Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hondencoach voor baasjes

10 July
x
Wat is dit?

Een beetje ondersteuning voor de baasjes

Sinds kort hebben mijn baasjes een hondencoach. Nee, niet voor mij natuurlijk maar voor hun.

Zoals jullie misschien al weten ben ik nog jong en moeten mijn baasjes nog heel veel leren over mij. Sinds ik als pup bij hun woon heb ik heel veel moeite met hier komen (maar daar later meer over in een ander blog) en word ik mega enthousiast als ik andere hondjes zie.
Ik wil er dan zo graag heen en sta dan te springen en trekken aan de lijn. Ik snap niet zo goed dat dat niet altijd kan.

Sommige honden houden er gewoon niet van en zeker op de hondencursus mag ik niet zo maar naar andere honden toe rennen en springen. Mijn baasjes vinden het erg lastig om mij daar goed in te begeleiden. Ze willen mij graag leren rustig te blijven als ik andere honden zie.

Over tot actie

Vorige week was het zo ver. De coach had haar hond ook meegenomen en op een rustig veldje gingen we oefenen met lopen waarbij ik dan rustig moest blijven.
Nou dat viel echt niet mee hoor wat ik wilde er natuurlijk gelijk op af om te snuffelen en spelen en sprong in het rond. Zo flauw dat dat niet mocht.
Mijn vrouwtje kreeg allerlei tips t.a.v. haar houding, stem, aandacht e.d. Ook mocht ze even een andere riem bij mij uittesten.

Na een paar keer oefenen werd ik al rustiger als de andere hond in mijn buurt kwam of ik in zijn buurt. We konden zelfs vlak naast elkaar lopen waarbij ik rustig bleef. Ik ging zelfs vlakbij hem liggen maar ja dat deed ik natuurlijk omdat ik het warm had.
Soms had ik ook gewoon geen zin om te luisteren en draaide dan mijn kop weg of wilde toch naar de hond toe.
Nou was dit nog redelijk makkelijk omdat de andere hond heel goed naar zijn vrouwtje luisterde en er niemand anders bij was.
Op straat en bij de hondencursus is het wel even andere hondenkoek. Veel meer afleiding, hondjes die ook niet luisteren of juist heel lelijk doen.  De hondencursus een dag later was het weer feest en wilde ik alleen maar naar de andere honden toe en had geen zin in aandacht voor mijn vrouwtje. Zielig voor haar.
Maar hé, ik moet natuurlijk wel mijn baasjes bezig houden.

Vervolg

Ondertussen zijn mijn baasjes heel hard aan het werk met mij om aandacht te houden dus ik krijg heel veel worstjes en ook hoorde ik dat mijn vrouwtje graag nog eens wil oefenen met die andere hond. Nou dat vind ik wel gezellig hoor.

Ik hou jullie op de hoogte hoor.
Poot van Guus.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel