Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Foto's en fotoshoots

10 augustus
x
Wat is dit?

Ik vind goede foto’s van mijn honden erg belangrijk. Straks als ze er niet meer zijn wil ik mooie herinneringen aan ze hebben. Dat gaat als alles goed is nog wel even duren want volgens de pinky promise tussen mij en Vaös moet hij nog minstens 9 jaar blijven leven. Hetzelfde geld voor Lein nog minimaal 9 jaar. Elke dag worden er foto’s gemaakt mijn telefoon want ik ben te lui om mijn spiegelreflex camera te pakken.

Ik heb met mijn honden al een aantal fotoshoots gedaan bij verschillende fotografen. Dat is iets wat ik mega leuk vind om te doen en de honden vinden het ook erg leuk. Waarom ik het zo leuk vind? De kwaliteit van de foto’s is natuurlijk super goed en het leren kennen van nieuwe mensen vind ik ook erg leuk. De interesses liggen vaak wel in hetzelfde gebied dus er valt een hoop te kletsen. Daarnaast vind ik het een mooie training voor de honden om al het geleerde in praktijk te brengen en hun geduld op de proef te stellen. Ik vind de sfeer enorm belangrijk en deze moet naar de honden toe zeker niet dwingend zijn. Mijn honden kunnen veel maar als ze een dag niet zo’n zin hebben is dat ook prima.

Instagram

Op Instagram zie ik altijd fantastische foto’s langs komen. Zo ben ik in contact gekomen met Dagmar van Happy Creatures Photography Haar foto’s spraken me erg aan en er stond dat ze openstond voor samenwerkingen. Ik heb haar toen een berichtje gestuurd of we misschien iets voor elkaar konden betekenen. Beide wilden we graag een urban shoot doen en Maastricht is natuurlijke een geweldig decor hiervoor. Sinds de concrete plannen er waren is het heel snel gegaan en hebben we een datum geprikt.

De fotoshoot

De fotoshoot zou op een zaterdag plaats gaan vinden en dat is toch wel een van de drukste dagen in en rondom de stad. Het was de hele week erg warm geweest en de weersvoorspellingen wisselden steeds. We hebben het gewoon door laten gaan en het weer was eigenlijk perfect.

Ik had de honden de dag van te voren lekker gewassen en droog geblazen dus ze zagen er perfect uit. Gelukkig was het treffen van elkaar in de binnenstad soepel verlopen en konden we gaan beginnen. We waren beide zo fanatiek dat we ons helemaal waren vergeten voor te stellen. Nadat de eerste foto’s gemaakt waren hebben we dat ook nog even gedaan want dat werkt wel zo makkelijk.

Het was erg druk dus voor de honden een mooie training en ze hebben mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. De reacties van langslopende mensen waren echt geweldig om te horen. Het grootste deel van de mensen was namelijk enorm onder de indruk dat mijn honden zo braaf bleven wachten, terwijl ik op flinke afstand stond. Mensen liepen vaak vlak langs Vaös en Lein maar ze bleven zo braaf staan, zitten of liggen. Ja ik was zo trots als een pauw! Ik en de honden hebben de fotoshoot als heel ontspannen ervaren. Dagmar is super gezellig en we hebben dan ook veel gekletst. Ik ben meer dan tevreden over het resultaat en het is zeker voor herhaling vatbaar!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Vaös & Lein

Overgewicht bij honden Geef koekje! x

Overgewicht bij honden

26 juli Door: Vaös & Lein

Overgewicht bij honden is een steeds groter wordend probleem. Als paraveterinair in opleiding zie ik hoe groot het probleem eigenlijk is. Als ik een grove schatting maak is ruim ...

Lees het hele artikel
Wat voer ik? BARF! Geef koekje! x

Wat voer ik? BARF!

21 april Door: Vaös & Lein

Vaös staat al sinds hij twee is op een rauw dieet. De overstap naar een Amerikaans BARF dieet was voor Vaös dus niet mega groot. Hij was immers al ...

Lees het hele artikel
Stafford olympics challenge days. Dag1 Geef koekje! x

Stafford olympics challenge days. Dag1

30 januari Door: Vaös & Lein

Vaös en ik doen dit jaar mee aan de challenge days van de stafford olympics. 5 Dagen verdeeld over het jaar met 2 challenges per dag. Dit is voor ...

Lees het hele artikel
Kunt u, uw hond bij zich houden? Geef koekje! x

Kunt u, uw hond bij zich houden?

31 oktober Door: Vaös & Lein

Hoe vaak heb jij het al moeten vragen ? Voor sommige honden eigenaren een echte ergernis. Honden die overal loslopen en niet goed onder appèl staan. Met name hinderlijk ...

Lees het hele artikel