Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Foto's en fotoshoots

10 augustus
x
Wat is dit?

Ik vind goede foto’s van mijn honden erg belangrijk. Straks als ze er niet meer zijn wil ik mooie herinneringen aan ze hebben. Dat gaat als alles goed is nog wel even duren want volgens de pinky promise tussen mij en Vaös moet hij nog minstens 9 jaar blijven leven. Hetzelfde geld voor Lein nog minimaal 9 jaar. Elke dag worden er foto’s gemaakt mijn telefoon want ik ben te lui om mijn spiegelreflex camera te pakken.

Ik heb met mijn honden al een aantal fotoshoots gedaan bij verschillende fotografen. Dat is iets wat ik mega leuk vind om te doen en de honden vinden het ook erg leuk. Waarom ik het zo leuk vind? De kwaliteit van de foto’s is natuurlijk super goed en het leren kennen van nieuwe mensen vind ik ook erg leuk. De interesses liggen vaak wel in hetzelfde gebied dus er valt een hoop te kletsen. Daarnaast vind ik het een mooie training voor de honden om al het geleerde in praktijk te brengen en hun geduld op de proef te stellen. Ik vind de sfeer enorm belangrijk en deze moet naar de honden toe zeker niet dwingend zijn. Mijn honden kunnen veel maar als ze een dag niet zo’n zin hebben is dat ook prima.

Instagram

Op Instagram zie ik altijd fantastische foto’s langs komen. Zo ben ik in contact gekomen met Dagmar van Happy Creatures Photography Haar foto’s spraken me erg aan en er stond dat ze openstond voor samenwerkingen. Ik heb haar toen een berichtje gestuurd of we misschien iets voor elkaar konden betekenen. Beide wilden we graag een urban shoot doen en Maastricht is natuurlijke een geweldig decor hiervoor. Sinds de concrete plannen er waren is het heel snel gegaan en hebben we een datum geprikt.

De fotoshoot

De fotoshoot zou op een zaterdag plaats gaan vinden en dat is toch wel een van de drukste dagen in en rondom de stad. Het was de hele week erg warm geweest en de weersvoorspellingen wisselden steeds. We hebben het gewoon door laten gaan en het weer was eigenlijk perfect.

Ik had de honden de dag van te voren lekker gewassen en droog geblazen dus ze zagen er perfect uit. Gelukkig was het treffen van elkaar in de binnenstad soepel verlopen en konden we gaan beginnen. We waren beide zo fanatiek dat we ons helemaal waren vergeten voor te stellen. Nadat de eerste foto’s gemaakt waren hebben we dat ook nog even gedaan want dat werkt wel zo makkelijk.

Het was erg druk dus voor de honden een mooie training en ze hebben mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. De reacties van langslopende mensen waren echt geweldig om te horen. Het grootste deel van de mensen was namelijk enorm onder de indruk dat mijn honden zo braaf bleven wachten, terwijl ik op flinke afstand stond. Mensen liepen vaak vlak langs Vaös en Lein maar ze bleven zo braaf staan, zitten of liggen. Ja ik was zo trots als een pauw! Ik en de honden hebben de fotoshoot als heel ontspannen ervaren. Dagmar is super gezellig en we hebben dan ook veel gekletst. Ik ben meer dan tevreden over het resultaat en het is zeker voor herhaling vatbaar!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Vaös & Lein

Raseigenschappen Geef koekje! x

Raseigenschappen

25 juli Door: Vaös & Lein

Veel mensen zeggen dat pups blanco geboren worden. Qua ervaringen is dat waar maar ze hebben natuurlijk wel een bepaald genen pakketje meegekregen. Op dat genen pakketje zijn ze ...

Lees het hele artikel
Vaös zijn treadmill Geef koekje! x

Vaös zijn treadmill

12 juli Door: Vaös & Lein

Na lang denken, sparen, wikken en wegen besloten een treadmill te gaan kopen. Een ontzettend mooie aanvulling op de trainingen die we al doen. In tegenstelling tot wat vaak ...

Lees het hele artikel
Ons eerste pakketje Geef koekje! x

Ons eerste pakketje

2 juli Door: Vaös & Lein

Als hier thuis een pakketje aankomt is Vaös er als de kippen bij. Meneer denkt namelijk dat alles voor hem is, Lein die doet gewoon wat Vaös doet. Dus ...

Lees het hele artikel
HR honden wat vinden wij daarvan ? Geef koekje! x

HR honden wat vinden wij daarvan ?

19 juni Door: Vaös & Lein

Het is een veel besproken en zeer gevoelig onderwerp. Aan de ene kant liefhebbers van deze rassen met aan de andere kant soms hele felle tegenstanders. Mensen die deze ...

Lees het hele artikel