Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Een pup uit Rusland

30 april
x
Wat is dit?

Lena is geboren in Rusland en dus krijg ik een pup uit Rusland. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Een pup uit Rusland in Corona tijd is natuurlijk lastiger dan anders. Regels veranderen constant, waardoor ik zelf Rusland niet in mag. Lena halen mag niet. Dus moet ze ‘op transport’, dat klinkt heel akelig, maar er zijn gespecialiseerde bedrijven die jouw pup bij jou thuis brengen. En onderweg voldoende stoppen voor plassen en drinken. Daar hangt ook een prijskaartje aan. Maar dat is het allemaal waard.

Waarom een pup uit Rusland?

Waarom ik een pup uit Rusland wil heb ik al aardig uitgelegd in de blog: Waarom ik een Yakutian Laika heb gekozen. Yakutian Laika’s komen oorspronkelijk uit Rusland en daar zitten dus ook de meeste (goede) fokkers van dit ras. Daarnaast was Lena al 3 keer eerder besproken en steeds ging het om de een of andere reden niet door. Ik blij, want ik was natuurlijk al verliefd geworden op haar mooie uiterlijk en haar karakter zoals de fokker dit beschrijft. Ook is de fokker heel erg lief voor haar honden en heeft Lena een goede bloedlijn en natuurlijk een stamboom.

Transport naar Nederland

Een pup vanuit het buitenland en in mijn geval ook vanuit buiten de EU naar Nederland halen, daar heb je de juiste papieren voor nodig en een transportbedrijf die voor de honden zorgt en ook alle regels kent. Nu zijn er net wijzigingen in de Europese Unie doorgevoerd voor het transport van honden. Welke exact is me niet helemaal duidelijk, maar het zorgt wel voor extra vertraging. Ik weet dat Lena al vanaf 16 april klaar is om te reizen, ze heeft haar paspoort en de 3 weken na de rabiësenting zijn ook verstreken. Ik wacht nu dus alweer 11 dagen extra. En dat is geen pretje (voor mijn gevoel duurt het al een eeuwigheid).

Eindelijk een datum

Omdat de eerste transporteur niet eerder dan ergens begin mei zou gaan lukken, ben ik met behulp van de fokker zelf aan de slag gegaan om een andere transporteur te regelen. Die hadden toevallig een transport Moskou – Duitsland – Nederland – Zweden – Finland gepland staan op 28 april. Gelukkig hebben zij nog een plaats en kan Lena met hen mee. Ook zij hebben te maken met de nieuwe regels en de datum van 28 april is 2 dagen opgeschoven naar 30 april. Dus eindelijk kan Lena naar Nederland komen.

In de trein naar Moskou

Omdat Lena niet in de stad woont, maar afgelegen op een boerderij. Gaat ze eerst met de fokker naar Moskou, van daaruit gaat ze verder. Ik vind het zo fijn dat de fokker zo betrokken is met haar, dat ze de hele dag onderweg gaat met Lena in de trein. Natuurlijk niet in een bench, maar gezellig naast Zvenislava op een treinbankje. Zo knap ook dat Lena het allemaal aandurft.

Pup uit Rusland - in de trein
Lena in de trein op een puppypad omdat ze de dag ervoor in de modder heeft gespeeld

Lekker goedkoop

Mocht je nu denken dat een pup uit Rusland goedkoper is? Bij een goede fokker (doe eerst uitgebreid onderzoek) niet. Ook komen boven de aanschaf kosten van de pup, de kosten van het transport. Omdat ik 100% zeker wil zijn dat Lena goed aankomt en dat het haar onderweg aan niets ontbreekt. Zijn de transportkosten bijna net zo hoog als de prijs voor Lena zelf. Maar ze wordt wel iedere 2-3 uur even uit de auto gehaald om te kunnen plassen en poepen en ik krijg steeds updates als ze eenmaal onderweg gaan met foto’s. Dat vind ik een fijn idee.

Nu nog even aftellen en dat is Lena eindelijk in Nederland en kunnen we samen gaan werken aan onze band.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena Luck

Hondentransport - Lena is onderweg Geef koekje! x

Hondentransport - Lena is onderweg

2 mei Door: Lena Luck

Zoals je al in mijn vorige blogs hebt kunnen lezen komt Lena uit Rusland. Met de Corona restricties kan ik haar niet zelf ophalen. Ze is gisteren onderweg op ...

Lees het hele artikel
Puppy in aantocht: wat heb ik nodig? Geef koekje! x

Puppy in aantocht: wat heb ik nodig?

27 april Door: Lena Luck

Puppy Lena mag in de loop van april naar huis, ik ben natuurlijk door het dolle heen. Praktisch gezien heb ik ook best wel wat puppyspullen nodig. Ik vertel ...

Lees het hele artikel
Waarom ik niet meer zou kiezen voor 2 honden Geef koekje! x

Waarom ik niet meer zou kiezen voor 2 honden

20 april Door: Lena Luck

Paika was mijn eerste hond. Omdat Paika andere honden zo leuk vindt, heb ik toen Paika 2 jaar was, nog een hond genomen. De 5 maanden oude herplaats pup ...

Lees het hele artikel
Lena en ik worden moderne nomaden Geef koekje! x

Lena en ik worden moderne nomaden

16 maart Door: Lena Luck

Zoals ik in een eerdere blog al heb geschreven, staan de Yakutian Laika’s bekend om hun vriendelijke karakter en leefden ze de hele dag samen met de Jakoetsj. Die ...

Lees het hele artikel