlijk vind ik het! Mijn baasjes gooien een speciaal apporteerbotje weg en ik breng het weer terug. Daar valt nog wel wat te verbeteren, want als ik los loop dan vind ik andere honden ook wel heel gezellig. Maar volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Tip van de dag:

Een simpele oefening kun je al snel moeilijker maken door deze op verschillende plekken te doen. Bijvoorbeeld de oefening “zit”. Als je deze thuis doet, gaat dat makkelijker dan buiten op straat. Doe je dit op een plek waar veel andere honden zijn, dan ga je zien dat afleiding een leuke moeilijkheidsgraad is!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm) Geef koekje! x

Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm)

9 oktober Door: Toller Joy

Wij gaan op vakantie naar Texel en wat nemen we mee? Inderdaad dit geweldige product van ZIWI. Een pure, simpele liefde voor onze honden en onze producten, dat is ...

Lees het hele artikel
Celtic Connection hondenbrok: vers en verantwoord Geef koekje! x

Celtic Connection hondenbrok: vers en verantwoord

17 mei Door: Toller Joy

Niet 1 product, nee Joy mag van Hondjekoek en Celtic Connection alle 4 de smaken van hun brokken proeven! Al van kleins af aan is Joy een gevoelige ...

Lees het hele artikel
Trekken aan de lijn, deel 1: de korte lijn Geef koekje! x

Trekken aan de lijn, deel 1: de korte lijn

19 april Door: Toller Joy

Eerst even dit Ja het is weer zo’n dag, mijn baasje Kimberley heeft zin om te schrijven. Maar ik moet echt even in de zon liggen, werken aan mijn ...

Lees het hele artikel
Laatste deel GGA: IK BEN... Geef koekje! x

Laatste deel GGA: IK BEN...

28 maart Door: Toller Joy

Nachtenlang heb ik wakker gelegen, uren heb ik gezweet en toen was het zover: de dag des oordeels. Op 18 maart 2019 heb ik mijn eerste examen gedaan, GGA ...

Lees het hele artikel