Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Guus ging op vakantie naar een Landalpark

21 November
x
Wat is dit?

Wat heb ik toch slimme baasjes. Zij verdelen hun vakantiedagen over meerdere keren vrij in het jaar.
Zo kwam het dat we afgelopen week zo maar een weekje vakantie hadden en ook nog eens weg gingen.
Ik mocht natuurlijk mee. Wat ben ik toch een bofhondje. Ik was dit jaar al eens vaker mee geweest, lees maar.

Hondenhuisje

Onze reis ging naar Landalpark Twenhaarsveld bij Holten. Mijn baasjes hadden daar een huisje gehuurd speciaal voor honden!
Zo leuk want de tuin is dan omheind, er staan al een mand en een bench, ook staan er al een voer- en waterbak en aan ons huisje hing een afvalbak met zakjes voor mijn poepjes.

Het huisjes was best heel ruim en ik moest natuurlijk alles even afsnuffelen want ik rook natuurlijk andere hondjes en gekke geuren. Ook zaten er veel ramen in dus kon ik lekker vaak melden als ik iets zag buiten. Ik geloof alleen dat mijn baasjes dat iets minder vonden.

Hondvriendelijk

Het park is goed ingesteld op honden. Bij de receptie staan een waterbak en een bak met voer klaar bij de ingang.
Mijn baasjes kregen een welkomstpakket voor mij met lekkere kluifjes. In de parkwinkel zijn spulletjes te koop zoals speeltjes en lekkere voertjes. Op twee plekken kan je je hondje afspoelen als hij vies is( bij de receptie en bij de speelvijver). Gelukkig ben ik nooit vies…… Hihi

Je kan als je het van te voren aangeeft je hond meenemen uit eten in het restaurant en die krijgt daar een hondendiner. Zo jammer dat mijn baasjes dat niet hebben gedaan.
Vlakbij ons huisje ligt een speelvijver met zand en ook een veldje met allerlei hindernissen.
Voor de hindernissen was het een beetje te nat en glad maar die vijver was wel heel leuk. Mocht je het willen, dan kan je zelfs gebruik maken van een uitlaatservice als de baasjes een keer lang weg gaan waarbij de hond niet mee kan.

Op pad

Op het park kan je prima lopen met allerlei leuke slingerpaadjes met veel bomen maar ik wilde wel wat doen.
Dus na een dagje verplicht wennen aan alle nieuwe indrukken zijn we de tweede dag met de auto op pad gegaan. We zaten vlakbij de Sallandse heuvelrug. Mijn baasjes hadden vlakbij Hellendoorn een plek gevonden waar honden los mochten.
Nou dat was feest want na een klein stukje lopen kwamen we bij een mega grote kuil met hele steile hellingen.
Feest!!!Ik kon daar lekker crossen, even spelen met een hondje en er was een heerlijke modderplas:)

Daarna gingen we nog verder wandelen en ik door de plassen lopen. Helaas moest ik eenmaal terug nog wel even verplicht onder de warme douche.

Rust

Op dag drie had ik een rustdagje en gingen mijn baasjes naar Nordhorn in Duitsland om te winkelen.
Nou ik vond het wel prima. Lekker even slapen en soms tussen de gordijnen door koekeloeren wat er allemaal langs kwam. Daarna mocht ik even mee naar de speelvijver.


Sowieso hielden we wel veel rust deze week omdat we daar om ook hier waren.  De baasjes wilden even niks doen en voor mij is rust ook belangrijk omdat ik toch wel gevoelig ben voor alle prikkels die ik op doe. Ik heb een druk leven mede door het mee gaan naar mijn vrouwtjes werk
De baasjes lazen veel en aan het eind van de middag ging de open haard aan. Zo heerlijk want die hebben we thuis niet. Natuurlijk lekker knuffelen en tv kijken.
Ik vond het allemaal prima.

Weer op pad

Op de vierde dag was het weer tijd voor een wandeling. Weer gingen we met de auto op pad naar een deel van de Sallandse heuvelrug bij Nijverdal. Ook daar was een mooi losloopgebied.
De bossen waren prachtig door al die mooie gekleurde blaadjes. Mijn vrouwtje moest natuurlijk steeds foto’s maken..


Onderweg kwam ik een paar keer een hondje tegen om mee te spelen. We pakten een stukje heide mee waar ik weer aangelijnd moest lopen.

Jarige job

Op de vijfde dag werd ik extra geknuffeld want ik was jarig! Ik ben 2 jaar geworden. Er hingen slingers en ik kreeg een cadeautje. Mijn echte cadeau was natuurlijk een paar daagjes weg maar ik kreeg ook een Kong Wobbler die we natuurlijk moesten testen.

Toen was het tijd om in te pakken en weer naar huis te gaan. Best fijn want ik miste het plagen van mijn poezenvriendinnen ook wel hoor en mijn eigen plekje natuurlijk.

Zijn jullie ook wel eens naar een Landalpark geweest of misschien een ander park? Hoe vonden jullie dat?

Nou tot de volgende keer, poot van Guus.

 

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel