Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Guus mocht weer op vakantie

16 September
x
Wat is dit?

Weekje weg

Afgelopen week mocht ik voor de tweede keer dit jaar mee op vakantie. Mijn baasjes gaan in september altijd nog een weekje varen, en ik mocht ook weer mee. Dit keer zonder de katten. Voor hun rust bleven zij thuis met een lieve buurvrouw als oppas.

Nieuwe plekken

Elke dag kwamen we op een ander plekje. Dat vond ik best spannend, want daar zijn weer nieuwe geurtjes en een andere omgeving die ik niet ken. Omdat ik nu een puber, ben vond ik dat heel interessant. Ik was dan ook best wel druk aan de lijn en wilde overal heen om te snuffelen en te rennen. We maakten elke dag een korte tocht naar onder meer Sneek, Akkrum en Joure. Leuke plaatsen in Friesland.

Guus aan boord

Overal zochten mijn baasjes dan een plekje waar ik lekker kon rennen en spelen. Ik moest gewoon een paar kippen plagen die in een haven liepen. Ik zat aan de lijn maar moest gewoon even een spurt naar ze toe maken. Mocht natuurlijk niet van de baasjes, en de kippen waren zeer gepikeerd. Ik vond het wel grappig, en  blijkbaar waren de kippen wel wat gewend, want al snel kwamen ze weer buurten. Bij een andere haven zat een strandje waar ik even lekker in het water kon spelen. Ook was er overal gras, dus ik kon het niet laten om er even in te rollen of wat gras te eten.

Goldendoodle Guus lekker vies van het gras

Allemaal indrukken

Ook mocht ik een keer mee naar  een terrasje waar de baasjes koffie wilden drinken. We namen plaats in een hoekje waar mijn baasjes op een bank konden zitten en het voor mij niet zo druk was. Ik ging dan ook rustig liggen kijken. Maar ik keek wel goed of ik geen leuk hondje zag.

Goldendoodle Guus op het terras

Mijn vrouwtje houdt van winkelen en nam af en toe ook wat lekkers voor mij mee. Ik ben namelijk snel uitgekeken op de voertjes die mijn baasjes gebruiken, dus ik kreeg weer wat nieuwe smaakjes. Dat vond ik helemaal niet erg, hoor.

Beetje bang

Ik vond dat varen zelf nog niet zo heel fijn. Zodra de motor aanging, kroop ik gelijk weg. Voorheen vond ik het niet zo spannend, maar sinds ik eerder in het jaar schrok van het varen onder een brug door, vind ik varen niet meer zo leuk. Eerst verstopte ik me dan zodra we onder een brug doorgingen, maar nu dus al zodra de motor wordt gestart. Vaak kijk ik dan nog heel even, maar als we echt weg varen, dan ben ik weg.

Zodra de motor uitging vond ik het wel weer heel leuk, want ik was de hele dag bij mijn baasjes en er was zoveel te zien en te doen.

Goldendoodle Guus op de boot - varen met de hond

Mijn vrouwtje liet me nu tijdens het varen een paar keer een rondje lopen over de boot met een zwemvest aan, en we gingen dan samen op de punt zitten. Zo hoorde ik het geluid minder hard en kon ik ook nog eens kijken. Dat vond ik wel oké. Uiteindelijk liep ik wel weer terug en ging ik toch maar snel weer liggen, maar het helpt wel iets.

Vakantie weer voorbij

Ik vond het stiekem wel fijn om te horen dat we voorlopig niet meer op vakantie gaan met de boot. Maar toen ik de baasjes hoorden praten over volgend jaar naar Vlieland gaan speciaal voor mij, werd ik toch wel weer enthousiast.

Zijn jullie nog op vakantie geweest of gaan jullie nog? Vinden jullie dat leuk?

Tot de volgende keer, poot van Guus.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel