Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Hoe leer je jouw hond aan om weer alleen thuis te blijven?

16 mei
x
Wat is dit?

Door het vele thuiswerken dat we nu allemaal noodgedwongen moeten doen door het coronavirus is jou hond niet meer alleen thuis. Ook ons sociale leven, bijvoorbeeld even een paar uurtjes naar een verjaardag, waarbij de hond thuis moest blijven, is erbij ingeschoten. Heerlijk voor jouw hond natuurlijk, maar hoe moet dat straks als je weer met regelmaat weg van huis bent?

Hulpvraag

Een veel gehoorde hulpvraag van hondeneigenaren is dat hun hond niet meer alleen kan zijn. Regelmatig gaat dit om honden die dit eerst wel konden, maar na bijvoorbeeld een verhuizing, vakantie of ziekte van een van de eigenaren ineens problemen heeft met alleen zijn. In deze intelligente lockdown kan een gelijkende situatie ontstaan.

Preventietips

Om eventuele problemen te voorkomen voor als we weer buiten de deur aan het werk mogen, hierbij wat preventietips om ook na de lockdown je hond weer op een ontspannen wijze alleen thuis te laten blijven. (deze tips zijn voor honden die normaal geen problemen hebben met alleen zijn)
• Laat je hond iets leuks doen gedurende de dag zonder dat je zelf in de buurt bent, bijvoorbeeld: het eten van een lekker gevulde Kong of een kluif in een andere ruimte waar jij bent.
• Stap geregeld even door de voordeur en weer terug.
• De hond is er misschien nu met corona aan gewend geraakt dat je vaker een wandeling gaat maken. Laat ten minste 1 wandeling die je gaat maken per dag de hond thuis.
• Met lekker weer is het fijn om in de tuin te werken, niks leuker voor je hond om hierbij te ‘helpen’, maar laat hem ook eens binnen terwijl jij buiten bezig bent.
• Wanneer je gaat boodschappen doen, kleine wandelingetjes naar de brievenbus, etc. waarbij je normaal de hond zou meenemen, laat de hond regelmatig even thuis, zodat hij eraan gewend blijft om jou toch regelmatig weg te zien gaan zonder dat hij mee mag.
• Bij thuiskomst maak je hier geen spektakel van, het is de gewoonste zaak van de wereld dat je weggaat en thuiskomt, daar hoeft geen feest van gemaakt te worden.

Verlatingsangst hond

Deskundige hulp

Had jou hond al verlatingsangst voor dat het coronavirus met alle maatregelen er was? Dan is het raadzaam om een gedragstherapeut in te schakelen. Vraag altijd even na hoeveel ervaring deze heeft met honden die niet alleen kunnen zijn.
Juist nu je veel thuis bent, kan je goed werken aan het probleem in samenwerking met een goed geschoolde professional. Een voorwaarde van een goed geslaagde therapie is namelijk dat je de hond tijdens de therapie niet meer alleen laat. Een ‘makkelijke’ voorwaarde in deze tijd van corona 😉

Meer over verlatingsangst

Wil je meer weten over dit onderwerp? Binnenkort verschijnt er nog een blog hierover op The Dog Pen. Hierin zullen we het verschil behandelen tussen scheidings-gerelateerde problematiek en verlatingsangst. Maar ook bijvoorbeeld wat de oorzaken zijn en waar je het aan kan herkennen.

Geschreven door: Wilma Schout

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Bandana voor de hond met bedrijfslogo Geef koekje! x

Bandana voor de hond met bedrijfslogo

25 mei Door: Redactie

Voor onze bloggers wilden we graag bandana’s met ons logo er op en de naam van de blogger. Maar ja waar laat je nu hondenbandana’s drukken met jouw eigen ...

Lees het hele artikel
Nu te zien op Netflix: Trouble Geef koekje! x

Nu te zien op Netflix: Trouble

22 mei Door: Redactie

Het gaat over honden dus wij zijn er als de kippen bij! Vanaf 13 mei 2020 kun je de film Trouble kijken op Netflix. Deze animatiefilm met in de ...

Lees het hele artikel
Wat eet jouw hond? Geef koekje! x

Wat eet jouw hond?

13 mei Door: Redactie

Een veelbesproken onderwerp en een vraag die je veel voorbij ziet komen op Facebook groepen over honden, is wat eet jouw hond? Alsof er één soort hondenvoeding is die ...

Lees het hele artikel
Alles ananas voor de hond Geef koekje! x

Alles ananas voor de hond

9 mei Door: Redactie

Op een zomerse dag moet je wat, het was even te warm om buiten te zijn, en dus aan het scrollen door Instagram en online een beetje aan het ...

Lees het hele artikel