Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Guus ging mee op vakantie

16 June
x
Wat is dit?

Het afgelopen half jaar was een drukke en helaas ook een verdrietige tijd bij ons. Mijn lieve kattenmaatje die vaak ziek was geweest de afgelopen jaren is helaas in mei overleden. Eerst mijn blessure aan mijn linker knie waardoor ik een tijd rust moest nemen en korte tijd nadat ik weer actief mocht doen liep ik een wond op bij mijn rechter schouder en natuurlijk de opleiding tot DAI.

Mijn baasjes en ik waren toe aan vakantie zoals je wel begrijpt. Nou 25 mei was het zo ver. Met een volle auto en de poezen reden we naar Friesland  naar onze boot voor drie weken vakantie.

Weer even wennen

Voor het eerst weer aan boord met elkaar sinds lange tijd. Nou dat was best wel even wennen want we misten natuurlijk Banjer. Ook is de ruimte veel kleiner als thuis en ik was weer een stuk groter geworden als vorig jaar.
Ik vond het geluid van de motor  wel weer spannend (op een bepaald toerental) en onder bruggen doorvaren. Ik wilde dan het liefste wegkruipen. Maar met de Bachbloesem koekjes die mijn vrouwtje ook gebruikte toen ik niet wilde autorijden en met haar samen buiten of in de gangboorden lopen werd mijn angst in de loop van de vakantie wel iets minder.

Lekker op pad

We zijn weer op allemaal leuke plekken geweest. Vanuit onze thuishaven in Sint Nikolaasga voeren we richting Bolsward en van daaruit door naar Harlingen.
Leuke plaats want vanaf onze ligplek was het een minuut of 15 lopen naar het strand! Super fijn want ik kon sinds lange tijd na mijn verwonding eindelijk weer spelen en rennen. Helaas voor mijn baasjes en leuk voor mij was alleen de kustlijn bij eb erg vies. We konden er  ook flink uitwaaien.

Guus op vakantie in zee

Vlieland

Daarna was het tijd om over te steken naar Vlieland. Nou zo op zee was wel weer even andere koek want er stonden flinke golven. Ik vond het lastig om mijn balans te vinden en een van mijn poezenvriendinnen werd heel erg zeeziek. Na het spugen en poepen bleef ze heel zielig liggen en viel gelukkig daarna weer in slaap.

Nou Vlieland is een tof hondeneiland hoor! Omdat we met een eigen boot zijn lagen we in de jachthaven en die is op een kleine loopafstand naar het waddenstrand. Dit is aan de oostkant van het eiland. Ook konden we via een ander pad door de duinen aan het Noordzeestrand komen.
Het dorp zelf ligt zo’n 20 minuten lopen vanaf de jachthaven bij het veer.

De dagen hier waren een groot feest. Paar keer per dag naar het strand, spelen in het water en met het zand en ik vond daar allemaal gekke dingen zoals krabben, zeewier en kwallen.
Ook vierden we mijn vrouwtjes verjaardag en gingen 1 dag op pad met onze fietskar. Die hadden we meegenomen zodat we hem niet hoefden te huren.

Ik heb nog wel nuttige weetjes voor jullie.

1. Het eiland is super fijn voor honden. Je kan veel wandelen en spelen in de mooie natuur(Uiteraard wel met respect voor de natuur).
2.Het eiland is auto luw. Dus lekker rustig.
3.Je kan een fiets met fietskar huren. Ideaal om met elkaar het eiland te verkennen.
4.Aan  de oostkant komen de wadden zee en noordzee samen. Door het verschil in eb en vloed en de wind ontstaan er soms gevaarlijke stromingen. Laat dan je hond niet te ver de zee ingaan. Aan het Noordzeestrand is dat iets minder.

Ik wilde hier wel eeuwig blijven maar dat kon niet en mijn baasjes merkten dat ik moe werd van al die indrukken.

Weer verder

Na een dag of 4 staken we weer over om naar Franeker te gaan. Poeh daar kregen we twee avonden onweer op ons dak. Gelukkig was ik niet bang maar prettig was anders.
Daarna voeren we door naar Leeuwarden voor een paar dagen. Daar lagen we in een prachtig park en konden mijn baasjes heerlijk met mij lopen. Ook gingen ze shoppen. Een dag kregen we hele harde wind en veel regen dus toen besloot ik gewoon heerlijk de hele dag te slapen. Tja je moet toch wat.

De mama van mijn baasje kwam op tweede pinksterdag met de trein naar Leeuwarden en zij voer met ons mee naar Akkrum. Dat was natuurlijk wel gezellig. Vooral omdat ik mee mocht toen ze ’s avonds pizza gingen eten. Maar ik kreeg geen hapje hoor.

Onze laatste stop werd Joure waar vlakbij de haven ook weer een prachtig park lag voor mooie wandelingen.

Weer toe aan vakantie

Leuk hoor zo’n vakantie maar het is mega vermoeiend hoor. Toen ik thuis kwam was ik gesloopt en sliep al snel. Ook de dag daarna was ik erg moe maar mocht ik in de avond wel mee naar het hondenstrand. Want sinds Vlieland had ik nergens meer kunnen rennen. Gelukkig had ik daarna nog twee dagen thuis om weer te wennen en alles te verwerken totdat het weer tijd is om te werken. Dat had ik wel weer nodig.

Wist je dat

Wist je dat deze vakantie gelijk een grote oefening was?
De boot zelf, en alle prikkels op en rond de boot natuurlijk. soms was ik bang dat de baasjes op mij gingen staan en ging dan regelmatig opstaan. Het hielp mij dan als ze mij naar mijn plaatst stuurden. We kwamen regelmatig in een nieuwe omgeving wat ik overigens best goed deed, mijn baasjes lieten mij soms over muurtjes ed lopen als oefening maar sommige steigers waren ook best smal, ik mocht soms mee naar een terrasje en dat is een mooie oefening zelfbeheersing. Soms moest ik wachten bij een van de baasjes als de ander een winkel inging of zelfs wegliep. Zo dat vond ik moeilijk! Ook kwamen we regelmatig trappen tegen, wederom een mooie oefening om dat rustig en beheerst te doen( ging de ene keer beter als de andere keer). Met het ophalen en weer terugbrengen van mijn baasjes moeder kwamen we twee keer bij het station.

Zo, mijn vakantie zit er weer op. Gaan jullie baasjes ook op vakantie en mogen jullie dan mee?
Tot de volgende keer, poot van Guus.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel