Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een pup uit Rusland

30 April
x
Wat is dit?

Lena is geboren in Rusland en dus krijg ik een pup uit Rusland. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Een pup uit Rusland in Corona tijd is natuurlijk lastiger dan anders. Regels veranderen constant, waardoor ik zelf Rusland niet in mag. Lena halen mag niet. Dus moet ze ‘op transport’, dat klinkt heel akelig, maar er zijn gespecialiseerde bedrijven die jouw pup bij jou thuis brengen. En onderweg voldoende stoppen voor plassen en drinken. Daar hangt ook een prijskaartje aan. Maar dat is het allemaal waard.

Waarom een pup uit Rusland?

Waarom ik een pup uit Rusland wil heb ik al aardig uitgelegd in de blog: Waarom ik een Yakutian Laika heb gekozen. Yakutian Laika’s komen oorspronkelijk uit Rusland en daar zitten dus ook de meeste (goede) fokkers van dit ras. Daarnaast was Lena al 3 keer eerder besproken en steeds ging het om de een of andere reden niet door. Ik blij, want ik was natuurlijk al verliefd geworden op haar mooie uiterlijk en haar karakter zoals de fokker dit beschrijft. Ook is de fokker heel erg lief voor haar honden en heeft Lena een goede bloedlijn en natuurlijk een stamboom.

Transport naar Nederland

Een pup vanuit het buitenland en in mijn geval ook vanuit buiten de EU naar Nederland halen, daar heb je de juiste papieren voor nodig en een transportbedrijf die voor de honden zorgt en ook alle regels kent. Nu zijn er net wijzigingen in de Europese Unie doorgevoerd voor het transport van honden. Welke exact is me niet helemaal duidelijk, maar het zorgt wel voor extra vertraging. Ik weet dat Lena al vanaf 16 april klaar is om te reizen, ze heeft haar paspoort en de 3 weken na de rabiësenting zijn ook verstreken. Ik wacht nu dus alweer 11 dagen extra. En dat is geen pretje (voor mijn gevoel duurt het al een eeuwigheid).

Eindelijk een datum

Omdat de eerste transporteur niet eerder dan ergens begin mei zou gaan lukken, ben ik met behulp van de fokker zelf aan de slag gegaan om een andere transporteur te regelen. Die hadden toevallig een transport Moskou – Duitsland – Nederland – Zweden – Finland gepland staan op 28 april. Gelukkig hebben zij nog een plaats en kan Lena met hen mee. Ook zij hebben te maken met de nieuwe regels en de datum van 28 april is 2 dagen opgeschoven naar 30 april. Dus eindelijk kan Lena naar Nederland komen.

In de trein naar Moskou

Omdat Lena niet in de stad woont, maar afgelegen op een boerderij. Gaat ze eerst met de fokker naar Moskou, van daaruit gaat ze verder. Ik vind het zo fijn dat de fokker zo betrokken is met haar, dat ze de hele dag onderweg gaat met Lena in de trein. Natuurlijk niet in een bench, maar gezellig naast Zvenislava op een treinbankje. Zo knap ook dat Lena het allemaal aandurft.

Pup uit Rusland - in de trein
Lena in de trein op een puppypad omdat ze de dag ervoor in de modder heeft gespeeld

Lekker goedkoop

Mocht je nu denken dat een pup uit Rusland goedkoper is? Bij een goede fokker (doe eerst uitgebreid onderzoek) niet. Ook komen boven de aanschaf kosten van de pup, de kosten van het transport. Omdat ik 100% zeker wil zijn dat Lena goed aankomt en dat het haar onderweg aan niets ontbreekt. Zijn de transportkosten bijna net zo hoog als de prijs voor Lena zelf. Maar ze wordt wel iedere 2-3 uur even uit de auto gehaald om te kunnen plassen en poepen en ik krijg steeds updates als ze eenmaal onderweg gaan met foto’s. Dat vind ik een fijn idee.

Nu nog even aftellen en dat is Lena eindelijk in Nederland en kunnen we samen gaan werken aan onze band.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel