Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Een dag in het leven van Beau

3 augustus
x
Wat is dit?

Hi mijn naam is Beau! Het lijkt me leuk eens te vertellen over een standaard dag in mijn leven. Lees je mee?

Ochtendroutine

06:00     Bijna elke ochtend wordt ik om 6 uur wakker doordat ik wakker schrik van mijn eigen scheetjes. Gelukkig is het altijd vals alarm. Daarna heb ik het bed voor mij alleen terwijl baasje naar de badkamer kruipt. Echt een toffe kamer met de grote waterbak in de hoek! Jammer genoeg zit er ook een regenslang in deze kamer… als ik die hoor aangaan kom ik echt niet achter baasje aan.

06:30     Inmiddels ben ik weer in slaapgevallen, het is soms zoooo saai dat wachten op baasje. Tijd om naar beneden te gaan en onze ochtendwandeling/ training te starten. Dit is 1 van de favoriete momenten in mijn dag! Ik mag op dingen springen en krijg er nog voor betaald ook. Baasje noemt het zelfvertrouwen opbouwen. Ik doe het vooral om slank te blijven. Dan kan ik de teefjes veel beter versieren! En de extra aandacht is natuurlijk ook niet verkeerd. Na de training mag ik in de tuin lekker ravotten met mijn favoriete speeltje! Na het uitvoeren van allemaal trucjes is het soms heerlijk om gratis te kunnen spelen. Ik laat hierbij mijn spanning los en kan me goed verliezen in het spel.

07:15     Tijd voor ontbijt jammie! Na hard werken moet je ook goed eten. Als ontbijt krijg ik op ‘vrije’ ochtenden een heerlijk diner van vers vlees en groente puree. Wanneer baasje moet werken mag ik vaak wat brokken gaan zoeken in het huis. Zo ben ik lekker een tijdje zoet met het zoeken naar eten. Er is niks beter dan je neus volgen en verrast worden met een verdwaald brokje.

07:30     Je zou het niet zeggen maar ik ben een ontzettende slaapkop! Terwijl baasje zich bezig houdt met onzin zoals ‘werk’ ga ik heerlijk een dutje doen. Deze ochtend dutjes wissel ik af met het verzorgen van mijn vacht en het staren naar mijn huisgenoot Plum. Een goede tip voor andere hondjes die samen met vogels wonen, wanneer je lang genoeg blijft staren laten ze soms pellets en zaadjes vallen. Vooral de zaadklompjes genaamd nutriberries zijn ontzettend lekker!

Heel soms zit er een droog rode zaadje tussen wat baasje een peper noemt… ik wil je adviseren die te mijden… het smaakt niet hetzelfde als een aardbei.

Tijd om te wandelen!

12:00     Tijd voor onze middagwandeling. Op vrije dagen betekent dit een heerlijke boswandeling! Baasje en ik maken graag lange wandelingen in het bos waarin we mijn recall trainen. Wat dat precies betekent weet ik niet maar zodra ik een fluit signaal hoor ren ik naar baasje toe en krijg ik een heerlijk stukje worst. Vaak komen we ook andere honden tegen tijdens onze wandelingen. Gelukkig lopen we voornamelijk in gebieden waar andere honden niet zo maar naar mij toe mogen komen. Ik hou niet zo van andere honden, het is niet dat ik ze haat hoor. Maar ik vindt ze wel ontzettend eng en spannend. Je weet maar nooit wanneer er 1 ineens in je staart hangt! Gelukkig helpt baasje mij om langs andere honden te komen zonder dat ze mij aanraken.

Nu moet je niet denken dat ik niet met andere honden kan spelen hoor! Ik hou er zelf ontzettend van. Lekker rennen door het water of worstelen over de grond heen is super leuk. Maar dat wil ik niet met iedereen, drukke hondjes springen zoveel in je gezicht…. geloof mij dat is echt geen pretje!

Na de middagwandeling is het tijd voor een snackje! Mijn favoriete snack is bevroren Kong of een Lickimat met vanille kwark. Er staat ook een blog hier op The Dog Pen met 10 gezonde Kong vullingen, echt een aanrader geloof mij maar!

En na mijn snack? Tijd voor een dutje natuurlijk! Al die indrukken van de dag moeten wel verwerkt worden. Baasje is vaak toch weer druk met andere dingen. De perfecte tijd voor een rustmoment. Wist jij dat honden ongeveer 15 uur per dag slapen? Dat doen we natuurlijk niet achter elkaar maar zoveel slaap hebben we echt wel nodig om alle prikkels te verwerken.

Etenstijd

18:00     Vaak stopt het baasje rond 6 uur met haar werkzaamheden. Dit komt ook omdat ik elke dag om klokslag 6 uur aan kom lopen met een speeltje. Van al dat slapen krijg je energie! Ik vindt het super leuk om achter een bal aan te rennen of lekker Tug Of War te spelen. Wanneer baasje nog energie over hebben gaan we vaak ‘s avonds hardlopen of met het longboard onderweg. Het longboard vind ik soms nog een beetje spannend, het is de bedoeling dat ik de baas mee trek. Nu wordt ik juist geleerd dat ik niet mag trekken dus het verschil tussen het trektuig en mijn jachtlijn is nog best moeilijk te herkennen.

Na een hele dag slapen zit ik vaak nog bomvol energie. We raken deze energie kwijt door het avondeten als training te gebruiken. Eigenlijk gaan we dan al mijn trucjes langs of verstopt het baasje mijn voedsel op verschillende plekken zodat ik het weer moet zoeken. Op andere dagen verstopt het baasje mijn eten in een handdoek of in een doos die ik dan mag slopen!

Onderweg naar bed

21:00     Na een dag vol met indrukken en activiteiten kruip ik heerlijk met mijn baasje terug in bed om samen nog wat series te kijken. Series zoals Ex on the Beach vinden wij super leuk om te zien. Gelukkig bestaat hier geen honden versie van, ik zou er niet aan moeten denken om mijn exen weer terug te moeten zien! Om nog maar niet te beginnen over het delen van zo’n groot hondenhok… nee dank je!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Beau

Lief en leed van een Stafford eigenaar Geef koekje! x

Lief en leed van een Stafford eigenaar

12 oktober Door: Beau

Natuurlijk is het niet zo zwart- wit als ik spreek over het zijn van een Stafford eigenaar. Je hebt natuurlijk een verschil tussen Engelse Stafford Shire Bullterriërs en de ...

Lees het hele artikel
Onze vakantie op de Veluwe Geef koekje! x

Onze vakantie op de Veluwe

26 september Door: Beau

Deze zomer zijn Beau, Plum en ik naar de Veluwe gegaan. We zaten hier op het Bospark Dennenrhode in ons eigen kleine chaletje! Dit ligt dichtbij Doornspijk en Nunspeet. ...

Lees het hele artikel
Een dag niet getraind is een dag niet geleefd! Geef koekje! x

Een dag niet getraind is een dag niet geleefd!

31 augustus Door: Beau

Ik krijg wel eens de vraag waarom ik elke dag met Beau train en of ik hem hierin niet overprikkel met informatie. Vaak wordt dit gedacht omdat we in ...

Lees het hele artikel
De zoektocht naar de perfecte muilkorf Geef koekje! x

De zoektocht naar de perfecte muilkorf

23 juni Door: Beau

Een verantwoordelijke hondeneigenaar zijn kan soms nog knap lastig zijn. Hoe vind je bijvoorbeeld de perfecte muilkorf voor jouw hond? 1 die goed past en geen discomfort veroorzaakt. Als ...

Lees het hele artikel