Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Hoe leer je jouw hond aan om weer alleen thuis te blijven?

16 mei
x
Wat is dit?

Door het vele thuiswerken dat we nu allemaal noodgedwongen moeten doen door het coronavirus is jou hond niet meer alleen thuis. Ook ons sociale leven, bijvoorbeeld even een paar uurtjes naar een verjaardag, waarbij de hond thuis moest blijven, is erbij ingeschoten. Heerlijk voor jouw hond natuurlijk, maar hoe moet dat straks als je weer met regelmaat weg van huis bent?

Hulpvraag

Een veel gehoorde hulpvraag van hondeneigenaren is dat hun hond niet meer alleen kan zijn. Regelmatig gaat dit om honden die dit eerst wel konden, maar na bijvoorbeeld een verhuizing, vakantie of ziekte van een van de eigenaren ineens problemen heeft met alleen zijn. In deze intelligente lockdown kan een gelijkende situatie ontstaan.

Preventietips

Om eventuele problemen te voorkomen voor als we weer buiten de deur aan het werk mogen, hierbij wat preventietips om ook na de lockdown je hond weer op een ontspannen wijze alleen thuis te laten blijven. (deze tips zijn voor honden die normaal geen problemen hebben met alleen zijn)
• Laat je hond iets leuks doen gedurende de dag zonder dat je zelf in de buurt bent, bijvoorbeeld: het eten van een lekker gevulde Kong of een kluif in een andere ruimte waar jij bent.
• Stap geregeld even door de voordeur en weer terug.
• De hond is er misschien nu met corona aan gewend geraakt dat je vaker een wandeling gaat maken. Laat ten minste 1 wandeling die je gaat maken per dag de hond thuis.
• Met lekker weer is het fijn om in de tuin te werken, niks leuker voor je hond om hierbij te ‘helpen’, maar laat hem ook eens binnen terwijl jij buiten bezig bent.
• Wanneer je gaat boodschappen doen, kleine wandelingetjes naar de brievenbus, etc. waarbij je normaal de hond zou meenemen, laat de hond regelmatig even thuis, zodat hij eraan gewend blijft om jou toch regelmatig weg te zien gaan zonder dat hij mee mag.
• Bij thuiskomst maak je hier geen spektakel van, het is de gewoonste zaak van de wereld dat je weggaat en thuiskomt, daar hoeft geen feest van gemaakt te worden.

Verlatingsangst hond

Deskundige hulp

Had jou hond al verlatingsangst voor dat het coronavirus met alle maatregelen er was? Dan is het raadzaam om een gedragstherapeut in te schakelen. Vraag altijd even na hoeveel ervaring deze heeft met honden die niet alleen kunnen zijn.
Juist nu je veel thuis bent, kan je goed werken aan het probleem in samenwerking met een goed geschoolde professional. Een voorwaarde van een goed geslaagde therapie is namelijk dat je de hond tijdens de therapie niet meer alleen laat. Een ‘makkelijke’ voorwaarde in deze tijd van corona 😉

Meer over verlatingsangst

Wil je meer weten over dit onderwerp? Binnenkort verschijnt er nog een blog hierover op The Dog Pen. Hierin zullen we het verschil behandelen tussen scheidings-gerelateerde problematiek en verlatingsangst. Maar ook bijvoorbeeld wat de oorzaken zijn en waar je het aan kan herkennen.

Geschreven door: Wilma Schout

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Hondenfoto's op de paarse heide Geef koekje! x

Hondenfoto's op de paarse heide

2 september Door: Redactie

Je ziet ze nu vast ook overal voorbij komen de meest prachtige foto’s van honden op een bloeiende heide. De paarse bloemen vormen een geweldig mooie achtergrond voor de ...

Lees het hele artikel
De 10 leukste Nederlandse Instagram accounts van honden Geef koekje! x

De 10 leukste Nederlandse Instagram accounts van honden

24 augustus Door: Redactie

Welke account van Nederlandse honden moet je nu zeker gaan volgen als je ook op Instagram zit? Natuurlijk zijn de account van onze eigen bloggers zeker de moeite waard ...

Lees het hele artikel
De plastic kap van de dierenarts Geef koekje! x

De plastic kap van de dierenarts

22 augustus Door: Redactie

Wanneer jouw hond net een operatie heeft gehad of een wond heeft, dan is het zaak om te zorgen dat jouw hond niet aan de wond gaat likken of ...

Lees het hele artikel
5 grappige Instagram honden die je nu wilt volgen! Geef koekje! x

5 grappige Instagram honden die je nu wilt volgen!

20 augustus Door: Redactie

Wat zijn er veel te gekke Instagram accounts van honden online zeg! Sommige zijn zo vrolijk en leuk dat je die gewoon moet volgen. Natuurlijk delen we deze 5 ...

Lees het hele artikel