Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Guus mocht de Kong Goodie Ribbon testen

16 July
x
Wat is dit?

Het is altijd leuk om een berichtje te krijgen dat je iets mag uittesten.
Ik kreeg de Kong Goodie Ribbon opgestuurd en mocht deze testen samen met mijn vrouwtje.
Mijn vrouwtje verteld haar bevindingen in deze review.

Kong is toch die…

Heb jij dat ook, dat als iemand het woord Kong gebruikt, je dan gelijk denkt aan die rubberen speeltjes in de vorm van een sneeuwpop?
Nou ik dus wel. Vaak hebben ze verschillende kleuren en formaten voor een pup tot de grootste sloper.

Maar de Kong Goodie Ribbon is nou niet bepaald een sneeuwpop en ik besloot dus maar eens op internet te neuzen.
Ik kwam op de site van Kong terecht en ontdekte dat de Kong al sinds 1970 bestaat.
Joe Markham was gek op zijn hond Fritz maar baalde een beetje dat de hond alles kapot kauwde. Daarnaast koos de hond vooral voor materialen die zijn gebit niet ten goede kwamen zoals stenen.
Joe had allerlei technieken geprobeerd om de destructieve kauwgewoonte te verhelpen.

Pas toen hij een onderdeel van de vering van een volkswagenbusje weggooide vond de hond dat leuker dan die stenen en en stokken die steeds de voorkeur hadden. Kwam het door het gekke gestuiter of door de duurzame rubber van die vering. Fritz werd er blij van. Fritz bleef het terugbrengen als zijn baasje het weg gooide. Dit werd het begin van de Kong Classic.

LEESTIP: Wat is een Kong?

De Kong Classic is geschikt als apporteerspel, als puzzeltoy, als aanvulling op de voerbak, een verrijking in het aanbod voor je hond maar ook lekker om gewoon op te kauwen.

Nog veel meer opties

Kong heeft verschillende collecties naast de classic zoals wubba, knots, squeezz of cozies.
Dan heb je de kenmerken met thema’s zoals lawaai makers, flyers, tanden, duurzaam en stil( vaak ook wel fijn)
Je hebt mogelijkheden voor rubber, pluche, tennis en polytuff.

Duizelt het je al? Nou je kan er ook nog van alles vinden over recepten om een Kong mee te vullen, je kan speciale vullingen kopen voor Kong en ze hebben zelfs speeltjes voor de kat! De Kong website vind je hier.

Goodie Ribbon

De Goodie Ribbon heeft de vorm van een bot met vier opvulbare ruimtes met ribbels er in.
De ribbels zorgen er voor dat de hond zijn best moet doen om het eten uit de openingen te halen.
De ruimtes zijn wel aan beide kanten open.
Wij kregen de Ribbon maat M op gestuurd.  Deze is geschikt voor honden tot 16 kilo, normale kauwers. Dat klinkt echt voor kleine hondjes maar toen ik hem uitpakte viel het mij op dat hij best groot en zwaar is.
Guus is een stuk zwaarder dan 16 kilo en ik was dan ook erg benieuwd wat hij er mee zou gaan doen.
Hij kauwt namelijk graag op stokken. Dus toezicht leek mij wel verstandig.

Kong Ribbon test

Test 1, met droog voer

Ik besloot hem eerst te testen met brokjes in de Ribbon. Omdat de openingen best groot zijn gebruikte ik  hier voor de Renske Lam brokken. Die zijn wat groter en bleven er dan ook mooi in zitten. Je zou er ook koekjes in kunnen stoppen maar omdat Guus, vanwege zijn overgevoeligheid, niet zoveel hebben mag gebruikte ik zijn eigen brokjes.

Ik nam het mee de tuin in en gaf het aan Guus. Guus ging er aan likken, snuffelen en duwde er tegen aan. Toen er wat brokjes uitvielen kreeg hij de smaak te pakken en pakte het ook een aantal keren op met zijn bek en liet het dan vallen of schraapte er aan met zijn voorpoot.


Guus was er heel beheerst mee en werd er niet gespannen of druk van.
Soms kauwde hij er even op maar deed ook dit heel beheerst. Dit verbaasde mij wel omdat hij bijvoorbeeld met stokken flink kan knagen en knauwen.  Mede door de grote brokken was hij er even zoet mee.

Test 2, met nat voer

Het is even proppen met een theelepel maar de vier gaten heb ik gevuld met nat voer en hem wederom mee naar buiten genomen. Guus ging de hele tuin door al rollend met zijn neus en probeerde al likkend het vlees er uit te krijgen, later pakte hij het een aantal keren op maar wederom kauwde hij er niet veel op.
Uiteindelijk besloot hij het speeltje aan mij te geven omdat hij niet alles er uit kreeg. Ik moest daar wel om lachen. Soms is het een doorzetter en hierbij gaf hij het wat sneller de moed op. Maar ook nu weer zonder er gefrustreerd van te raken.

Een aanrader?

Ik vind het voor Guus een fijn speeltje als aanvulling en variatie op het aanbieden van zijn voer. Hij moet er over nadenken en zijn best voor doen.
Ik had verwacht dat hij er meer op zou gaan kauwen maar blijkbaar heeft hij bij dit speeltje daar minder behoefte in. Wellicht zal hij er bij volgende keren wel  wat meer op gaan kauwen omdat hij dan beter snapt hoe het werkt.

In een sopje met warm water spoel je de Ribbon makkelijk schoon. Zelf ruim ik dit soort speelgoed altijd op. Pas op het moment dat ik het wil gebruiken komt het weer te voorschijn. Zo blijft het een uitdaging.
Er zijn veel mensen die hun hond een Kong Classic geven voordat ze weg gaan zonder hun hond. Dit hebben wij zelf nooit gedaan bij Guus dus ik kan je niet vertellen of de Ribbon hier ook geschikt voor is. Maar het principe van de Ribbon is vergelijkbaar met de Classic.

Het blijkt dus wel dat de grootte van de hond niet altijd wat zegt over het type speeltje maar als je weet dat jou hond fanatiek kauwt op de Kong Classic dan is deze maatstaf wellicht wel handig om  aan te houden.
Het is ook een fijne versie om bijvoorbeeld in te vriezen voor langer plezier en ter afkoeling op een warme dag.
Ik zou hem ook meenemen als we op vakantie gaan met Guus. Grote snuffelkleden zijn dan vaak onhandig en dit formaat neem je makkelijk mee als je de  hond wat afwisseling wil aanbieden.

Ben je enthousiast geworden dan kun je hem online bestellen vanaf €10,99
Hij is te koop in de maat S (13 cm) en M (18 cm). Guus heeft de maat Medium getest.

Groeten Guus en Sabine

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel