Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Joepie, GGA deel 4!

9 February
x
Wat is dit?

Minder beloning

Man man, in mijn vorige blog vertelde ik nog dat mijn baasjes minder beloning mogen gebruiken. Ik ben tenslotte oud en wijs genoeg en zou het nu wel moeten kunnen. Natuurlijk weet ik mijn lieve ogen te gebruiken, of misbruiken, en krijg ik toch nog het een en ander voor elkaar tijdens de les!

Brr, wat koud!

Oké, ik was – en ik herhaal “was” – blij dat ik weer naar school mocht. Maar halverwege de les begon het te sneeuwen. Normaal ben ik daar blij mee, maar nu mocht ik er niet mee spelen, want ik moest opletten. Je merkte dat iedereen naar huis wilde, maar onze juf bleef volhouden tot het eind van de les!

Vooruit 2.0

In een van onze vorige blogs kon je lezen hoe leuk ik de oefening vooruit vind en wat deze oefening precies inhoudt. Dit keer was het een beetje moeilijker. In een afgesloten stuk mochten we los en kon ik laten zien hoe goed ik deze oefening deed. De juf zag dat ik goed geoefend had, want ik rende het vak in en ging gelijk liggen. Wat waren ze trots op mij! Oké, ik rook ook dat er konijnen in de buurt waren, en die zijn toch interessant! In GGA2 is het de bedoeling dat we dit kunnen vanaf 25 meter afstand…

Focus

Ik blijf het een moeilijke oefening vinden. Heel lang naar mijn baasjes kijken en niet afgeleid worden, en dat zonder brokjes. Je zou denken dat wordt niets. Maar ook dit ging me hartstikke goed af. Waar andere honden nog wel eens afgeleid werden door hun buren, bleef ik mooi naar mijn baasje kijken. Ze was weer ontzettend trots. Tijdens het examen moet ik dit liggend een minuut volhouden en zittend een halve minuut. Wanneer we naar GGA2 gaan wordt dit weer wat uitgebreid.

Zit lig, zit lig, zit en weer lig

Ja, deze oefening… ik snap echt niet waarom we die moeten doen, hoor. Ik moet aan de voet gaan (netjes naast mijn baasje Kimberley) en dan gaat ze voor me staan en moet ik gaan liggen en weer zitten en weer liggen en dan gaat ze naast me staan, moet ik zitten en krijg ik als ik geluk heb iets lekkers.

Dit is waarschijnlijk zo’n typische oefening kijk eens wat ik kan!

En weer terug

Het apporteren, heerlijk vind ik het! Mijn baasjes gooien een speciaal apporteerbotje weg en ik breng het weer terug. Daar valt nog wel wat te verbeteren, want als ik los loop dan vind ik andere honden ook wel heel gezellig. Maar volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Tip van de dag:

Een simpele oefening kun je al snel moeilijker maken door deze op verschillende plekken te doen. Bijvoorbeeld de oefening “zit”. Als je deze thuis doet, gaat dat makkelijker dan buiten op straat. Doe je dit op een plek waar veel andere honden zijn, dan ga je zien dat afleiding een leuke moeilijkheidsgraad is!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel