Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Je hond beter begrijpen - Nadieh Cuijten

14 November
x
Wat is dit?

Wat is het fijn dat er steeds meer mensen komen met als missie het hondenwelzijn in Nederland vergroten. Nadieh heeft deze missie en met deze mooie missie als uitgangspunt heeft ze dit prachtige boek geschreven. Echt een boek die iedereen met een hond gelezen moet hebben. Waarom dat is? Lees maar mee!

Overzichtelijk en fijn leesbaar

Nu zo’n beetje heel Nederland een slechtere aandacht spanne dan een goudvis heeft. Is het belangrijk dat een boek goed leesbaar is. Alle 11 de hoofdstukken hebben veel paragrafen die duidelijk zijn met een vetgedrukte titel boven de nieuwe paragraaf. Hierdoor leest het boek als kleine informatieve stukken tekst en leest het prettig weg.

Compleet hondenboek

Je hond beter begrijpen is qua onderwerpen uiteenlopend en compleet, zonder alle kanten op te gaan. Zo lees je in dit boek over de functie van graven tot aan het aanbieden van edelstenen aan jouw hond. Van het kiezen van een goede dagopvang (met heel praktisch; welke vragen stel je voordat je een keuze maakt) tot aan hoe om te gaan met resource guarding van de hond. Dit soort voorbeelden zou ik de hele dag kunnen maken, het boek is zo compleet dat het te veel is om op te noemen. Maar neem van mij aan het is compleet.

Holistische benadering

Nadieh hanteert een holistische benadering bij hondengedrag. Hier wordt mee bedoeld dat alle facetten van de hond aan bod komen: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Begrijpelijk en praktisch

Door de prettige schrijfstijl, de verdeling in kleinere paragraven en de praktijkvoorbeelden is het boek begrijpelijk en toepasbaar voor iedereen. Of je nu wel al veel weet van hondengedrag of niet. Verder zorgen de praktijkvoorbeelden er voor dat het boek prettig leesbaar is, herkenbaar is en komen de tips en adviezen tot leven.

Kijk naar je eigen hond

Verder adviseert Nadieh aan om op een andere manier naar jouw hond en zijn gedrag te kijken. Door de lezers aan te moedigen niet meteen te straffen of gedrag als ongewenst te zien, is er ruimte voor begrip voor het gedrag van de hond. Als de lezer dit oppakt ontstaat er een dialoog met de hond en alles wat de hond probeert te vertellen met zijn gedrag. Het uitgangspunt komt dan te liggen bij het welzijn van de hond en niet perse wat wij mensen allemaal verwachten van onze honden. De hond kan weer hond zijn en voelt zich begrepen.

Je hond beter begrijpen

Het enige wat ik verder over dit boek graag wil zeggen is: koop het. En dat niet alleen, belangrijker nog: lees het. Heb je het uit? Geef het aan een andere hondenliefhebber of die buurman met een hond. Die het boek met alle tips en eyeopeners ook goed kan gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel
De werking van probiotica (tegen krabben en jeuk) Geef koekje! x

De werking van probiotica (tegen krabben en jeuk)

25 October Door: Redactie

Krabben. Nagenoeg iedere hond doet dit wel eens om de frustratie van jeuk te lijf te gaan. De één vaker dan de ander. Aangenomen dat deze jeuk bij jouw ...

Lees het hele artikel
Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht! Geef koekje! x

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht!

27 September Door: Redactie

Je hebt wellicht al eens gehoord over het gebruik van cannabis (hennep) in natuurlijke behandelingen voor honden. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de ...

Lees het hele artikel
De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel