Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Eerste keer mee op vakantie

2 April
x
Wat is dit?

Hoi hoi, weer even geleden, maar ik ben er weer.

Ik wil jullie graag vertellen over op vakantie gaan met mijn baasjes. Ieder jaar mag ik minimaal 1x mee op vakantie. Baasjes kiezen dan een speciaal hotel of huisje uit waar ook honden mogen komen. De eerste keer hebben ze een hotel gezocht via www.dogsincluded.nl. Vrouwtje had deze site gevonden toen ze naar leuke hondenstranden op zoek was. Gelukkig zijn er best veel hotels in binnen- en buitenland waar je als hond mee naar toe mag.

Mijn eerste vakantie was in juli 2016, ik was toen net zes maanden oud. Best spannend, zowel voor mij als voor baasjes. Zou ik het goed doen? Zouden ze mij alleen kunnen laten op de kamer? Zou de kamer gunstig liggen voor mijn rondje? Zouden er leuke wandelroutes in de buurt zijn? Waar moesten we aan voldoen om in Duitsland op vakantie te mogen? Gelukkig kregen we veel informatie via de website en bij onze boeking. Zo wisten baasjes dus dat het bij ons hebben van een muilkorfje voldoende was, ik hoefde hem gelukkig niet om. Ook het mogelijk loslopen is in Duitsland veel strenger geregeld, dit vanwege de wilde zwijnen.

Na een paar uurtjes rijden in de auto kwamen we aan in Duitsland, bij een mooi hotel midden in de bossen tegen een berghelling. Dat uitlaatrondje, dat zat dus wel goed. Voor het ontbijt hadden ze geregeld dat ik samen met baasjes in de hotelbar mocht ontbijten. Deze ruimte was net een echte Duitse kroeg. Een hele ruimte voor ons alleen. De tafel werd speciaal gedekt en ik kreeg een bak met water.

De eerste avond was spannend, vooral toen ze na mijn lange avondwandeling in de bergen gingen eten. Ik mocht niet mee, want de mensen van het hotel wilden geen honden in het restaurant. Daarom moest ik alleen in mijn bench in de kamer blijven. Thuis kon ik al goed alleen zijn. Leuk is natuurlijk anders, maar ik kon wel enkele uurtjes alleen in de bench blijven. In de hotelkamer was dit in het begin dus wel spannend. Nieuwe omgeving, alles vreemd. Omdat het vreemd en eng was hebben baasjes het met mij geoefend. In eerste instantie wist ik dit niet. Net als normaal kreeg ik iets lekkers en deden ze de bench dicht, doek er overheen en gingen ze weg. Ik dacht dat ze me alleen achter lieten en begon zachtjes te piepen. Omdat ik geen reactie kreeg, ging ik harder huilen. Baas vond dit niet zo leuk, hij kwam terug naar binnen en zei boos tegen mij dat ik stil moest zijn, en dat ik een beloning zou krijgen als ik stil zou blijven. Daarna ging hij weer weg. Eerst heb ik nog even gehuild, maar na een paar minuten ben ik opgehouden. En toen, toen kwam baas en kreeg ik iets lekkers en gingen we kroelen. Dit deden baasjes zo nog een paar keer. Iedere keer als ik even stil was dan kwamen ze terug en gingen we kroelen en kreeg ik iets lekkers. De tijd dat ze wegbleven werd wel steeds langer, maar ze kwamen telkens weer terug. Wat ik hiervan heb geleerd is dat baasjes altijd terugkomen en ze me echt niet in de steek laten.

Tijdens de rest van de vakantie ben ik heerlijk gaan wandelen. Ik heb stuwmeren en bergen gezien. Soms mocht ik met de baasjes mee uiteten, dan gingen we naar een terrasje. Dit kan ik heel goed! We gaan namelijk bijna iedere week op zondag naar een terrasje of restaurantje. Eerst een heerlijk lange wandeling en dan nog even een ’terrasje pikken’ zoals vrouwtje dat noemt. Dan lig ik altijd bij de grote baas en krijg ik een bak water en lekkere snoepjes.

Na deze vakantie hadden baas en vrouwtje een goed gevoel, nu mag ik voortaan ieder jaar wel een keertje mee. Meestal gaan we een weekeindje, soms een hele week.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Soof Yara

Avondritueel van haar of ons? Geef koekje! x

Avondritueel van haar of ons?

20 October Door: Soof Yara

Een vraag: Heeft jullie hond ook een avondritueel? Of misschien is het meer ons ritueel en gaat zij daar in mee, maar samen hebben we een vast avondritueel. Als ...

Lees het hele artikel
Andere snacks, vanwege de mogelijke allergie Geef koekje! x

Andere snacks, vanwege de mogelijke allergie

15 August Door: Soof Yara

Het is soms een hele puzzel als je ineens op moet letten op wat je je hond te eten mag geven. LEESTIP: Oorontsteking of toch een allergie? Wij zijn ...

Lees het hele artikel
Corona-tijd: Als je vaste wandelroute ineens heel druk is Geef koekje! x

Corona-tijd: Als je vaste wandelroute ineens heel druk is

31 May Door: Soof Yara

Toch wel raar… Normaal was vrouwtje vijf dagen weg en nu zit ze al die tijd boven. Nou ja niet al die tijd, ze heeft regelmatig een ‘uurtje’ niets ...

Lees het hele artikel
Wat is zo speciaal aan een Drent? Geef koekje! x

Wat is zo speciaal aan een Drent?

27 May Door: Soof Yara

Ons Soof is nu al ruim vier jaar bij ons. Ze is een geweldige schat, knuffelig en luistert heel goed. Waarom een Drentsche Patrijshond? Maar waarom hebben wij voor ...

Lees het hele artikel