Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Andere snacks, vanwege de mogelijke allergie

15 August
x
Wat is dit?

Het is soms een hele puzzel als je ineens op moet letten op wat je je hond te eten mag geven.

LEESTIP: Oorontsteking of toch een allergie?

Wij zijn met ons Soof echt een beetje zoekende. We weten nu dat gluten niet goed voor haar zijn, ook kip kan ze erg op reageren. Maar het is ook weer niet zo dat ze helemaal geen kip mag. We weten dit omdat ze laatst per ongeluk kip te pakken had gekregen. Nou ja per ongeluk, ze zat er aardig op te azen en de grote baas gaf toe. Hij kan die lieve smekende oogjes niet weerstaan. Ja, ze is goed in je smekend en heel schattig aan te kijken. En dat weet ze!

Allergietest

We hebben er over nagedacht om een echte allergie test te laten doen, maar in overleg met de dierenarts doen we dit niet. Als het lukt om de oorontsteking door middel van zelfcontrole weg te houden, vinden zij het niet nodig om al die extra onderzoeken te doen. Wij vinden dat wel fijn voor Soof en natuurlijk (heel eerlijk gezegd) ook voor onze portemonnee. Want tja, die onderzoeken gaan toch aardig wat kosten en geven een hond en ons wel extra stress. Dus als we dat kunnen laten … Dan kiezen wij daar voor.

Voeding

Maar verder op de voeding, Soof kreeg, na smekend de baas aangekeken hebben, toch wat kip. Gelukkig kreeg ze niet meteen weer oor-problemen. Je kunt je dus afvragen is het dan wel die allergie is of dat het iets anders was. Tja, better safe than sorry. We gaan het niet opzoeken. Dus zijn we nu opzoek naar de beste voeding voor Soof. Voor de snoepjes hebben we de oplossing snel gevonden, deze hadden we namelijk al in huis. Sinds een paar jaar krijgt ze namelijk snoepjes van Fish4Dogs. Deze zijn op vis-basis, in deze snoepjes zitten geen gluten en ook geen kip of kipvetten. Ze is op deze snoepjes net zo gek als dat ze voorheen op de Denta sticks of andere vleesachtige snoepjes was. Dus dat probleem was geen probleem, maar beter gezegd al opgelost voor dat we op zoek hoefde te gaan.

Fish4Dogs

Wat ik nu wel ben gaan doen is dat ik alles van Fish4Dogs aan het uitproberen ben, ook hun brokken. Ik bestel dan de proefzakjes, die zijn niet duur en omdat ze klein zijn kunnen we ze heel handig als snoepzakjes meenemen. We gebruiken dus momenteel de brokken als snoepjes. Eigenlijk best handig 🙂 Soof lijkt op dit moment een voorkeur voor de smaak zalm en witvis te hebben. Als snoepjes hadden we al even de Salmon Morsels, ze ruiken sterk naar vis (best logisch :)), zijn granen vrij, bevatten omega 3 en zijn goed voor de gewrichten. Deze snoepjes zijn erg goed als trainingssnoepjes of gewoon als extraatje. Daarnaast gebruiken we, voor als we even weg moeten, de Sea Jerry Fish Tiddlers. Dit zijn een soort van detalsnoepjes, dus goed voor de tanden.

DogSee Chews

Via The Dog Pen hebben we nu Dogsee Chews Puffies ontvangen, ook deze snacks zijn glutenvrij en 100% natuurlijk. Het product is samengesteld uit Jak & koemelk, limoensap, zout. Het product heeft een sterke geur, Soof merkt het meteen als een zak open gaat. Voor ons is fijn dat de zakken luchtdicht af te sluiten zijn. Dus als je het even weg zet ruikt niet meteen de hele kast ernaar. De DogSee Chews zijn er in 3 varianten; de Puffies (hap-slik-weg hapjes), De Puffy Bars (stevige kauwstaven) en de Puffy Strips (wat dunner dan de Puffy Bars).

Puffy Bars

De Puffy Bars zijn lekker knapperig, ze maken zo’n knapperig geluid als je hond ze doorbijt. Ons Soof lijkt ze echt lekker en leuk te vinden. Gaat er speciaal voor liggen om ze door te knauwen. Ze is er langer mee bezig dan met haar Denta Sticks, dat vind ik wel positief want die had ze soms hap-slik-op. Vraag me dan af of het wel echt nut heeft voor de tanden. Met deze sticks is ze dus langer bezig, niet heel veel langer, maar he mogelijk heeft het wel iets meer effect, dat is dan mooi meegenomen. Het belangrijkste is dat ze het lekker lijkt te vinden en dat ze geen last krijgt van haar oren, dat weet ik nu na een weekje wel zeker. Dus zijn wij als baasjes van Soof heel blij met deze producten.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Soof Yara

Avondritueel van haar of ons? Geef koekje! x

Avondritueel van haar of ons?

20 October Door: Soof Yara

Een vraag: Heeft jullie hond ook een avondritueel? Of misschien is het meer ons ritueel en gaat zij daar in mee, maar samen hebben we een vast avondritueel. Als ...

Lees het hele artikel
Corona-tijd: Als je vaste wandelroute ineens heel druk is Geef koekje! x

Corona-tijd: Als je vaste wandelroute ineens heel druk is

31 May Door: Soof Yara

Toch wel raar… Normaal was vrouwtje vijf dagen weg en nu zit ze al die tijd boven. Nou ja niet al die tijd, ze heeft regelmatig een ‘uurtje’ niets ...

Lees het hele artikel
Wat is zo speciaal aan een Drent? Geef koekje! x

Wat is zo speciaal aan een Drent?

27 May Door: Soof Yara

Ons Soof is nu al ruim vier jaar bij ons. Ze is een geweldige schat, knuffelig en luistert heel goed. Waarom een Drentsche Patrijshond? Maar waarom hebben wij voor ...

Lees het hele artikel
Deel 2: Oorontsteking of toch een allergie? Geef koekje! x

Deel 2: Oorontsteking of toch een allergie?

8 May Door: Soof Yara

Even een terugblik; week vier van de speciale brokken. En oh, oh, wat is ze soms zielig. Ten minste dat vindt ze zelf. Ze mag nu dus niets speciaals. ...

Lees het hele artikel