Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Een slab voor de hond

12 oktober
x
Wat is dit?

‘’Een wat voor de hond?!’’ zal je nu misschien wel denken maar ja, je leest het goed. Een slabber voor de hond. Bumper & Fender hebben namelijk een collectie met slabbetjes en wel met een reden, lees je mee?

Waarom een slab?

Ik heb er voor gekozen om een ras te nemen dat een groot risico heeft op kwijlen. En ja dit kun je natuurlijk zelf ook tot een minimum proberen te beperken, maar bij de Newfoundlanders is en blijft het toch een ding. Nu maakt mij het kwijlen niet uit, ik heb er geen moeite mee om weer eens het kwijl van het plafond te poetsen. Maar wat mij wel uit maakt, zijn de gewoontes van onze heren.  Denk aan: de kwijl slierten die in de vacht vliegen, het zand dat er vervolgens in plakt, het water dat ze langs hun bek af laten druppelen en om het compleet te maken een paar heerlijke etensrestjes. Dit allemaal blijft al snel in hun baard hangen, niet een smakelijk idee zou je kunnen denken.. Dat klopt!

Het resulteert dan ook vooral in een wirwar van klitten met een heerlijk geurtje eraan en dat wil toch niemand? In extreme gevallen kunnen er zelfs hotspots ontstaan door het broeien van de vacht i.c.m. bovengenoemd. Verder zijn ze ook gewoon erg leuk om te gebruiken als extra, er zijn tal van leuke teksten en modellen die voor (bijna) elke gelegenheid geschikt zijn.

Soorten slabben

Gezien ik niet de enige ben die gebruikt maakt van een slab, zijn er ondertussen al een aantal bedrijven uit de grond geschoten die slabben maken. Hierdoor komen ze in verschillende soorten, maten, stoffen en printjes. De soorten hebben voornamelijk te maken met de vorm van de slab, hier is een flinke keuze in. Ik gebruik veelal de standaard slab, een brede rond gevormde slab die bij onze jongens mooi over een deel van de borst valt. Maar ook zijn er andere vormen zoals een driehoekige vorm of een langwerpige vorm, net wat jij het best bij jou hond vindt passen en wat het mooist aansluit.

Bij de stoffen zijn er ook veel verschillende soorten, de mate waarin jouw hond kwijlt is dan ook een goed uitgangspunt voor de dikte van de slab. Zo zijn er van wafelstof, badstof en katoen. Hoe erger jouw hond kwijlt, hoe verstandiger het is om een dikkere slab te nemen. Zelf heb ik versies die gecombineerd zijn met badstof en katoen of volledig badstof.

Nog een belangrijk punt is, toch wel de sluiting van de slab. De ene slab sluit namelijk met drukknoopjes of klittenband, maar er zijn ook slabben die je moet knopen. Of slabben met een elastieken hals waardoor je ze over het hoofd van de hond trekt. De elastieken versie heeft mijn absolute voorkeur. Deze blijft het mooist op maat zitten bij onze jongens.

De printjes en opdrukken spreken voor zich, hier is tal van keuze in en eigenlijk te veel om op te noemen. Er zijn er zelfs met twee kanten zodat je met één slab tussen twee prints kan wisselen. Of slabbetjes voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld kerst of een huwelijk.

Slab vs. bandana

Behalve slabbetjes kun je jouw hond natuurlijk ook een bandana omdoen. De bandana is meer een sjaaltje en staat ontzettend leuk, echter neemt een bandana wel veel minder kwijl op dan een slab. Ook is een bandana vaak net iets korter en puntiger gevormd waardoor deze minder van de borst ‘’beschermt’’ tegen viezigheid. Hiervoor is een slab dus wel meer geschikt voor de grote kwijlerds onder ons.

Het nadeel van een slab is wel dat deze vaak wat lomper uit ziet dan een bandana. Ze zijn wat aanweziger dan een standaard bandana die vaak toch subtiel is. Ik gebruik beide voor de jongens, slabbetjes voor thuis of wanneer we bijvoorbeeld op een terras zitten met de jongens en de bandana ’s wanneer we naar evenementen gaan of lekker aan de wandel zijn.

Ook een slab kopen?
Er zijn tal van shops zoals hierboven genoemd die slabbetjes verkopen, je kunt hiervoor eens op Etsy bij caroline’s creations of Piper and gran kijken. Maar ook bijvoorbeeld op Facebook bij Badstofvoorhonden of de site van Bob Only voor slabbetjes die afkomstig zijn uit Nederland.

Speciale dank aan alle foto’s die zijn ingestuurd door de leden van Newfoundlander Forum en Newfoundlander herplaatsers, bedankt dat ik jullie foto’s mag gebruiken voor deze blog!

Draagt jouw hond wel eens een slab? En vind jij het een voordeel t.o.v. een bandana?
We horen het graag!

Liefs van Bumper & Fender.
@the.newfy.brothers

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Onze top 5: natuurlijke snacks Geef koekje! x

Onze top 5: natuurlijke snacks

19 november Door: Bumper & Fender

Iedereen die ons volgt op Instagram of Facebook weet dat we gek zijn van snackjes en dan met name de natuurlijks snackjes! Wanneer ik het woord snackjes of lekkertjes ...

Lees het hele artikel
Wandelen in Limburg – de Brunssumerheide Geef koekje! x

Wandelen in Limburg – de Brunssumerheide

18 september Door: Bumper & Fender

Het is alweer een tijd geleden, dus daarom bij deze het tweede deel van onze blogreeks: Wandelen in Limburg. Dit keer gaan we een natuurgebied dicht bij huis bespreken, ...

Lees het hele artikel
Wij gaan naar balans en coördinatie cursus Geef koekje! x

Wij gaan naar balans en coördinatie cursus

21 juli Door: Bumper & Fender

Een lange tijd heb ik gezocht naar een hondenschool die mij beviel, een leuke cursus aanbiedt en begrip heeft voor de Newfoundlander. Met hun lompe lijf kunnen zij namelijk ...

Lees het hele artikel
Review:  DOOG The Seals waterspeelgoed Geef koekje! x

Review: DOOG The Seals waterspeelgoed

28 juni Door: Bumper & Fender

Voor The Dog Pen mochten wij het water speelgoed van Doog uittesten genaamd The Seals, wij hadden de roze versie met de naam Lieutnant Flipper. Over het speelgoed Deze ...

Lees het hele artikel