Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hoe leer je jouw hond aan om weer alleen thuis te blijven?

16 May
x
Wat is dit?

Hoe leer je jouw hond aan om weer alleen thuis te blijven? Veel mensen werken sinds Corona noodgedwongen thuis. Jouw hond went er aan om dat er altijd of bijna altijd iemand is. Ook ons sociale leven, bijvoorbeeld even een paar uurtjes naar een verjaardag, waarbij de hond thuis moest blijven, is erbij ingeschoten. Heerlijk voor jouw hond natuurlijk, maar hoe moet dat straks als je weer met regelmaat weg van huis bent?

Niet meer alleen zijn

Een veel gehoorde hulpvraag van hondeneigenaren is dat hun hond niet meer alleen kan zijn. Regelmatig gaat dit om honden die dit eerst wel konden, maar na bijvoorbeeld een verhuizing, vakantie of ziekte van een van de eigenaren ineens problemen heeft met alleen zijn. In deze lockdown kan een gelijkende situatie ontstaan.

Preventietips

Om eventuele problemen te voorkomen voor als we weer buiten de deur aan het werk mogen, hierbij wat preventietips om ook na de lockdown je hond weer op een ontspannen wijze alleen thuis te laten blijven. (deze tips zijn voor honden die normaal geen problemen hebben met alleen zijn)
• Laat je hond iets leuks doen gedurende de dag zonder dat je zelf in de buurt bent, bijvoorbeeld: het eten van een lekker gevulde Kong of een kluif in een andere ruimte waar jij bent.
• Stap geregeld even door de voordeur en weer terug.
• De hond is er misschien nu met corona aan gewend geraakt dat je vaker een wandeling gaat maken. Laat ten minste 1 wandeling die je gaat maken per dag de hond thuis.
• Met lekker weer is het fijn om in de tuin te werken, niks leuker voor je hond om hierbij te ‘helpen’, maar laat hem ook eens binnen terwijl jij buiten bezig bent.
• Wanneer je gaat boodschappen doen, kleine wandelingetjes naar de brievenbus, etc. waarbij je normaal de hond zou meenemen, laat de hond regelmatig even thuis, zodat hij eraan gewend blijft om jou toch regelmatig weg te zien gaan zonder dat hij mee mag.
• Bij thuiskomst maak je hier geen spektakel van, het is de gewoonste zaak van de wereld dat je weggaat en thuiskomt, daar hoeft geen feest van gemaakt te worden.

Verlatingsangst hond

Deskundige hulp

Had jou hond al verlatingsangst voor dat het coronavirus met alle maatregelen er was? Dan is het raadzaam om een gedragstherapeut in te schakelen. Vraag altijd even na hoeveel ervaring deze heeft met honden die niet alleen kunnen zijn. Juist nu je veel thuis bent, kan je goed werken aan het probleem in samenwerking met een goed geschoolde professional. Een voorwaarde van een goed geslaagde therapie is namelijk dat je de hond tijdens de therapie niet meer alleen laat. Een ‘makkelijke’ voorwaarde in deze tijd van corona 😉

Meer over verlatingsangst

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan: “Verlatingsangst wat is dit eigenlijk”. In deze blog lees je het verschil tussen scheidings-gerelateerde problematiek en verlatingsangst. Maar ook bijvoorbeeld wat de oorzaken zijn en waar je het aan kan herkennen.

Geschreven door: Wilma Schout

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel